Tiramisu med æble og kanel

Tiramisu med æble og kanel

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2676 kJ / 640 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Æblefyld:

        • ½ æble
        • ½ lime
        • ½ dl. sukker
        • ½ dl. æblemost
        • ¾ tsk. kanel
        • ½ tsk. vaniljesukker

        Creme:

        • ½ dl. piskefløde
        • 1 pasteuriserede æggeblommer
        • ¼ dl. sukker
        • 125 g. mascarpone

        Tilbehør:

        • 5-6 ladyfingers
        • ½ spsk. kakao til drys
      • Trin 3 af 15

        Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.

        • ½ æble
      • Trin 4 af 15

        Pres saften fra ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

        • ½ lime
      • Trin 5 af 15

        Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.

        • ½ dl. sukker
        • ½ dl. æblemost
        • ¾ tsk. kanel
        • ½ tsk. vaniljesukker

         

      • Trin 6 af 15

        Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.

      • Trin 7 af 15

        Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.

        • ½ dl. piskefløde
      • Trin 8 af 15

        Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.

        • 1 pasteuriserede æggeblommer
        • ¼ dl. sukker
      • Trin 9 af 15

        Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.

        • 125 g. mascarpone
      • Trin 10 af 15

        Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.

      • Trin 11 af 15

        Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 2 drinksglas.

      • Trin 12 af 15

        Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.

        • 5-6 ladyfingers
      • Trin 13 af 15

        Drys æble-ternene i de 2 glas.

      • Trin 14 af 15

        Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.

      • Trin 15 af 15

        Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.

        • ½ spsk. kakao til drys
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Æblefyld:

          • ½ æble
          • ½ lime
          • ½ dl. sukker
          • ½ dl. æblemost
          • ¾ tsk. kanel
          • ½ tsk. vaniljesukker

          Creme:

          • ½ dl. piskefløde
          • 1 pasteuriserede æggeblommer
          • ¼ dl. sukker
          • 125 g. mascarpone

          Tilbehør:

          • 5-6 ladyfingers
          • ½ spsk. kakao til drys

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 2 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 3 store skåle
          • 1 citruspresser
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 si
          • 1 håndmixer
          • 1 dejskraber
          • 4 dessertglas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.
          4. Pres saften fra ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
          5. Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.
          6. Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.
          7. Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.
          8. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.
          9. Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.
          10. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.
          11. Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 2 drinksglas.
          12. Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.
          13. Drys æble-ternene i de 2 glas.
          14. Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
          15. Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2676 kJ / 640 kcal
            • Protein: 4 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 55 %
            • Heraf mættet fedt: 7 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Ingredienser

            Æblefyld:

            • 1 æble
            • 1 lime
            • 1 dl. sukker
            • 1 dl. æblemost
            • 1 ½ tsk. kanel
            • 1 tsk. vaniljesukker

            Creme:

            • 1 dl. piskefløde
            • 2 pasteuriserede æggeblommer
            • ½ dl. sukker
            • 250 g. mascarpone

            Tilbehør:

            • 10-12 ladyfingers
            • 1 spsk. kakao til drys
          • Trin 3 af 15

            Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.

            • 1 æble

             

          • Trin 4 af 15

            Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

            • 1 lime

             

          • Trin 5 af 15

            Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.

            • 1 dl. sukker
            • 1 dl. æblemost
            • 1 ½ tsk. kanel
            • 1 tsk. vaniljesukker

             

          • Trin 6 af 15

            Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.

          • Trin 7 af 15

            Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.

            • 1 dl. piskefløde

             

          • Trin 8 af 15

            Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.

            • 2 pasteuriserede æggeblommer
            • ½ dl. sukker

             

          • Trin 9 af 15

            Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.

            • 250 g. mascarpone

             

          • Trin 10 af 15

            Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.

          • Trin 11 af 15

            Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 4 drinksglas.

          • Trin 12 af 15

            Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.

            • 10-12 ladyfingers

             

          • Trin 13 af 15

            Drys æble-ternene i de 4 glas.

          • Trin 14 af 15

            Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned i mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.

          • Trin 15 af 15

            Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.

            • 1 spsk. kakao til drys

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Æblefyld:

              • 1 æble
              • 1 lime
              • 1 dl. sukker
              • 1 dl. æblemost
              • 1 ½ tsk. kanel
              • 1 tsk. vaniljesukker

              Creme:

              • 1 dl. piskefløde
              • 2 pasteuriserede æggeblommer
              • ½ dl. sukker
              • 250 g. mascarpone

              Tilbehør:

              • 10-12 ladyfingers
              • 1 spsk. kakao til drys

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 3 store skåle
              • 1 citruspresser
              • 1 lille gryde
              • 1 grydeske
              • 1 si
              • 1 håndmixer
              • 1 dejskraber
              • 1 spiseske
              • 4 dessertglas

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.
              4. Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
              5. Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.
              6. Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.
              7. Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.
              8. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.
              9. Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.
              10. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.
              11. Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 4 drinksglas.
              12. Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.
              13. Drys æble-ternene i de 4 glas.
              14. Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned i mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
              15. Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2676 kJ / 640 kcal
                • Protein: 4 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 55 %
                • Heraf mættet fedt: 7 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Æblefyld:

                • 1 ½ æble
                • 1 ½ lime
                • 1 ½ dl. sukker
                • 1 ½ dl. æblemost
                • 2 ¼ tsk. kanel
                • 1 ½ tsk. vaniljesukker

                Creme:

                • 1 ½ dl. piskefløde
                • 3 pasteuriserede æggeblommer
                • ¾ dl. sukker
                • 375 g. mascarpone

                Tilbehør:

                • 15-18 ladyfingers
                • 1 ½ spsk. kakao til drys
              • Trin 3 af 15

                Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.

                • 1 ½ æble
              • Trin 4 af 15

                Pres saften fra 1 ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

                • 1 ½ lime
              • Trin 5 af 15

                Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.

                • 1 ½ dl. sukker
                • 1 ½ dl. æblemost
                • 2 ¼ tsk. kanel
                • 1 ½ tsk. vaniljesukker
              • Trin 6 af 15

                Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.

              • Trin 7 af 15

                Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.

                • 1 ½ dl. piskefløde
              • Trin 8 af 15

                Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.

                • 3 pasteuriserede æggeblommer
                • ¾ dl. sukker
              • Trin 9 af 15

                Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.

                • 375 g. mascarpone
              • Trin 10 af 15

                Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.

              • Trin 11 af 15

                Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 6 dessertglas.

              • Trin 12 af 15

                Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.

              • Trin 13 af 15

                Drys æble-ternene i de 6 glas.

              • Trin 14 af 15

                Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.

                • 15-18 ladyfingers
              • Trin 15 af 15

                Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.

                • 1 ½ spsk. kakao til drys
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Æblefyld:

                  • 1 ½ æble
                  • 1 ½ lime
                  • 1 ½ dl. sukker
                  • 1 ½ dl. æblemost
                  • 2 ¼ tsk. kanel
                  • 1 ½ tsk. vaniljesukker

                  Creme:

                  • 1 ½ dl. piskefløde
                  • 3 pasteuriserede æggeblommer
                  • ¾ dl. sukker
                  • 375 g. mascarpone

                  Tilbehør:

                  • 15-18 ladyfingers
                  • 1 ½ spsk. kakao til drys

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 spiseske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 3 store skåle
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 si
                  • 1 håndmixer
                  • 1 dejskraber
                  • 6 drinksglas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Æblefyld: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.
                  4. Pres saften fra 1 ½ lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
                  5. Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.
                  6. Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.
                  7. Creme: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.
                  8. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.
                  9. Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.
                  10. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.
                  11. Samle tiramisu: Læg en skefuld creme i bunden af 6 dessertglas.
                  12. Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.
                  13. Drys æble-ternene i de 6 glas.
                  14. Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
                  15. Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.