Tiramisu med æble og kanel

Tiramisu med æble og kanel

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2676 kJ / 640 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Æblefyld:

        • 1 æble
        • 1 lime
        • 1 dl. sukker
        • 1 dl. æblemost
        • 1 ½ tsk. kanel
        • 1 tsk. vaniljesukker

        Creme:

        • 1 dl. piskefløde
        • 2 pasteuriserede æggeblommer
        • ½ dl. sukker
        • 250 g. mascarpone

        Tilbehør:

        • 10-12 ladyfingers
        • 1 spsk. kakao til drys

         

      • Trin 3 af 15

        ÆBLEFYLD: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.

        • 1 æble

         

      • Trin 4 af 15

        Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.

        • 1 lime

         

      • Trin 5 af 15

        Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.

        • 1 dl. sukker
        • 1 dl. æblemost
        • 1 ½ tsk. kanel
        • 1 tsk. vaniljesukker

         

      • Trin 6 af 15

        Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.

      • Trin 7 af 15

        CREME: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.

        • 1 dl. piskefløde

         

      • Trin 8 af 15

        Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.

        • 2 pasteuriserede æggeblommer
        • ½ dl. sukker

         

      • Trin 9 af 15

        Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.

        • 250 g. mascarpone

         

      • Trin 10 af 15

        Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.

      • Trin 11 af 15

        SAMLE TIRAMISU: Læg en skefuld creme i bunden af 4 dessertglas.

      • Trin 12 af 15

        Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.

        • 10-12 ladyfingers

         

      • Trin 13 af 15

        Drys æble-ternene i de 4 glas.

      • Trin 14 af 15

        Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned i mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.

      • Trin 15 af 15

        Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.

        • 1 spsk. kakao til drys

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Virkelig skøn italiensk dessert, hvor vi har hevet kaffen ud og erstattet den med sød og syrlig æblemost. Så kan alle lide den ;-)

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Æblefyld

          • 1 æble
          • 1 lime
          • 1 dl. sukker
          • 1 dl. æblemost
          • 1 ½ tsk. kanel
          • 1 tsk. vaniljesukker

          Creme:

          • 1 dl. piskefløde
          • 2 pasteuriserede æggeblommer
          • ½ dl. sukker
          • 250 g. mascarpone

          Tilbehør:

          • 10-12 ladyfingers
          • 1 spsk. kakao til drys

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 3 store skåle
          • 1 citruspresser
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 si
          • 1 håndmixer
          • 1 dejskraber
          • 1 spiseske
          • 4 dessertglas

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. ÆBLEFYLD: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern. Kom dem op i en mellemstor skål.
          4. Pres saften fra 1 lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citrusfrugt.
          5. Kom sukker, æblemost og kanel i en lille gryde. Bring det i kog. Sluk for varmen og tilsæt æbletern, vaniljesukker og limesaft. Tag gryden væk fra varmen, og stil den på køl. Lad æble-ternene trække i sukkerlagen i ca. 10 minutter på køl.
          6. Hæld den afkølede sukkerlage igennem en si og ned i en skål.
          7. CREME: Kom fløden i en skål og pisk det til flødeskum.
          8. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden stor skål. Pisk i cirka 3-4 minutter, til det bliver lidt tykkere.
          9. Kom mascarpone i sukker-æggeblandingen og pisk i cirka 5 minutter, til det bliver lidt tykt.
          10. Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med en dejskraber.
          11. SAMLE TIRAMISU: Læg en skefuld creme i bunden af 4 dessertglas.
          12. Bræk ladyfingers over på midten. Dyp de halve ladyfingre i sukkerlagen fra æblerne. Lad dem suge et par sekunder. Læg cirka 5 halve ladyfingers ovenpå cremen i hvert glas.
          13. Drys æble-ternene i de 4 glas.
          14. Kom cirka 3 skefulde creme i hvert glas. Bank forsigtigt glassene ned i bordet, så cremen kommer ned i mellem æbletern og ladyfinger-stykkerne.
          15. Kom kakao i en lille si, og drys kakao på toppen af din æble-tiramisu.