Timian (frisk)

Timian er en krydderurt. Det stammer fra Sydeuropa, og dyrkes idag i det meste af verdenen. De små mørkegrønne blade sidder fast på en brun stilk. Du kan enten bruge hele pinden til at koge med i supper, eller du kan hive bladende af ved at lade fingrene glide langs stilken. Skyl timian, inden du bruger den. Du kan også bruge tørret timian.

Brug timian i marinade til kød eller i gryderetter. 

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Timian, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme timain i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren. Timian i potte skal du opbevare på køkkenbordet. Stil ikke timian i direkte sollys. 

Retter med timian (frisk)

Tærte med kartofler, bacon og æble

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min

Kartoffelpizza med bacon

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Løgsuppe med fløde og ostebrød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Pasta med tomat og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min