Thailandsk green curry
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3347 kJ / 800 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 23,5 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Thailandsk green curry
- ½ squash
- ½ rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- 1 løg
- 1 cm ingefær
- 1 fileter af kyllingebryst
- 1 spsk. olie
- ½-1 tsk. grøn karrypasta eller karry
- ½ ds. kokosmælk
- 1 dl vand
- ½ kyllinge-bouillon-terning eller ½ spsk. østerssovs
- 1 spsk. sukker
Nudler
- ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Thailandsk green curry:
- ½ squash
- ½ rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- 1 løg
- 1 cm ingefær
- 1 fileter af kyllingebryst
- 1 spsk. olie
- ½-1 tsk. grøn karrypasta
- ½ ds. kokosmælk
- 1 dl vand
- ½ kyllinge-bouillon-terning eller ½ spsk. østerssovs
- 1 spsk. sukker
Nudler:
- ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 3 af 19
Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Trin 4 af 19
Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- ½ squash
- ½ rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- 1 løg
- Trin 5 af 19
Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Trin 6 af 19
Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Trin 7 af 19
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 1 cm ingefær
- Trin 8 af 19
Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- 1 fileter af kyllingebryst
- Trin 9 af 19
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- 1 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Trin 11 af 19
Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Trin 12 af 19
Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- ½-1 tsk. grøn karrypasta eller karry
- Trin 13 af 19
Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- ½ ds. kokosmælk
- 1 dl vand
- ½ kyllinge-bouillon-terning eller ½ spsk. østerssovs
- 1 spsk. sukker
- Trin 14 af 19
Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Trin 15 af 19
Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- ½ pk. ægnudler
- Trin 16 af 19
Kog nudlerne, som der står på pakken.
- Trin 17 af 19
Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Trin 18 af 19
Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Trin 19 af 19
Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Du skal bruge
Ingredienser
Thailandsk green curry:
- ½ squash
- ½ rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- 1 løg
- 1 cm ingefær
- 1 fileter af kyllingebryst
- 1 spsk. olie
- ½-1 tsk. grøn karrypasta eller karry
- ½ ds. kokosmælk
- 1 dl vand
- ½ kyllinge-bouillon-terning eller ½ spsk. østerssovs
- 1 spsk. sukker
Nudler:
- ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Køkkenredskaber- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Kog nudlerne, som der står på pakken.
- Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3347 kJ / 800 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 23,5 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Thailandsk green curry
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 2 forårsløg
- 2 løg
- 2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
- 2 fileter af kyllingebryst
- 2 spsk. olie
- 1-2 tsk. grøn karrypasta eller karry
- 1 ds. kokosmælk
- 2 dl vand
- 1 kyllinge-bouillon-terning eller 1 spsk. østerssovs
- 2 spsk. sukker
Nudler
- 1 pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Thailandsk green curry:
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 2 forårsløg
- 2 løg
- 2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
- 2 fileter af kyllingebryst
- 2 spsk. olie
- 1-2 tsk. grøn karrypasta
- 1 ds. kokosmælk
- 2 dl vand
- 1 kyllinge-bouillon-terning eller 1 spsk. østerssovs
- 2 spsk. sukker
Nudler:
- 1 pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 3 af 19
Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Trin 4 af 19
Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 2 forårsløg
- 2 løg
- Trin 5 af 19
Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Trin 6 af 19
Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Trin 7 af 19
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
- Trin 8 af 19
Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- 2 fileter af kyllingebryst
- Trin 9 af 19
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- 2 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Trin 11 af 19
Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Trin 12 af 19
Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- 1-2 tsk. grøn karrypasta eller karry
- Trin 13 af 19
Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- 1 ds. kokosmælk
- 2 dl vand
- 1 kyllinge-bouillon-terning eller 1 spsk. østerssovs
- 2 spsk. sukker
- Trin 14 af 19
Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Trin 15 af 19
Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 pk. ægnudler
- Trin 16 af 19
Kog nudlerne, som der står på pakken.
- Trin 17 af 19
Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Trin 18 af 19
Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Trin 19 af 19
Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Du skal bruge
Ingredienser
Thailandsk green curry:
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 2 forårsløg
- 2 løg
- 2 cm ingefær (cirka som størrelsen på en tommeltot)
- 2 fileter af kyllingebryst
- 2 spsk. olie
- 1-2 tsk. grøn karrypasta eller karry
- 1 ds. kokosmælk
- 2 dl vand
- 1 kyllinge-bouillon-terning eller 1 spsk. østerssovs
- 2 spsk. sukker
Nudler:
- 1 pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Kog nudlerne, som der står på pakken.
- Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3347 kJ / 800 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 23,5 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Thailandsk green curry
- 1 ½ squash
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 forårsløg
- 3 løg
- 3 cm ingefær
- 3 fileter af kyllingebryst
- 3 spsk. olie
- 1 ½-3 tsk. grøn karrypasta eller karry
- 1 ½ ds. kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 ½ kyllinge-bouillon-terning eller 1 ½ spsk. østerssovs
- 3 spsk. sukker
Nudler
- 1 ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
Thailandsk green curry:
- 1 ½ squash
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 forårsløg
- 3 løg
- 3 cm ingefær
- 3 fileter af kyllingebryst
- 3 spsk. olie
- 1 ½-3 tsk. grøn karrypasta
- 1 ½ ds. kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 ½ kyllinge-bouillon-terning eller 1 ½ spsk. østerssovs
- 3 spsk. sukker
Nudler:
- 1 ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
- Trin 3 af 19
Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Trin 4 af 19
Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- 1 ½ squash
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 forårsløg
- 3 løg
- Trin 5 af 19
Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Trin 6 af 19
Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Trin 7 af 19
Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 3 cm ingefær
- Trin 8 af 19
Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- 3 fileter af kyllingebryst
- Trin 9 af 19
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- 3 spsk. olie
- Trin 10 af 19
Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Trin 11 af 19
Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Trin 12 af 19
Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- 1 ½-3 tsk. grøn karrypasta eller karry
- Trin 13 af 19
Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- 1 ½ ds. kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 ½ kyllinge-bouillon-terning eller 1 ½ spsk. østerssovs
- 3 spsk. sukker
- Trin 14 af 19
Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Trin 15 af 19
Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Trin 16 af 19
Kog nudlerne, som der står på pakken.
- 1 ½ pk. ægnudler
- Trin 17 af 19
Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Trin 18 af 19
Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Trin 19 af 19
Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand stødte Mikkel flere gange på den klassiske thailandske ret green curry. Den grønne farve kommer fra karrypastaen, som er en masse friske krydderier, der bliver most til en fugtig masse, som man kalder en pasta.
Tip: Du kan sagtens bruge ris i stedet for nudler – så skal du bare huske at koge risene, før du begynder at lave den thailandske green curry.
Du skal bruge
Ingredienser
Thailandsk green curry:
- 1 ½ squash
- 1 ½ rød peberfrugt
- 3 forårsløg
- 3 løg
- 3 cm ingefær
- 3 fileter af kyllingebryst
- 3 spsk. olie
- 1 ½-3 tsk. grøn karrypasta eller karry
- 1 ½ ds. kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 ½ kyllinge-bouillon-terning eller 1 ½ spsk. østerssovs
- 3 spsk. sukker
Nudler:
- 1 ½ pk. ægnudler
- Evt. saltede peanuts og koriander til pynt
Køkkenredskaber- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 tallerken
- 1 rivejern
- 1 stegepande eller wok
- 1 spatel
- 1 gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.
- Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.
- Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.
- Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.
- Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du woksteger.
- Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.
- Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.
- Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.
- Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.
- Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Kog nudlerne, som der står på pakken.
- Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.
- Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.
- Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.
-