Thai-kyllingedeller
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hånd-delle 1, dyppe dyp, haps (tiden går) Hånd-delle 23, dyppe dyp, haps. Lav Thai-kyllingedeller, og dyp dem i sød chilisauce. Whaaaat det er er så lækkert! NO control.
Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød, og uanset hvad, så er de også perfekte som pålæg.
Opskriften giver 10-12 mini-deller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 552 kJ / 132 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 33 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 forårsløg
- ½ dl frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- ½ citron, kun saften
- 300 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sød chilisauce
- 4 spsk. havregryn
- 2 æg
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 kop
- 1 citruspresser
- 1 stor skål
- 1 tallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 3 forårsløg
- ½ dl frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- ½ citron, kun saften
- 300 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sød chilisauce
- 4 spsk. havregryn
- 2 æg
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 3 af 13
Skær forårsløg ud i helt tynde skiver.
- 3 forårsløg
- Trin 4 af 13
Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.
- ½ dl frisk mynte
- Trin 5 af 13
Pil, og hak hvidløget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 2 fed hvidløg
- Trin 6 af 13
Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron, kun saften
- Trin 7 af 13
Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i en skål.
- 300 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sød chilisauce
- 4 spsk. havregryn
- Trin 8 af 13
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør farsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 9 af 13
Lad farsen trække i 10 min.
- Trin 10 af 13
Form små frikadeller i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 11 af 13
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 13
Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.
- Trin 13 af 13
Server med ekstra chilisauce som dip.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hånd-delle 1, dyppe dyp, haps (tiden går) Hånd-delle 23, dyppe dyp, haps. Lav Thai-kyllingedeller, og dyp dem i sød chilisauce. Whaaaat det er er så lækkert! NO control.
Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød, og uanset hvad, så er de også perfekte som pålæg.
Opskriften giver 10-12 mini-deller.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 forårsløg
- ½ dl frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- ½ citron, kun saften
- 300 g. hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sød chilisauce
- 4 spsk. havregryn
- 2 æg
- 2 spsk. olie til stegning
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 kop
- 1 citruspresser
- 1 stor skål
- 1 tallerken
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær forårsløg ud i helt tynde skiver.
- Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.
- Pil, og hak hvidløget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i en skål.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør farsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Lad farsen trække i 10 min.
- Form små frikadeller i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
- Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.
- Server med ekstra chilisauce som dip.
-