Thai-kyllingedeller

Thai-kyllingedeller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hånd-delle 1, dyppe dyp, haps (tiden går) Hånd-delle 23, dyppe dyp, haps. Lav Thai-kyllingedeller, og dyp dem i sød chilisauce. Whaaaat det er er så lækkert! NO control.

        Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød, og uanset hvad, så er de også perfekte som pålæg.

        Opskriften giver 10-12 mini-deller.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 552 kJ / 132 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 3 forårsløg
        • ½ dl frisk mynte
        • 2 fed hvidløg
        • ½ citron, kun saften
        • 300 g. hakket kyllingekød
        • 1 tsk. salt
        • 3 spsk. sød chilisauce
        • 4 spsk. havregryn
        • 2 æg
        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 13

        Skær forårsløg ud i helt tynde skiver.

        • 3 forårsløg
      • Trin 4 af 13

        Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.

        • ½ dl frisk mynte
      • Trin 5 af 13

        Pil, og hak hvidløget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 6 af 13

        Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron, kun saften
      • Trin 7 af 13

        Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i en skål.

        • 300 g. hakket kyllingekød
        • 1 tsk. salt
        • 3 spsk. sød chilisauce
        • 4 spsk. havregryn
      • Trin 8 af 13

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør farsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 2 æg
      • Trin 9 af 13

        Lad farsen trække i 10 min.

      • Trin 10 af 13

        Form små frikadeller i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 11 af 13

        Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 12 af 13

        Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.

      • Trin 13 af 13

        Server med ekstra chilisauce som dip.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hånd-delle 1, dyppe dyp, haps (tiden går) Hånd-delle 23, dyppe dyp, haps. Lav Thai-kyllingedeller, og dyp dem i sød chilisauce. Whaaaat det er er så lækkert! NO control.

        Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød, og uanset hvad, så er de også perfekte som pålæg.

        Opskriften giver 10-12 mini-deller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 forårsløg
          • ½ dl frisk mynte
          • 2 fed hvidløg
          • ½ citron, kun saften
          • 300 g. hakket kyllingekød
          • 1 tsk. salt
          • 3 spsk. sød chilisauce
          • 4 spsk. havregryn
          • 2 æg
          • 2 spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kop
          • 1 citruspresser
          • 1 stor skål
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær forårsløg ud i helt tynde skiver.
          4. Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.
          5. Pil, og hak hvidløget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i en skål.
          8. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Rør farsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          9. Lad farsen trække i 10 min.
          10. Form små frikadeller i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          11. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Klik på videoen og se, hvordan du steger frikadeller.
          12. Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.
          13. Server med ekstra chilisauce som dip.