Thai-kyllingedeller

Thai-kyllingedeller

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Spis de små kyllinge-frikadeller som en snack med sød chili-sovs til, eller brug dem som pålæg på rugbrød.

        Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød.

        Opskriften giver 10-12 mini-deller.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 552 kJ / 132 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 forårsløg
        • ½ dl frisk mynte
        • 2 fed hvidløg
        • ½ citron, kun saften
        • 300 g. hakket kyllingekød
        • 1 tsk. salt
        • 3 spsk. sød chilisauce
        • 4 spsk. havregryn
        • 2 æg
        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 13

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg ud så i helt tynde skiver.

        • 3 forårsløg
      • Trin 4 af 13

        Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.

        • ½ dl frisk mynte
      • Trin 5 af 13

        Pil, og hak hvidløg meget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 6 af 13

        Tag en citronpresser frem. Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron, kun saften
      • Trin 7 af 13

        Tag en stor skål. Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i skålen.

        • 300 g. hakket kyllingekød
        • 1 tsk. salt
        • 3 spsk. sød chilisauce
        • 4 spsk. havregryn
      • Trin 8 af 13

        Tag en kop. Slå æggene ud i koppen et af gangen. Hæld dem op i skålen, og rør det hele sammen.

        • 2 æg
      • Trin 9 af 13

        Lad farsen trække i 10 min.

      • Trin 10 af 13

        Tag en spiseske. Form små frikadeller i en hånd med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 11 af 13

        Tag en stor stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.

        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 12 af 13

        Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.

      • Trin 13 af 13

        Server med ekstra chilisauce som dip.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spis de små kyllinge-frikadeller som en snack med sød chili-sovs til, eller brug dem som pålæg på rugbrød.

        Tip: Du kan også lave mini-frikadellerne med fiskefars i stedet for hakket kyllingekød.

        Opskriften giver 10-12 mini-deller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 forårsløg
          • ½ dl frisk mynte
          • 2 fed hvidløg
          • ½ citron, kun saften
          • 300 g. hakket kyllingekød
          • 1 tsk. salt
          • 3 spsk. sød chilisauce
          • 4 spsk. havregryn
          • 2 æg
          • 2 spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kop
          • 1 citruspresser
          • 1 stor skål
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg ud så i helt tynde skiver.
          4. Kom vand i en balje, og skyld mynte i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak mynten fint.
          5. Pil, og hak hvidløg meget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Tag en citronpresser frem. Skær en citron over, og pres saften ud af ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Tag en stor skål. Kom hakket kyllingekød, salt, sød chilisauce, hvidløg, mynte, havregryn og citronsaft i skålen.
          8. Tag en kop. Slå æggene ud i koppen et af gangen. Hæld dem op i skålen, og rør det hele sammen.
          9. Lad farsen trække i 10 min.
          10. Tag en spiseske. Form små frikadeller i en hånd med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          11. Tag en stor stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger frikadeller.
          12. Kom frikadellerne på stegepanden, og steg dem gyldne på alle sider.
          13. Server med ekstra chilisauce som dip.