Tærte-muffins med blomkål

Tærte-muffins med blomkål

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Små, hurtige tærter bagt i muffinsform lige til at komme i madpakken. Opskriften er med kylling og blomkål, men du kan selvfølgelig komme alt muligt andet i, hvis du har lyst.

        Opskriften giver cirka 12 tærte-muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 485 kJ / 116 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 28 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt 3,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. blomkål
        • 1 rulle tærtedej
        • 50 g. kylling i tern
        • 3 æg
        • 1 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret timian
      • Trin 3 af 13

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 13

        Skyl blomkålen, og skær den i små buketter, som passer ned i hullerne i en muffinform med 12 huller.

        • 100 g. blomkål
      • Trin 5 af 13

        Kom lidt olie i hver tærteform, og smør det rundt med en pensel, så dejen ikke hænger fast i formen.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 6 af 13

        Pak tærtedejen ud. Læg den med bagepapiret nedad, og læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul den ekstra tyndt ud.

        • 1 rulle tærtedej
      • Trin 7 af 13

        Kom tærtedejen oven på muffinsformene, og mas den ned i alle huller. Start toppen af. Så du har 12 lommer til at komme dit fyld til tærtemuffins i.

      • Trin 8 af 13

        Fordel kyllingetern og blomkål i formene.

        • 50 g. kylling i tern
      • Trin 9 af 13

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en lille skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

        • 3 æg
      • Trin 10 af 13

        Kom mælk, salt, peber og eventuelt tørret timian skålen med æggene, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret timian
      • Trin 11 af 13

        Fordel æggemassen over fyldet i formene, så de er fyldt cirka ⅔ op med æggemasse.

      • Trin 12 af 13

        Bag dine tærte-muffins i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er stivnet, dejen er gylden og sprød i kanten.

      • Trin 13 af 13

        Skær tærterne fri fra formen og lad dem køle af på en rist inden servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Små, hurtige tærter bagt i muffinsform lige til at komme i madpakken. Opskriften er med kylling og blomkål, men du kan selvfølgelig komme alt muligt andet i, hvis du har lyst.

        Opskriften giver cirka 12 tærte-muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. blomkål
          • 2 spsk. olie
          • 1 rulle tærtedej
          • 50 g. kylling i tern
          • 3 æg
          • 1 dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. tørret timian

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • Metal-muffinform med 12 huller
          • 1 bagepensel
          • 1 kagerulle
          • Bagepapir
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • 1 spiseske
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter, som passer ned i hullerne i en muffinform med 12 huller.
          5. Kom lidt olie i hver tærteform, og smør det rundt med en pensel, så dejen ikke hænger fast i formen.
          6. Pak tærtedejen ud. Læg den med bagepapiret nedad, og læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul den ekstra tyndt ud.
          7. Kom tærtedejen oven på muffinsformene, og mas den ned i alle huller. Start toppen af. Så du har 12 lommer til at komme dit fyld til tærtemuffins i.
          8. Fordel kyllingetern og blomkål i formene.
          9. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en lille skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
          10. Kom mælk, salt, peber og eventuelt tørret timian skålen med æggene, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Fordel æggemassen over fyldet i formene, så de er fyldt cirka ⅔ op med æggemasse.
          12. Bag dine tærte-muffins i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er stivnet, dejen er gylden og sprød i kanten.
          13. Skær tærterne fri fra formen og lad dem køle af på en rist inden servering.