Tærte-muffins med blomkål

Tærte-muffins med blomkål

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Små, hurtige tærter bagt i muffinsform lige til at komme i madpakken. Opskriften er med kylling og blomkål, men du kan selvfølgelig komme alt muligt andet i, hvis du har lyst.

        Opskriften giver cirka 12 tærte-muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 485 kJ / 116 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 28 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt 3,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. blomkål
        • 1 rulle tærtedej
        • 50 g. kylling i tern
        • 3 æg
        • 1 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret timian
      • Trin 3 af 11

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 11

        Skyl blomkålen, og skær den i små buketter, som passer ned i hullerne i en muffinform med 12 huller.

        • 100 g. blomkål
      • Trin 5 af 11

        Pak tærtedejen ud. Læg den med bagepapiret nedad, og læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul den ekstra tyndt ud.

        • 1 rulle tærtedej
      • Trin 6 af 11

        Skær tærtedejen ud i 12 lige store firkanter. Læg dej-stykkerne ovenpå dine muffinsforme, og pres dejen ned i hvert sit hul.

      • Trin 7 af 11

        Fordel kyllingetern og blomkål i formene.

        • 50 g. kylling i tern
      • Trin 8 af 11

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en lille skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

        • 3 æg
      • Trin 9 af 11

        Pisk mælk, salt, peber og evt. tørret timian i æggene med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. tørret timian
      • Trin 10 af 11

        Fordel æggemassen over fyldet i formene, så de er fyldt cirka ⅔ op med æggemasse.

      • Trin 11 af 11

        Bag dine tærte-muffins i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er stivnet, og dejen er gylden og sprød i kanten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Små, hurtige tærter bagt i muffinsform lige til at komme i madpakken. Opskriften er med kylling og blomkål, men du kan selvfølgelig komme alt muligt andet i, hvis du har lyst.

        Opskriften giver cirka 12 tærte-muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. blomkål
          • 1 rulle tærtedej
          • 50 g. kylling i tern
          • 3 æg
          • 1 dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. tørret timian

           

          Køkkenredskaber

          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kagerulle
          • Bagepapir
          • Metal-muffinform med 12 huller
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 gaffel
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter, som passer ned i hullerne i en muffinform med 12 huller.
          5. Pak tærtedejen ud. Læg den med bagepapiret nedad, og læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul den ekstra tyndt ud.
          6. Skær tærtedejen ud i 12 lige store firkanter. Læg dej-stykkerne ovenpå dine muffinsforme, og pres dejen ned i hvert sit hul.
          7. Fordel kyllingetern og blomkål i formene.
          8. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en lille skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
          9. Pisk mælk, salt, peber og evt. tørret timian i æggene med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          10. Fordel æggemassen over fyldet i formene, så de er fyldt cirka ⅔ op med æggemasse.
          11. Bag dine tærte-muffins i ovnen i 15-20 minutter, til æggemassen er stivnet, og dejen er gylden og sprød i kanten.