Tærte med laks

Tærte med laks

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Er tærte kedeligt, siger du? Så er det, fordi du aldrig har smagt dén her! Glæd dig glæd dig!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2017 kJ / 482 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 7,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        Fyld:

        • 200 g. frossen hakket spinat
        • 1 spsk. vand
        • 1 løg
        • 2 tomater
        • 1 færdigkøbt fuldkornstærtedej
        • 200 g. røget laks
        • 2 spsk. feta

        Æggemasse:

        • 5 æg
        • ½ dl. mælk
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 14

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 4 af 14

        Kom spinaten i en gryde, og tilsæt 1 spiseske vand. Varm den ved middel varme, indtil spinaten er tøet helt op.

        • 200 g. frossen hakket spinat
        • 1 spsk. vand
      • Trin 5 af 14

        Hæld spinaten op i en si. Pres vandet ud af spinaten ved at presse det imod sien med en grydeske. Pres, indtil der ikke drypper mere vand fra spinaten.

      • Trin 6 af 14

        Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 7 af 14

        Skyl tomaterne. Skær dem i tynde skiver.

        • 2 tomater
      • Trin 8 af 14

        Smør et tærtefad med olie.

      • Trin 9 af 14

        Kom den færdige tærtebund i tærtefadet. Tryk den godt ned i fadet, så den sidder fast i alle rillerne.

        • 1 færdigkøbt fuldkornstærtedej
      • Trin 10 af 14

        Læg røget laks i bunden. Kom spinat og løg ovenpå laksen. Fordel tomatskiverne ovenpå igen. Smuldr fetaen henover.

        • 200 g. røget laks
        • 2 spsk. feta
      • Trin 11 af 14

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen.

        • 5 æg
      • Trin 12 af 14

        Kom mælk, salt og peber i skålen med æggene. Pisk dem sammen til en ensartet masse. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ dl. mælk
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 14

        Hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.

      • Trin 14 af 14

        Kom tærten i ovnen. Bag den i cirka 35 minutter. Stik en kniv ned i tærte, og tjek, om den er færdig. Hvis den stadig er våd, skal den have 5-10 minutter længere.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er tærte kedeligt, siger du? Så er det, fordi du aldrig har smagt dén her! Glæd dig glæd dig!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fyld:

          • 200 g. frossen hakket spinat
          • 1 spsk. vand
          • 1 løg
          • 2 tomater
          • 1 færdigkøbt fuldkornstærtedej
          • 200 g. røget laks
          • 2 spsk. feta

          Æggemasse:

          • 5 æg
          • ½ dl. mælk
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 si
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 tærtefad
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          4. Kom spinaten i en gryde, og tilsæt 1 spiseske vand. Varm den ved middel varme, indtil spinaten er tøet helt op.
          5. Hæld spinaten op i en si. Pres vandet ud af spinaten ved at presse det imod sien med en grydeske. Pres, indtil der ikke drypper mere vand fra spinaten.
          6. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          7. Skyl tomaterne. Skær dem i tynde skiver.
          8. Smør et tærtefad med olie.
          9. Kom den færdige tærtebund i tærtefadet. Tryk den godt ned i fadet, så den sidder fast i alle rillerne.
          10. Læg røget laks i bunden. Kom spinat og løg ovenpå laksen. Fordel tomatskiverne ovenpå igen. Smuldr fetaen henover.
          11. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en skål. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen.
          12. Kom mælk, salt og peber i skålen med æggene. Pisk dem sammen til en ensartet masse. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          13. Hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.
          14. Kom tærten i ovnen. Bag den i cirka 35 minutter. Stik en kniv ned i tærte, og tjek, om den er færdig. Hvis den stadig er våd, skal den have 5-10 minutter længere.