Tærte med kartofler, bacon og æble

Tærte med kartofler, bacon og æble

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.

        Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1146 kJ / 274 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 8,3 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Tærtebund:

        • 75 g. grahamsmel
        • 100 g. hvedemel
        • 1 tsk. salt
        • 100 g. smør
        • 1 ½ spsk. vand

        Fyld:

        • 500 g. kartofler
        • Ca. 1 l. vand
        • 1 tsk. salt
        • 200 g. løg
        • ca. 100 g. bacon i tern
        • 200 g. æble
        • Evt. 50 g. revet ost
        • 3 æg
        • 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
        • 1 tsk. timian
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 3 af 15

        Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 4 af 15

        Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.

        • 75 g. grahamsmel
        • 100 g. hvedemel
        • 1 tsk. salt
        • 100 g. smør
        • 1 ½ spsk. vand
      • Trin 5 af 15

        Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.

      • Trin 6 af 15

        Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.

      • Trin 7 af 15

        Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.

        • 500 g. kartofler
        • Ca. 1 l. vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 15

        Skræl løgene, og skær dem i tern.

        • 200 g. løg
      • Trin 9 af 15

        Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.

        • ca. 100 g. bacon i tern
      • Trin 10 af 15

        Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt.

        • 3 æg
        • 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
      • Trin 11 af 15

        Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.

      • Trin 12 af 15

        Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.

        • 200 g. æble
        • Evt. 50 g. revet ost
      • Trin 13 af 15

        Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.

        • 1 tsk. timian
        • 1 tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 14 af 15

        Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.

      • Trin 15 af 15

        Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.

        Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tærtebund:

          • 75 g. grahamsmel
          • 100 g. hvedemel
          • 1 tsk. salt
          • 100 g. smør
          • 1 ½ spsk. vand

          Fyld:

          • 500 g. kartofler
          • Ca. 1 l. vand
          • 1 tsk. salt
          • 200 g. løg
          • ca. 100 g. bacon i tern
          • 200 g. æble
          • Evt. 50 g. revet ost
          • 3 æg
          • 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
          • 1 tsk. timian
          • 1 tsk. salt
          • ½ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 2 store skåle
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 tærteform
          • 1 gaffel
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellemstor gryde med låg
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 dørslag
          • 1 rivejern
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
          4. Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
          5. Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
          6. Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.
          7. Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
          8. Skræl løgene, og skær dem i tern.
          9. Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.
          10. Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt.
          11. Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.
          12. Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.
          13. Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
          14. Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.
          15. Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.