Tærte med kartofler, bacon og æble
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1146 kJ / 274 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 8,3 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 75 g. grahamsmel
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 500 g. kartofler
- Ca 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. løg
- ca. 100 g. bacon i tern
- 200 g. æble
- Evt. 50 g. revet ost
- 3 æg
- 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tærteform
- 1 gaffel
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 rivejern
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Tærtebund:
- 75 g. grahamsmel
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 500 g. kartofler
- Ca. 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. løg
- ca. 100 g. bacon i tern
- 200 g. æble
- Evt. 50 g. revet ost
- 3 æg
- 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 3 af 15
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Trin 4 af 15
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- 75 g. grahamsmel
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
- Trin 5 af 15
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Trin 6 af 15
Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.
- Trin 7 af 15
Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
- 500 g. kartofler
- Ca. 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 8 af 15
Skræl løgene, og skær dem i tern.
- 200 g. løg
- Trin 9 af 15
Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.
- ca. 100 g. bacon i tern
- Trin 10 af 15
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt.
- 3 æg
- 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
- Trin 11 af 15
Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.
- Trin 12 af 15
Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.
- 200 g. æble
- Evt. 50 g. revet ost
- Trin 13 af 15
Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 14 af 15
Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.
- Trin 15 af 15
Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Guffeluffe - tærte til aftensmad med lutter gode sager.
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kolde kogte kartofler.
Du skal bruge
Ingredienser
Tærtebund:
- 75 g. grahamsmel
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 500 g. kartofler
- Ca. 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 200 g. løg
- ca. 100 g. bacon i tern
- 200 g. æble
- Evt. 50 g. revet ost
- 3 æg
- 2 dl. kærnemælk (eller almindelig mælk)
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 2 store skåle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tærteform
- 1 gaffel
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 rivejern
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i cirka 15 minutter. Tag den ud, når den er færdig, men lad ovnen være tændt.
- Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde. Hæld vand over, så det dækker, kom salt i, læg låg på og bring kartoflerne i kog. Kog dem i 5 minutter.
- Skræl løgene, og skær dem i tern.
- Kom bacon-tern på en tør stegepande, og svits dem i 1-2 minutter. Tilsæt løgene og svits, indtil løgene er klare. Tag stegepanden væk fra varmen.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt kærnemælk og rør rundt.
- Når kartoflerne er kogt, så hæld vand og kartofler ned i et dørslag i køkkenvasken. Kom kartoflerne op i skålen til æg- og mælkeblandingen. Kom også den stegte bacon og løg op i skålen.
- Skyl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det straks op i skålen til resten af fyldet. Kom også den revne ost op i skålen, hvis du skal have ost i.
- Krydr blandingen med timian, salt og peber, og rør godt rundt.
- Hæld blandingen op i den forbagte tærteform, og fordel den i hele formen.
- Bag kartoffeltærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
-