Tærte med chorizo
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3378 kJ / 702 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 55 %
- Heraf mættet fedt 21 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Tærtedej:
- 35 g. grahamsmel
- 70 g. hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 50 g. smør
- ¾ spsk. vand
Fyld:
- ½ porre
- ½ løg
- ¼ dl. frisk persille
- 3 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. chorizopølse
- ¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 50 g. hytteost
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 1 tærtefad (ca. 22 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Tærtedej:
- 35 g. grahamsmel
- 70 g. hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 50 g. smør
- ¾ spsk. vand
Fyld:
- ½ porre
- ½ løg
- ¼ dl. frisk persille
- 3 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. chorizopølse
- ¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 50 g. hytteost
- Trin 3 af 14
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Trin 4 af 14
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt ¾ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- 35 g. grahamsmel
- 70 g. hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 50 g. smør
- ¾ spsk. vand
- Trin 5 af 14
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Trin 6 af 14
Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Trin 7 af 14
Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den halvdel, du skal bruge, groft.
- ½ porre
- Trin 8 af 14
Pil løget, og hak det groft.
- ½ løg
- Trin 9 af 14
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ dl. frisk persille
- Trin 10 af 14
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- 3 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 11 af 14
Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Trin 12 af 14
Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- 80 g. chorizopølse
- ¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- Trin 13 af 14
Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- 50 g. hytteost
- Trin 14 af 14
Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Du skal bruge
Ingredienser
Tærtedej:
- 35 g. grahamsmel
- 70 g. hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 50 g. smør
- ¾ spsk. vand
Fyld:
- ½ porre
- ½ løg
- ¼ dl. frisk persille
- 3 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 80 g. chorizopølse
- ¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 50 g. hytteost
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 1 tærtefad (ca. 28 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt ¾ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den halvdel, du skal bruge, groft.
- Pil løget, og hak det groft.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3378 kJ / 702 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 55 %
- Heraf mættet fedt 21 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Tærtedej:
- 70 g. grahamsmel
- 140 g. hvedemel
- ½ tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 1 porre
- 1 løg
- ½ dl. frisk persille
- 5 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 160 g. chorizopølse
- ½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 100 g. hytteost
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 1 tærtefad (ca. 28 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Tærtedej:
- 70 g. grahamsmel
- 140 g. hvedemel
- ½ tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 1 porre
- 1 løg
- ½ dl. frisk persille
- 5 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 160 g. chorizopølse
- ½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 100 g. hytteost
- Trin 3 af 14
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Trin 4 af 14
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- 70 g. grahamsmel
- 140 g. hvedemel
- ½ tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
- Trin 5 af 14
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Trin 6 af 14
Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Trin 7 af 14
Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den groft.
- 1 porre
- Trin 8 af 14
Pil løget, og hak det groft.
- 1 løg
- Trin 9 af 14
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. frisk persille
- Trin 10 af 14
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- 5 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 11 af 14
Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Trin 12 af 14
Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- 160 g. chorizopølse
- ½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- Trin 13 af 14
Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- 100 g. hytteost
- Trin 14 af 14
Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Du skal bruge
Ingredienser
Tærtedej:
- 70 g. grahamsmel
- 140 g. hvedemel
- ½ tsk. salt
- 100 g. smør
- 1 ½ spsk. vand
Fyld:
- 1 porre
- 1 løg
- ½ dl. frisk persille
- 5 æg
- 1 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 160 g. chorizopølse
- ½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 100 g. hytteost
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 1 tærtefad (ca. 28 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den groft.
- Pil løget, og hak det groft.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3378 kJ / 702 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 55 %
- Heraf mættet fedt 21 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Tærtedej:
- 105 g. grahamsmel
- 210 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- 150 g. smør
- 2 ¼ spsk. vand
Fyld:
- 1 ½ porre
- 1 ½ løg
- ¾ dl. frisk persille
- 8 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 240 g. chorizopølse
- ¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 150 g. hytteost
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 2 tærtefade (ca. 28 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Tærtedej:
- 105 g. grahamsmel
- 210 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- 150 g. smør
- 2 ¼ spsk. vand
Fyld:
- 1 ½ porre
- 1 ½ løg
- ¾ dl. frisk persille
- 8 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 240 g. chorizopølse
- ¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 150 g. hytteost
- Trin 3 af 14
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Trin 4 af 14
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 2 ¼ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- 105 g. grahamsmel
- 210 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- 150 g. smør
- 2 ¼ spsk. vand
- Trin 5 af 14
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Trin 6 af 14
Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Trin 7 af 14
Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den groft.
- 1 ½ porre
- Trin 8 af 14
Pil løget, og hak det groft.
- 1 ½ løg
- Trin 9 af 14
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ dl. frisk persille
- Trin 10 af 14
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- 8 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 11 af 14
Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Trin 12 af 14
Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- 240 g. chorizopølse
- ¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- Trin 13 af 14
Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- 150 g. hytteost
- Trin 14 af 14
Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Du skal bruge
Tærtedej:
- 105 g. grahamsmel
- 210 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- 150 g. smør
- 2 ¼ spsk. vand
Fyld:
- 1 ½ porre
- 1 ½ løg
- ¾ dl. frisk persille
- 8 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- 240 g. chorizopølse
- ¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
- 150 g. hytteost
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 2 teskeer
- 2 tærtefade (ca. 28 cm)
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore skåle
- 1 kop
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
- Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 2 ¼ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
- Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
- Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Hak den groft.
- Pil løget, og hak det groft.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber.
- Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
- Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
- Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
- Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
-