Syltet hokkaido-græskar

Syltet hokkaido-græskar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Syltede græskar er Japans svar på syltede agurker. Spis dem som tilbehør til aftensmaden.

        Tip: syltet græskar kan holde sig i et lukket sylteglas i op til 6 måneder.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ hokkaido-græskar
        • 2 lauerbærblade
        • 1 tsk. hele peberkorn
        • 1 tsk. sennepskorn
        • 5 dl. lagereddike
        • 250 g. sukker
        • 2 ½ dl. vand
      • Trin 3 af 8

        Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen.

        • ½ hokkaido-græskar
      • Trin 4 af 8

        Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.

      • Trin 5 af 8

        Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.

        • 2 lauerbærblade
        • 1 tsk. hele peberkorn
        • 1 tsk. sennepskorn
      • Trin 6 af 8

        Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om den er fingervarm.

        • 5 dl. lagereddike
        • 250 g. sukker
        • 2 ½ dl. vand
      • Trin 7 af 8

        Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.

      • Trin 8 af 8

        Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Syltede græskar er Japans svar på syltede agurker. Spis dem som tilbehør til aftensmaden.

        Tip: syltet græskar kan holde sig i et lukket sylteglas i op til 6 måneder.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ hokkaido-græskar
          • 2 lauerbærblade
          • 1 tsk. hele peberkorn
          • 1 tsk. sennepskorn
          • 5 dl. lagereddike
          • 250 g. sukker
          • 2 ½ dl. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 sylteglas
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen.
          4. Skold et sylteglas: Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.
          5. Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.
          6. Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om den er fingervarm.
          7. Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.
          8. Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.