Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skær græskar:

3.

Tag et skærebræt og en skarp kniv frem. Vask hokkaido-græskaret, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær græskarret i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Se videoen.

Skold et sylteglas:

4.

Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et sylteglas og låget i håndvasken, og hæld kogende vand i både glasset og låget.

5.

Kom græskar-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.

Syltelage:

6.

Tag en lille gryde frem. Kom lagereddike, sukker og vand i gryden, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.

7.

Hæld eddikelagen over græskar-skiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.

8.

Lad græskar-skiverne trække i lagen i cirka 1 uge, og server dem derefter som tilbehør til for eksempel kød eller i en sandwich.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Film 09: Sådan skærer du græskar i både

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min