Svenske kødboller med kartoffelmos
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2538 kJ / 607 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller
- ½ dl. havregryn
- ½ spsk. kartoffelmel
- ½ dl. mælk
- ½ løg
- ½ æg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 1 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos
- 5 store kartofler
- ½ l. vand
- ½ tsk. salt
- 12 g. smør
- ½ -1 dl. mælk
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor gryde
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Frind alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- ½ dl. havregryn
- ½ spsk. kartoffelmel
- ½ dl. mælk
- ½ løg
- ½ æg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 1 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 5 store kartofler
- ½ l. vand
- ½ tsk. salt
- 12 g. smør
- ½-1 dl. mælk
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 12
Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- ½ dl. havregryn
- ½ spsk. kartoffelmel
- ½ dl. mælk
- Trin 4 af 12
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 5 af 12
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- 5 store kartofler
- Trin 6 af 12
Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- ½ l. vand
- Trin 7 af 12
Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Trin 8 af 12
Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop, pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Kom også løgene, salt og peber op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- ½ æg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 9 af 12
Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- Trin 10 af 12
Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 11 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 12
Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
- 12 g. smør
- ½-1 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- ½ dl. havregryn
- ½ spsk. kartoffelmel
- ½ dl. mælk
- ½ løg
- ½ æg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 1 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 5 store kartofler
- ½ l. vand
- ½ tsk. salt
- 12 g. smør
- ½-1 dl. mælk
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor grye
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Frind alle ingredienserne frem.
- Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop, pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Kom også løgene, salt og peber op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2538 kJ / 607 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller
- 1 dl. havregryn
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl. mælk
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 2 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 10 store kartofler
- 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- 1-2 dl. mælk
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor gryde
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Frind alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 1 dl. havregryn
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl. mælk
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 2 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 10 store kartofler
- 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- 1-2 dl. mælk
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 12
Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- 1 dl. havregryn
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl. mælk
- Trin 4 af 12
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 5 af 12
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- 10 store kartofler
- Trin 6 af 12
Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- 1 l. vand
- Trin 7 af 12
Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Trin 8 af 12
Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 9 af 12
Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- Trin 10 af 12
Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 11 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 12
Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
- 25 g. smør
- 1-2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 1 dl. havregryn
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl. mælk
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 2 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 10 store kartofler
- 1 l. vand
- 1 tsk. salt
- 25 g. smør
- 1-2 dl. mælk
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellemstor gryde
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Frind alle ingredienserne frem.
- Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2538 kJ / 607 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt: 8,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller
- 1 ½ dl. havregryn
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 3 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos
- 15 store kartofler
- 1 ½ l. vand
- 37 g. smør
- 1 ½-3 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Frind alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 1 ½ dl. havregryn
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 3 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 15 store kartofler
- 1 ½ l. vand
- 37 g. smør
- 1 ½-3 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 12
Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- 1 ½ dl. havregryn
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 4 af 12
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 5 af 12
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- 15 store kartofler
- Trin 6 af 12
Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- 1 ½ l. vand
- Trin 7 af 12
Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Trin 8 af 12
Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 9 af 12
Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- Trin 10 af 12
Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 11 af 12
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 12
Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
- 37 g. smør
- 1 ½-3 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 1 ½ dl. havregryn
- 1 ½ spsk. kartoffelmel
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
- 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
- 3 spsk. olie til stegning
Kartoffelmos:
- 15 store kartofler
- 1 ½ l. vand
- 37 g. smør
- 1 ½-3 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 kop
- 1 tallerken
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Frind alle ingredienserne frem.
- Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kartoffelmos: Skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
- Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme.
- Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
- Gå videre med farsen: Slå ægget ud i en kop. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på videoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
- Kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Hæld mælk og smør i gryden, og rør mosen sammen. Smag til med salt og peber.
-