Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffelmos:

3.

Vask og skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i tern eller mindre stykker. Se videoen.

5.

Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden, og varm op til middelhøj varme. Se videoen.

6.

Lad kartoflerne koge i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre.

7.

Kom et dørslag ned i en stor skål. Stil det i vasken. Hæld vandet fra kartoflerne. Hæld væk fra dig selv. Gem kogevandet til den brune sovs.

8.

Kom kartoflerne tilbage i gryden. Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Se videoen.

9.

Hæld mælk og evt. kogevand i mosen. Rør mosen sammen. Smag til med smør, salt og peber.

Kötbullar - kødboller:

10.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

11.

Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i en skål, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.

12.

Slå ægget ud i en kop. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Kom også løgene, salt og peber op i skålen. Se videoen.

13.

Kom hakket oksekød og hakket grisekød op i skålen, og rør det hele sammen. Se videoen.

14.

Form kødbollerne i hånden med en spiseske. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

15.

Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Se videoen.

Brun sovs:

16.

Kom stegefedtet fra panden med kødboller i en lille gryde. Tilsæt smør.

17.

Pisk hvedemel i smørblandingen til en opbagt sovs. Se videoen.

18.

Tilsæt oksebouillon. Pisk mælk og kogevand fra kartoffelmosen i lidt efter lidt. Pisk saucen op til kogepunktet.

19.

Smag til med salt og peber, og farv saucen med brun kulør.

20.

Server de svenske kötbullar look-a-like med kartoffelmos, brun sovs og tyttebærsyltetøj eller ribsgelé.

Næringsindhold per portion

Energi: 2538 kJ / 607 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 8,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Fars, røre

Fars, røre

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 27 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min