Svenske kødboller med kartoffelmos

Svenske kødboller med kartoffelmos

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2538 kJ / 607 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 8,9 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        Kødboller:

        • ½ dl. havregryn
        • ½ spsk. kartoffelmel
        • ½ dl. mælk
        • ½ løg
        • ½ æg
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
        • 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
        • 1 spsk. olie til stegning

        Kartoffelmos:

        • 5 store kartofler
        • ½ l. vand
        • ½ tsk. salt
        • 12 g. smør
        • ½-1 dl. mælk
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 13

        Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.

        • ½ dl. havregryn
        • ½ spsk. kartoffelmel
        • ½ dl. mælk
      • Trin 4 af 13

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 5 af 13

        Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.

        • 5 store kartofler
      • Trin 6 af 13

        Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.

        • ½ l. vand
      • Trin 7 af 13

        Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.

      • Trin 8 af 13

        Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom halvdelen af ægget op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Kom også løgene, salt og peber op i skålen.

        • ½ æg
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 13

        Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
        • 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
      • Trin 10 af 13

        Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 11 af 13

        Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 12 af 13

        Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med salt og peber.

        • 12 g. smør
        • ½-1 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 13 af 13

        Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • ½ dl. havregryn
          • ½ spsk. kartoffelmel
          • ½ dl. mælk
          • ½ løg
          • ½ æg
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 100 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
          • 100 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
          • 1 spsk. olie til stegning

          Kartoffelmos:

          • 5 store kartofler
          • ½ l. vand
          • ½ tsk. salt
          • 12 g. smør
          • ½-1 dl. mælk
          • ½ knivspids peber

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
          4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
          6. Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.
          7. Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
          8. Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom halvdelen af ægget op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk. Kom også løgene, salt og peber op i skålen.
          9. Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          10. Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          11. Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
          12. Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med salt og peber.
          13. Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2538 kJ / 607 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 38 %
            • Heraf mættet fedt: 8,9 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 13

            Mål alle ingredienserne af.

            Kødboller:

            • 1 dl. havregryn
            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 1 dl. mælk
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
            • 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
            • 2 spsk. olie til stegning

            Kartoffelmos:

            • 10 store kartofler
            • 1 l. vand
            • 1 tsk. salt
            • 25 g. smør
            • 1-2 dl. mælk
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 13

            Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.

            • 1 dl. havregryn
            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 1 dl. mælk
          • Trin 4 af 13

            Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 5 af 13

            Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.

            • 10 store kartofler
          • Trin 6 af 13

            Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.

            • 1 l. vand
          • Trin 7 af 13

            Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.

          • Trin 8 af 13

            Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk.

            • 1 æg
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 9 af 13

            Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
            • 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
          • Trin 10 af 13

            Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 11 af 13

            Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 12 af 13

            Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med salt og peber.

            • 25 g. smør
            • 1-2 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 13

            Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 1 dl. havregryn
              • 1 spsk. kartoffelmel
              • 1 dl. mælk
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 200 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
              • 200 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
              • 2 spsk. olie til stegning

              Kartoffelmos:

              • 10 store kartofler
              • 1 l. vand
              • 1 tsk. salt
              • 25 g. smør
              • 1-2 dl. mælk
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 spiseskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 mellemstor skål
              • 1 røreske
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 kop
              • 1 tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
              4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
              6. Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.
              7. Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
              8. Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk.
              9. Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              10. Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              11. Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
              12. Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med salt og peber.
              13. Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2538 kJ / 607 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 38 %
                • Heraf mættet fedt: 8,9 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 13

                Mål alle ingredienserne af.

                Kødboller:

                • 1 ½ dl. havregryn
                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                • 1 ½ dl. mælk
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
                • 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
                • 3 spsk. olie til stegning

                Kartoffelmos:

                • 15 store kartofler
                • 1 ½ l. vand
                • 37 g. smør
                • 1 ½-3 dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 13

                Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.

                • 1 ½ dl. havregryn
                • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 4 af 13

                Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 13

                Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.

                • 15 store kartofler
              • Trin 6 af 13

                Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.

                • 1 ½ l. vand
              • Trin 7 af 13

                Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.

              • Trin 8 af 13

                Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk.

                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 9 af 13

                Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
                • 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
              • Trin 10 af 13

                Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 11 af 13

                Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 12 af 13

                Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med peber.

                • 37 g. smør
                • 1 ½-3 dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 13 af 13

                Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kødboller med kartoffelmos er smagen af Sverige. Retten bliver særligt svensk, hvis du serverer den med tyttebærsyltetøj til. Det bruger man meget i Sverige.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 1 ½ dl. havregryn
                  • 1 ½ spsk. kartoffelmel
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 300 g. hakket oksekød, maks 10 % fedt
                  • 300 g. hakket grisekød, maks 10 % fedt
                  • 3 spsk. olie til stegning

                  Kartoffelmos:

                  • 15 store kartofler
                  • 1 ½ l. vand
                  • 37 g. smør
                  • 1 ½-3 dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 kop
                  • 1 tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en mellemstor skål frem. Kom havregryn, kartoffelmel og mælk i skålen, og rør rundt. Lad grynene og melet stå og suge mælken op i 10 minutter. Gå videre med opskriften imens.
                  4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Kartoffelmos: Vask og skræl kartoflerne. Skær de store kartofler i mindre stykker.
                  6. Tag en gryde frem. Kom alle kartoflerne i gryden, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Læg låg på gryden.
                  7. Stil gryden med kartofler på komfuret, og varm op til middelhøj varme. Lad kartoflerne koge i cirka 10 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper kniven nemt, er de møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kartoflerne er møre.
                  8. Gå videre med farsen: Tag en kop. Slå ægget ud i koppen. Kom ægget, løgene, salt og peber op i skålen med havregryn, kartoffelmel og mælk.
                  9. Kom hakket oksekød og hakket svinekød op i skålen, og rør det hele sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  10. Tag en spiseske. Form kødbollerne i hånden med spiseskeen. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  11. Tag en stegepande frem. Kom olie på stegepanden, og varm den op. Kom kødbollerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger kødboller eller frikadeller.
                  12. Kartoffelmos: Tag et piskeris. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælk og smør i kartoffelmosen, og rør. Smag til med peber.
                  13. Server kartoffelmosen med kødbollerne ovenpå. Velbekomme!