Svenske kanelsnegle

Svenske kanelsnegle

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Mange steder i verden kalder man kanelsnegle for "Danish pastries". Her er kanelsneglen ikke dansk, men svensk.

        Lav dem sammen med en ven, og nyd dem med en varm kop te, når det er koldt udenfor. Selvom det er snegle, får de hurtigt ben at gå på.

        Opskriften giver cirka 16 kanelsnegle.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 862 kJ / 206 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 50 g. smør
        • 2 ½ dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. kardemomme
        • 2 spsk. sukker
        • 1 æg
        • Ca. 8 dl. hvedemel

        Fyld:

        • 75 g. smør
        • 5 spsk. sukker
        • 2 tsk. kanel

        Pynt:

        • ½ dl. mælk
        • 1 ½ spsk. perlesukker
      • Trin 3 af 20

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 20

        Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.

        • 50 g. smør
      • Trin 5 af 20

        Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 6 af 20

        Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt.

        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. kardemomme
        • 2 spsk. sukker
      • Trin 7 af 20

        Slå ægget ud i en kop, og kom det i skålen. Rør rundt.

        • 1 æg
      • Trin 8 af 20

        Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.

        • Ca. 8 dl. hvedemel

         

      • Trin 9 af 20

        Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 20

        Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 minutter.

      • Trin 11 af 20

        Fyld: Kom smør, sukker og kanel i skålen. Rør det sammen.

        • 75 g. smør
        • 5 spsk. sukker
        • 2 tsk. kanel
      • Trin 12 af 20

        Snegle: Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 40 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 13 af 20

        Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.

      • Trin 14 af 20

        Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 40 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller kanelsnegle.

      • Trin 15 af 20

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 16 af 20

        Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen. Tryk sneglene let flade.

      • Trin 17 af 20

        Læg et rent viskestykke over sneglene, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 18 af 20

        Pensl sneglene med mælk, og drys perlesukker over sneglene.

        • ½ dl. mælk
        • 1 ½ spsk. perlesukker
      • Trin 19 af 20

        Sæt sneglene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter.

      • Trin 20 af 20

        Tag kanelsneglene ud, og lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mange steder i verden kalder man kanelsnegle for "Danish pastries". Her er kanelsneglen ikke dansk, men svensk.

        Lav dem sammen med en ven, og nyd dem med en varm kop te, når det er koldt udenfor. Selvom det er snegle, får de hurtigt ben at gå på.

        Opskriften giver cirka 16 kanelsnegle.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 50 g. smør
          • 2 ½ dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. stødt kardemomme
          • 2 spsk. sukker
          • 1 æg
          • Ca. 8 dl. hvedemel

          Fyld:

          • 75 g. smør
          • 5 spsk. sukker
          • 2 tsk. kanel

          Pynt:

          • ½ dl. mælk
          • 1 ½ spsk. perlesukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 kop
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 mellem skål
          • 1 kagerulle
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 dejskraber
          • 1 viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.
          5. Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger.
          6. Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt.
          7. Slå ægget ud i en kop, og kom det i skålen. Rør rundt.
          8. Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.
          9. Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 minutter.
          11. Fyld: Kom smør, sukker og kanel i skålen. Rør det sammen.
          12. Snegle: Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 40 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.
          13. Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører fyld ud.
          14. Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 40 centimeter lang. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller kanelsnegle.
          15. Læg bagepapir på en bageplade.
          16. Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen. Tryk sneglene let flade.
          17. Læg et rent viskestykke over sneglene, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
          18. Pensl sneglene med mælk, og drys perlesukker over sneglene.
          19. Sæt sneglene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter.
          20. Tag kanelsneglene ud, og lad dem køle af på en bagerist.