1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Gærdej, fed>
  5. Svenske kanelsnegle

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.

5.

Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger. Se videoen.

6.

Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt.

7.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i skålen. Rør rundt. Se videoen.

8.

Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.

9.

Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Se videoen.

10.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 minutter.

Fyld:

11.

Kom smør, sukker og kanel i en skål. Rør det sammen.

Forme snegle:

12.

Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 40 x 30 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

13.

Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Se videoen.

14.

Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 40 centimeter lang. Se videoen.

15.

Læg bagepapir på en bageplade.

16.

Del dejen i 16 stykker med en skarp kniv.

17.

Placér sneglene på bagepladen med snippen under sneglen. Tryk sneglene let flade.

18.

Læg et rent viskestykke over sneglene, og lad dem hæve i 15 minutter.

19.

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.

20.

Pensl sneglene med mælk, og drys perlesukker over sneglene. Se videoen.

21.

Sæt sneglene i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter.

22.

Tag kanelsneglene ud, og lad dem køle af på en bagerist. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 862 kJ / 206 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 32 %

Heraf mættet fedt: 4,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Smøre fyld snegle

Smøre fyld snegle

Rulle snegle

Rulle snegle

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 35 min