Sushi med makrel

Sushi med makrel

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1225 kJ / 293 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt 6,4 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Ris:

        • 62 ½ g. sushiris
        • 1 dl. vand
        • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
        • ½ spsk. sukker

        Fyld:

        • 2 asparges
        • ¼ dl. purløg
        • 1 radise
        • 1 plade nori-tang (sushi-tang)
        • ½ dl. flødeost
        • 2 spsk. revet peberrod
        • 1 frisk makrel-filet

         

        Tilbehør:

        • Wasabi
        • Soja
        • Syltet ingefær

         

      • Trin 3 af 17

        Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

        • 62 ½ g. sushiris

         

      • Trin 4 af 17

        Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

      • Trin 5 af 17

        Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

        • 1 dl. vand

         

      • Trin 6 af 17

        Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

        • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
        • ½ spsk. sukker

         

      • Trin 7 af 17

        Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

        • 2 asparges

         

      • Trin 8 af 17

        Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl. purløg

         

      • Trin 9 af 17

        Hak purløgen fint.

      • Trin 10 af 17

        Skyl og skær radiserne i tynde skiver.

        • 1 radise

         

      • Trin 11 af 17

        Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

      • Trin 12 af 17

        Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

        • 1 plade nori-tang (sushi-tang)

         

      • Trin 13 af 17

        Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter, ris fri for tang i toppen af måtten.

      • Trin 14 af 17

        Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.

        • ½ dl. flødeost
        • 2 spsk. revet peberrod

         

      • Trin 15 af 17

        Kom 1 makrel-filet ovenpå.

        • 1 frisk makrel-filet

         

      • Trin 16 af 17

        Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil din sushi-rulle i køleskabet i 10 minutter.

      • Trin 17 af 17

        Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.

        • Wasabi
        • Soja
        • Syltet ingefær

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Ris:

          • 62 ½ g. sushiris
          • 1 dl. vand
          • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
          • ½ spsk. sukker

          Fyld:

          • 2 asparges
          • ¼ dl. purløg
          • 1 radise
          • 1 plade nori-tang (sushi-tang)
          • ½ dl. flødeost
          • 2 spsk. revet peberrod
          • 1 frisk makrel-filet

          Tilbehør:

          • Wasabi
          • Soja
          • Syltet ingefær

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 gryde med låg
          • 1 lille skål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 sushimåtte 
          • 1 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
          4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
          5. Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
          6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
          7. Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
          8. Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Hak purløgen fint.
          10. Skyl og skær radiserne i tynde skiver.
          11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
          12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
          13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter, ris fri for tang i toppen af måtten.
          14. Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.
          15. Kom 1 makrel-filet ovenpå.
          16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil din sushi-rulle i køleskabet i 10 minutter.
          17. Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme? 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1225 kJ / 293 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 40 %
            • Heraf mættet fedt 6,4 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Ris:

            • 125 g. sushiris
            • 2 dl. vand
            • 1 spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
            • 1 spsk. sukker

            Fyld:

            • 4 asparges
            • ½ dl. purløg
            • 2 radiser
            • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
            • 1 dl. flødeost
            • 4 spsk. revet peberrod 
            • 2 friske makrel-fileter

            Tilbehør:

            • Wasabi
            • Sojasovs
            • Syltet ingefær
          • Trin 3 af 17

            Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

            • 125 g. sushiris
          • Trin 4 af 17

            Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

          • Trin 5 af 17

            Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

            • 2 dl. vand
          • Trin 6 af 17

            Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

            • 1 spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
            • 1 spsk. sukker
          • Trin 7 af 17

            Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

            • 4 asparges
          • Trin 8 af 17

            Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl. purløg
          • Trin 9 af 17

            Hak purløgen fint.

          • Trin 10 af 17

            Skyl og skær radiserne i tynde skiver.

            • 2 radiser
          • Trin 11 af 17

            Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

          • Trin 12 af 17

            Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

            • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
          • Trin 13 af 17

            Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

          • Trin 14 af 17

            Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.

            • 1 dl. flødeost
            • 4 spsk. revet peberrod 
          • Trin 15 af 17

            Kom 1 makrel-filet ovenpå.

            • 2 friske makrel-fileter
          • Trin 16 af 17

            Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

          • Trin 17 af 17

            Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.

            • Wasabi
            • Sojasovs
            • Syltet ingefær
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme? 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 125 g. sushiris
              • 2 dl. vand
              • 1 spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
              • 1 spsk. sukker

              Fyld:

              • 4 asparges
              • ½ dl. purløg
              • 2 radiser
              • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
              • 1 dl. flødeost
              • 4 spsk. revet peberrod 
              • 2 friske makrel-fileter

              Tilbehør:

              • Wasabi
              • Sojasovs
              • Syltet ingefær

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål 
              • 1 spiseske 
              • 1 stor skål
              • 1 dørslag
              • 1 gryde med låg 
              • 1 lille skål 
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 sushimåtte  
              • 1 glas

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
              4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
              5. Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
              6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
              7. Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
              8. Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Hak purløgen fint.
              10. Skyl og skær radiserne i tynde skiver.
              11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
              12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
              13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
              14. Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.
              15. Kom 1 makrel-filet ovenpå.
              16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
              17. Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1225 kJ / 293 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 40 %
                • Heraf mættet fedt 6,4 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Ris:

                • 188 g. sushiris
                • 3 dl. vand
                • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                • 1 ½ spsk. sukker

                Fyld:

                • 6 asparges
                • ¾ dl. purløg
                • 3 radiser
                • 3 plader nori-tang (sushi-tang)
                • 1 ½ dl. flødeost
                • 6 spsk. revet peberrod
                • 3 friske makrel-fileter

                Tilbehør:

                • Wasabi
                • Sojasovs
                • Syltet ingefær
              • Trin 3 af 17

                Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

                • 188 g. sushiris

                 

              • Trin 4 af 17

                Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

              • Trin 5 af 17

                Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

                • 3 dl. vand

                 

              • Trin 6 af 17

                Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

                • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                • 1 ½ spsk. sukker

                 

              • Trin 7 af 17

                Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

                • 6 asparges

                 

              • Trin 8 af 17

                Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl. purløg

                 

              • Trin 9 af 17

                Hak purløgen fint.

              • Trin 10 af 17

                Skyl og skær radiserne i tynde skiver.

                • 3 radiser

                 

              • Trin 11 af 17

                Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

              • Trin 12 af 17

                Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

                • 3 plader nori-tang (sushi-tang)

                 

              • Trin 13 af 17

                Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

              • Trin 14 af 17

                Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.

                • 1 ½ dl. flødeost
                • 6 spsk. revet peberrod

                 

                 

              • Trin 15 af 17

                Kom 1 makrel-filet ovenpå.

                • 3 friske makrel-fileter

                 

              • Trin 16 af 17

                Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

              • Trin 17 af 17

                Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.

                • Wasabi
                • Sojasovs
                • Syltet ingefær

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Gorm udfordrer Micki med en dansk version af sushi med makrel og danske grøntsager som asparges og purløg. Skal du udfordre din familie med det samme?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 188 g. sushiris
                  • 3 dl. vand
                  • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                  • 1 ½ spsk. sukker

                  Fyld:

                  • 6 asparges
                  • ¾ dl. purløg
                  • 3 radiser
                  • 3 plader nori-tang (sushi-tang)
                  • 1 ½ dl. flødeost
                  • 6 spsk. revet peberrod
                  • 3 friske makrel-fileter

                  Tilbehør:

                  • Wasabi
                  • Sojasovs
                  • Syltet ingefær

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 gryde med låg
                  • 1 lille skål
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 sushimåtte 
                  • 1 glas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
                  4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
                  5. Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
                  6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
                  7. Fyld: Skyl asparges og knæk den grove ende af aspargesene af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
                  8. Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Hak purløgen fint.
                  10. Skyl og skær radiserne i tynde skiver.
                  11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
                  12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
                  13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
                  14. Læg asparges og revet peberrod på, i en stribe i bunden af måtten. Kom 2 spiseskeer flødeost ovenpå, og smør det let ud med en kniv. Drys med purløg.
                  15. Kom 1 makrel-filet ovenpå.
                  16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
                  17. Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Pynt med radiseskiver ovenpå. Brug en skarp, våd kniv. Server med sojasovs, wasabi og syltet ingefær.