Steffens Garsagne
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2820 kJ / 671 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 39 %
- Heraf mættet fedt 11,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¼ tsk. muskatnød
- ½ dl persille
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- 50 g. revet ost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Lasagnefyld
- 1 spsk. olie
- 250 g. kyllingebryst
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 rød peberfrugt
- 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 25 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 declitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 29
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 29
Find alle ingredienserne frem.
- ¼ tsk. muskatnød
- ½ dl persille
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- 50 g. revet ost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. olie
- 250 g. kyllingebryst
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 rød peberfrugt
- 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
- Trin 3 af 29
Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- ¼ tsk. muskatnød
- Trin 4 af 29
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl persille
- Trin 5 af 29
Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 6 af 29
Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- 20 g. smør
- Trin 7 af 29
Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- 2 spsk. hvedemel
- Trin 8 af 29
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- 5 dl mælk
- Trin 9 af 29
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- ½ dl. vand
- Trin 10 af 29
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Trin 11 af 29
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Trin 12 af 29
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. muskatnød
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 29
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- 50 g. revet ost
- Trin 14 af 29
Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Trin 15 af 29
Smag sovsen til med salt og peber.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 16 af 29
Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 17 af 29
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- 250 g. kyllingebryst
- Trin 18 af 29
Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 29
Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Trin 20 af 29
Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Trin 21 af 29
Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Trin 22 af 29
Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 1 rød peberfrugt
- Trin 23 af 29
Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 24 af 29
Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Trin 25 af 29
Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
- Trin 26 af 29
Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Trin 27 af 29
Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Trin 28 af 29
Drys ost over lasagnen.
- 25 g. revet ost
- Trin 29 af 29
Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Du skal bruge
Ingredienser
- ¼ tsk. muskatnød
- ½ dl persille
- 20 g. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- 50 g. revet ost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Lasagnefyld
- 1 spsk. olie
- 250 g. kyllingebryst
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 rød peberfrugt
- 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 25 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 2 skærebrædder
- 2 store skarpe knive
- 1 ildfast fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
- Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Drys ost over lasagnen.
- Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2820 kJ / 671 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 39 %
- Heraf mættet fedt 11,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ tsk. muskatnød
- 1 dl persille
- 40 g. smør
- 4 spsk. hvedemel
- 1 l mælk
- 100 g. revet ost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Lasagnefyld
- 2 spsk. olie
- 500 g. kyllingebryst
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 2 røde peberfrugter
- 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 50 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 declitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 29
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 29
Find alle ingredienserne frem.
- ½ tsk. muskatnød
- 1 dl persille
- 40 g. smør
- 4 spsk. hvedemel
- 1 l mælk
- 100 g. revet ost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. olie
- 500 g. kyllingebryst
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 2 røde peberfrugter
- 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 50 g. revet ost
- Trin 3 af 29
Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- ½ tsk. muskatnød
- Trin 4 af 29
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl persille
- Trin 5 af 29
Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 6 af 29
Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- 40 g. smør
- Trin 7 af 29
Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- 4 spsk. hvedemel
- Trin 8 af 29
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- 1 l mælk
- Trin 9 af 29
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- ½ dl. vand
- Trin 10 af 29
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Trin 11 af 29
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Trin 12 af 29
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. muskatnød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 29
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- 100 g. revet ost
- Trin 14 af 29
Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Trin 15 af 29
Smag sovsen til med salt og peber.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 29
Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
- 2 spsk. olie
- Trin 17 af 29
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- 500 g. kyllingebryst
- Trin 18 af 29
Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 29
Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Trin 20 af 29
Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Trin 21 af 29
Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Trin 22 af 29
Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 2 røde peberfrugter
- Trin 23 af 29
Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 24 af 29
Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Trin 25 af 29
Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
- Trin 26 af 29
Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Trin 27 af 29
Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Trin 28 af 29
Drys ost over lasagnen.
- 50 g. revet ost
- Trin 29 af 29
Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ tsk. muskatnød
- 1 dl persille
- 40 g. smør
- 4 spsk. hvedemel
- 1 l mælk
- 100 g. revet ost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Lasagnefyld
- 2 spsk. olie
- 500 g. kyllingebryst
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 2 røde peberfrugter
- 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 50 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 2 skærebrædder
- 2 store skarpe knive
- 1 ildfast fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
- Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Drys ost over lasagnen.
- Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2820 kJ / 671 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 30 %
- Fedt: 39 %
- Heraf mættet fedt 11,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¾ tsk. muskatnød
- 1 ½ dl persille
- 60 g. smør
- 6 spsk. hvedemel
- 1 ½ l mælk
- 150 g. revet ost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Lasagnefyld
- 3 spsk. olie
- 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 røde peberfrugter
- 18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 75 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 declitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 29
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 29
Find alle ingredienserne frem.
- ¾ tsk. muskatnød
- 1 ½ dl persille
- 60 g. smør
- 6 spsk. hvedemel
- 1 ½ l mælk
- 150 g. revet ost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. olie
- 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 røde peberfrugter
- 18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 75 g. revet ost
- Trin 3 af 29
Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- ½ tsk. muskatnød
- Trin 4 af 29
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl persille
- Trin 5 af 29
Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 6 af 29
Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- 40 g. smør
- Trin 7 af 29
Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- 4 spsk. hvedemel
- Trin 8 af 29
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- 1 l mælk
- Trin 9 af 29
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- ½ dl. vand
- Trin 10 af 29
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Trin 11 af 29
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Trin 12 af 29
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ tsk. muskatnød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 29
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- 150 g. revet ost
- Trin 14 af 29
Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Trin 15 af 29
Smag sovsen til med salt og peber.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 29
Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og tag gryden væk fra varmen. Sluk for kogepladen.
- 2 spsk. olie
- Trin 17 af 29
Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- 500 g. kyllingebryst
- Trin 18 af 29
Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 29
Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Trin 20 af 29
Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Trin 21 af 29
Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Trin 22 af 29
Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 2 røde peberfrugter
- Trin 23 af 29
Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 24 af 29
Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Trin 25 af 29
Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
- Trin 26 af 29
Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Trin 27 af 29
Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Trin 28 af 29
Drys ost over lasagnen.
- 50 g. revet ost
- Trin 29 af 29
Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.
Du skal bruge
Ingredienser
- ¾ tsk. muskatnød
- 1 ½ dl persille
- 60 g. smør
- 6 spsk. hvedemel
- 1 ½ l mælk
- 150 g. revet ost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Lasagnefyld
- 3 spsk. olie
- 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 røde peberfrugter
- 18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 75 g. revet ost
Tilbehør
- Grøntsagsstave af gulerod eller agurk
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 balje
- 1 viskestykke
- 1 mellem gryde
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 2 skærebrædder
- 2 store skarpe knive
- 1 ildfast fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
- Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
- Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
- Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
- Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
- Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
- Kom persille i sovsen, og rør rundt.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og tag gryden væk fra varmen. Sluk for kogepladen.
- Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
- Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
- Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
- Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
- Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
- Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
- Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
- Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
- Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
- Drys ost over lasagnen.
- Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
-