Steffens Garsagne

Steffens Garsagne

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2820 kJ / 671 kcal
        • Protein: 31 %
        • Kulhydrat: 30 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt 11,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        • ¼ tsk. muskatnød
        • ½ dl persille
        • 20 g. smør
        • 2 spsk. hvedemel
        • 5 dl mælk
        • 50 g. revet ost
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie
        • 250 g. kyllingebryst
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 rød peberfrugt
        • 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
      • Trin 3 af 29

        Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.

        •  ¼ tsk. muskatnød
      • Trin 4 af 29

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille
      • Trin 5 af 29

        Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 6 af 29

        Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 20 g. smør
      • Trin 7 af 29

        Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

        • 2 spsk. hvedemel
      • Trin 8 af 29

        Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • 5 dl mælk
      • Trin 9 af 29

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ½ dl. vand
      • Trin 10 af 29

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 11 af 29

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

      • Trin 12 af 29

        Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. muskatnød
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 13 af 29

        Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

        • 50 g. revet ost
      • Trin 14 af 29

        Kom persille i sovsen, og rør rundt.

      • Trin 15 af 29

        Smag sovsen til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 29

        Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 17 af 29

        Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.

        • 250 g. kyllingebryst
      • Trin 18 af 29

        Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.

        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 29

        Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.

      • Trin 20 af 29

        Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.

      • Trin 21 af 29

        Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.

      • Trin 22 af 29

        Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 23 af 29

        Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 24 af 29

        Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.

      • Trin 25 af 29

        Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.

        • 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
      • Trin 26 af 29

        Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.

      • Trin 27 af 29

        Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.

      • Trin 28 af 29

        Drys ost over lasagnen.

        • 25 g. revet ost
      • Trin 29 af 29

        Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¼ tsk. muskatnød
          • ½ dl persille
          • 20 g. smør
          • 2 spsk. hvedemel
          • 5 dl mælk
          • 50 g. revet ost
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Lasagnefyld

          • 1 spsk. olie
          • 250 g. kyllingebryst
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 rød peberfrugt
          • 6 - 7 lasagneplader, gerne fuldkorn
          • 25 g. revet ost

          Tilbehør

          • Grøntsagsstave af gulerod eller agurk

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 rivejern
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 1 mellem gryde
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 ildfast fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
          4. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          6. Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          7. Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
          8. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          9. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          10. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          11. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          12. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          13. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
          14. Kom persille i sovsen, og rør rundt.
          15. Smag sovsen til med salt og peber.
          16. Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
          17. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
          18. Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
          19. Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
          20. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
          21. Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
          22. Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          23. Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
          24. Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
          25. Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
          26. Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
          27. Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
          28. Drys ost over lasagnen.
          29. Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2820 kJ / 671 kcal
            • Protein: 31 %
            • Kulhydrat: 30 %
            • Fedt: 39 %
            • Heraf mættet fedt 11,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 29

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 29

            Find alle ingredienserne frem.

            • ½ tsk. muskatnød
            • 1 dl persille
            • 40 g. smør
            • 4 spsk. hvedemel
            • 1 l mælk
            • 100 g. revet ost
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie
            • 500 g. kyllingebryst
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 røde peberfrugter
            • 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
            • 50 g. revet ost
          • Trin 3 af 29

            Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.

            • ½ tsk. muskatnød
          • Trin 4 af 29

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl persille
          • Trin 5 af 29

            Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 6 af 29

            Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 40 g. smør
          • Trin 7 af 29

            Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

            • 4 spsk. hvedemel
          • Trin 8 af 29

            Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • 1 l mælk
          • Trin 9 af 29

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand
          • Trin 10 af 29

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 11 af 29

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 12 af 29

            Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. muskatnød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 29

            Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

            • 100 g. revet ost
          • Trin 14 af 29

            Kom persille i sovsen, og rør rundt.

          • Trin 15 af 29

            Smag sovsen til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 29

            Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 17 af 29

            Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.

            • 500 g. kyllingebryst
          • Trin 18 af 29

            Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 29

            Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.

          • Trin 20 af 29

            Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.

          • Trin 21 af 29

            Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.

          • Trin 22 af 29

            Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 2 røde peberfrugter
          • Trin 23 af 29

            Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 24 af 29

            Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.

          • Trin 25 af 29

            Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.

            • 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
          • Trin 26 af 29

            Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.

          • Trin 27 af 29

            Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.

          • Trin 28 af 29

            Drys ost over lasagnen.

            • 50 g. revet ost
          • Trin 29 af 29

            Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ½ tsk. muskatnød
              • 1 dl persille
              • 40 g. smør
              • 4 spsk. hvedemel
              • 1 l mælk
              • 100 g. revet ost
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Lasagnefyld

              • 2 spsk. olie
              • 500 g. kyllingebryst
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 røde peberfrugter
              • 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
              • 50 g. revet ost

              Tilbehør

              • Grøntsagsstave af gulerod eller agurk

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 rivejern
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 1 mellem gryde
              • 1 piskeris
              • 1 spiseske
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 2 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 ildfast fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
              4. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              5. Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              6. Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              7. Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
              8. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              9. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              10. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              11. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              12. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              13. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
              14. Kom persille i sovsen, og rør rundt.
              15. Smag sovsen til med salt og peber.
              16. Lasagnefyld: Hæld olien på en stegepande, og varm den op.
              17. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
              18. Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
              19. Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
              20. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
              21. Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
              22. Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              23. Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
              24. Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
              25. Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
              26. Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
              27. Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
              28. Drys ost over lasagnen.
              29. Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2820 kJ / 671 kcal
                • Protein: 31 %
                • Kulhydrat: 30 %
                • Fedt: 39 %
                • Heraf mættet fedt 11,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 29

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 29

                Find alle ingredienserne frem.

                • ¾ tsk. muskatnød
                • 1 ½ dl persille
                • 60 g. smør
                • 6 spsk. hvedemel
                • 1 ½ l mælk
                • 150 g. revet ost
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie
                • 750 g. kyllingebryst
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 røde peberfrugter
                • 18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
                • 75 g. revet ost
              • Trin 3 af 29

                Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.

                • ½ tsk. muskatnød
              • Trin 4 af 29

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 dl persille
              • Trin 5 af 29

                Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 6 af 29

                Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 40 g. smør
              • Trin 7 af 29

                Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

                • 4 spsk. hvedemel
              • Trin 8 af 29

                Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • 1 l mælk
              • Trin 9 af 29

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ½ dl. vand
              • Trin 10 af 29

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 11 af 29

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

              • Trin 12 af 29

                Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. muskatnød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 13 af 29

                Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

                • 150 g. revet ost
              • Trin 14 af 29

                Kom persille i sovsen, og rør rundt.

              • Trin 15 af 29

                Smag sovsen til med salt og peber.

                • 1 tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 16 af 29

                Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og tag gryden væk fra varmen. Sluk for kogepladen.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 17 af 29

                Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.

                • 500 g. kyllingebryst
              • Trin 18 af 29

                Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.

                • 1 knivspids salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 19 af 29

                Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.

              • Trin 20 af 29

                Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.

              • Trin 21 af 29

                Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.

              • Trin 22 af 29

                Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 2 røde peberfrugter
              • Trin 23 af 29

                Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 24 af 29

                Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.

              • Trin 25 af 29

                Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.

                • 12 - 14 lasagneplader, gerne fuldkorn
              • Trin 26 af 29

                Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.

              • Trin 27 af 29

                Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.

              • Trin 28 af 29

                Drys ost over lasagnen.

                • 50 g. revet ost
              • Trin 29 af 29

                Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Steffens garsagne er en lækker lasagne med kylling. Server Steffens garsagne med fx grøntsagsstave til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ¾ tsk. muskatnød
                  • 1 ½ dl persille
                  • 60 g. smør
                  • 6 spsk. hvedemel
                  • 1 ½ l mælk
                  • 150 g. revet ost
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Lasagnefyld

                  • 3 spsk. olie
                  • 750 g. kyllingebryst
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 røde peberfrugter
                  • 18 - 21 lasagneplader, gerne fuldkorn
                  • 75 g. revet ost

                  Tilbehør

                  • Grøntsagsstave af gulerod eller agurk

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 rivejern
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 spiseske
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 ildfast fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Riv muskatnød på den fine side af et rivejern.
                  4. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  5. Hak persillen meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  6. Mornaysovs: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  7. Drys mel i gryden, og pisk med et piskeris, til melet har suget alt smøret til sig. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
                  8. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  9. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  10. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  11. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  12. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  13. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
                  14. Kom persille i sovsen, og rør rundt.
                  15. Smag sovsen til med salt og peber.
                  16. Tilsæt revet ost og muskatnød. Rør rundt, og tag gryden væk fra varmen. Sluk for kogepladen.
                  17. Læg kyllingebrysterne på stegepanden, når stegepanden er varm. Det skal syde, når du lægger kylling på stegepanden. Klik på videoen og se, hvordan du steger kylling.
                  18. Drys salt og peber ud over kyllingebrysterne.
                  19. Steg kyllingebrysterne i 3-5 minutter, til de er gyldne.
                  20. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i 3-5 minutter på den anden side, til de er gyldne. Kyllingebrysterne skal ikke være gennemstegte.
                  21. Læg kyllingebrysterne over på et skærebræt, og skær dem i tynde skiver. Vask hænder.
                  22. Tag en ren kniv og et rent skærebræt. Skyl peberfrugterne, og fjern toppen og kernerne. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  23. Samle lasagnen: Tænd ovnen på 200 grader.
                  24. Kom et tyndt lag bechamelsovs i bunden af et ildfast fad. Klik på videoen og se, hvordan du samler lasagne.
                  25. Fordel lasagneplader i ét lag oven på bechamelsovsen.
                  26. Kom stykker af kylling, stykker af peberfrugt og bechamelsovs ovenpå, og slut med lasagneplader. Gentag med at lægge kylling, peberfrugt, bechamelsovs og lasagneplader.
                  27. Slut af med et tyndt lag bechamelsovs.
                  28. Drys ost over lasagnen.
                  29. Sæt lasagnen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er bløde. Lad den køle af i 10-15 minutter før servering.