Squashmuffins

Squashmuffins

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvad med at prøve at putte grøntsager i dine kager? Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt og friskt - prøv disse muffins med revet squash og hasselnødder.

        Opskriften giver ca. 14 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 825 kJ / 197 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 40 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 æg
        • 1 ¾ dl sukker
        • 2 ½ dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl rapsolie
        • 150 g. squash
        • 50 g. hasselnødder

        Til glasur:

        • 100 g. flormelis
        • 1 spsk. vand
      • Trin 3 af 13

        Kom æg og sukker i en skål. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul.

        • 2 æg
        • 150 g. sukker
      • Trin 4 af 13

        Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.

        • 2 ½ dl hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl. olie
      • Trin 5 af 13

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 6 af 13

        Skyl squash, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom den i dejen.

        • 150 g. squash
      • Trin 7 af 13

        Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen.

        • 50 g. hasselnødder
      • Trin 8 af 13

        Sæt muffinsformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt muffinsformene på en bageplade.

      • Trin 9 af 13

        Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 10 af 13

        Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne, til de er gennembagte, cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der ikke er dej på kniven, er kagen gennembagt.

      • Trin 11 af 13

        Lad kagerne køle af på en bagerist.

      • Trin 12 af 13

        Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 100 g. flormelis
        • 1 spsk. vand
      • Trin 13 af 13

        Kom glasur på kagerne, når de er kølet af. Værsgo' og nyd dem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad med at prøve at putte grøntsager i dine kager? Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt og friskt - prøv disse muffins med revet squash og hasselnødder.

        Opskriften giver ca. 14 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 æg
          • 1 ¾ dl sukker
          • 2 ½ dl hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 1 dl rapsolie
          • 150 g. squash
          • 50 g. hasselnødder

          Til glasur:

          • 100 g. flormelis
          • 1-2 spsk. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 rivejern
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 28 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 spiseske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 kop
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom æg og sukker i en skål. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul.
          4. Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.
          5. Tænd ovnen på 175 grader.
          6. Skyl squash, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom den i dejen.
          7. Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen.
          8. Sæt muffinsformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt muffinsformene på en bageplade.
          9. Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          10. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne, til de er gennembagte, cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der ikke er dej på kniven, er kagen gennembagt.
          11. Lad kagerne køle af på en bagerist.
          12. Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          13. Kom glasur på kagerne, når de er kølet af. Værsgo' og nyd dem.