Squashmuffins

Squashmuffins

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvad med at prøve at putte grøntsager i dine kager? Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt og friskt - prøv disse muffins med revet squash og hasselnødder.

        Opskriften giver cirka 14 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 825 kJ / 197 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 40 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 æg
        • 1 ¾ dl. sukker
        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl. olie
        • 150 g. squash
        • 50 g. hasselnødder

        Glasur:

        • 100 g. flormelis
        • 1-2 spsk. vand
      • Trin 3 af 12

        Kom æg og sukker i en skål. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul.

        • 2 æg
        • 1 ¾ dl. sukker
      • Trin 4 af 12

        Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 1 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 dl. olie
      • Trin 5 af 12

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 6 af 12

        Skyl squash, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom revet squash i dejen.

        • 150 g. squash
      • Trin 7 af 12

        Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 50 g. hasselnødder
      • Trin 8 af 12

        Sæt muffinformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt de dobbelte muffinforme på en bageplade.

      • Trin 9 af 12

        Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Klik på videoen og se, hvordan du fylder dej i muffinforme.

      • Trin 10 af 12

        Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der er dej på kniven, skal de bage 3-4 minutter mere.

      • Trin 11 af 12

        Lad kagerne køle af på en bagerist.

      • Trin 12 af 12

        Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i 1 spiseskefuld ad gangen. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Pynt dine muffins med glasuren. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 100 g. flormelis
        • 1 spsk. vand
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad med at prøve at putte grøntsager i dine kager? Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt og friskt - prøv disse muffins med revet squash og hasselnødder.

        Opskriften giver cirka 14 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 æg
          • 1 ¾ dl. sukker
          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 1 dl. olie
          • 150 g. squash
          • 50 g. hasselnødder

          Glasur:

          • 100 g. flormelis
          • 1-2 spsk. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 rivejern
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 28 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 spiseske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 kop
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom æg og sukker i en skål. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul.
          4. Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.
          5. Tænd ovnen på 175 grader.
          6. Skyl squash, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom revet squash i dejen.
          7. Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          8. Sæt muffinformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt de dobbelte muffinforme på en bageplade.
          9. Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Klik på videoen og se, hvordan du fylder dej i muffinforme.
          10. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der er dej på kniven, skal de bage 3-4 minutter mere.
          11. Lad kagerne køle af på en bagerist.
          12. Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i 1 spiseskefuld ad gangen. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Pynt dine muffins med glasuren. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.