Squashkage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Squash i en kage, spørger du måske? Ja da! Det er en super skøn og saftig kage med squash og en masse krydderier. Bare giv dig i kast!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1535 kJ / 367 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 31 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 100 g. smør
- 350 g. squash
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 ¼ dl. brun farin
- 4 dl. hvedemel
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 kop
- 1 dejskraber
- 1 springform
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 100 g. smør
- 350 g. squash
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 ¼ dl. brun farin
- 4 dl. hvedemel
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Trin 3 af 13
Tag en lille gryde frem. Smelt smørret i gryden ved lav varme. Tag gryden af varmen, og lad den stå, til du skal bruge smørret.
- 100 g. smør
- Trin 4 af 13
Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
- 350 g. squash
- Trin 5 af 13
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 6 af 13
Tag en stor skål og en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en pisket dej.
- Trin 7 af 13
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i den store skål. Gør det samme med de to andre æg. Kom vaniljesukker, brun farin og smør i skålen, og pisk det sammen, til dejen er blevet tykkere, næsten hvid, og har små luftbobler.
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 ¼ dl. brun farin
- Trin 8 af 13
Tag en ny skål. Kom mel, kanel, allehånde, kardemomme, salt, bagepulver og natron i skålen, og rør det sammen.
- 4 dl. hvedemel
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- Trin 9 af 13
Tag en si og en dejskraber. Stil sien på skålen med ægge-blandingen. Drys mel-blandingen igennem sien, og vend det forsigtigt rundt i ægge-blandingen med dejskraberen.
- Trin 10 af 13
Kom den revne squash i skålen, og vend den rundt i dejen med dejskraberen.
- Trin 11 af 13
Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør kanterne med smør. Hæld dejen i formen.
- Trin 12 af 13
Bag kagen i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt.
- Trin 13 af 13
Lad kagen køle lidt af, og server. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Squash i en kage, spørger du måske? Ja da! Det er en super skøn og saftig kage med squash og en masse krydderier. Bare giv dig i kast!
Du skal bruge
Ingredienser
- 100 g. smør
- 350 g. squash
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 ¼ dl. brun farin
- 4 dl. hvedemel
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 lille gryde
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 kop
- 1 dejskraber
- 1 springform
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en lille gryde frem. Smelt smørret i gryden ved lav varme. Tag gryden af varmen, og lad den stå, til du skal bruge smørret.
- Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Tag en stor skål og en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en pisket dej.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i den store skål. Gør det samme med de to andre æg. Kom vaniljesukker, brun farin og smør i skålen, og pisk det sammen, til dejen er blevet tykkere, næsten hvid, og har små luftbobler.
- Tag en ny skål. Kom mel, kanel, allehånde, kardemomme, salt, bagepulver og natron i skålen, og rør det sammen.
- Tag en si og en dejskraber. Stil sien på skålen med ægge-blandingen. Drys mel-blandingen igennem sien, og vend det forsigtigt rundt i ægge-blandingen med dejskraberen.
- Kom den revne squash i skålen, og vend den rundt i dejen med dejskraberen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør kanterne med smør. Hæld dejen i formen.
- Bag kagen i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle lidt af, og server. Velbekomme!
-