Springsuppe

Springsuppe

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1955 kJ / 465 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 21 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Suppe:

        • 250 g. store kartofler (ca. 2 stk.)
        • 10 g. smør
        • 4 dl vand
        • ½ hønsebouillonterning
        • 1 dl sødmælk
        • ½ citron
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Oksekødsfyld:

        • 150 g. oksekød i strimler eller tern
        • ½ tsk. tørret basilikum
        • ½ citron
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 gulerødder
        • 1 spsk. olie
      • Trin 3 af 17

        Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

        • 250 g. store kartofler (ca. 2 stk.)
      • Trin 4 af 17

        Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 5 af 17

        Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 6 af 17

        Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.

        • 4 dl vand
        • ½ hønsebouillonterning
      • Trin 7 af 17

        Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.

        • 150 g. oksekød i strimler eller tern
        • ½ tsk. basilikum
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 8 af 17

        Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

        • 1/2 citron
      • Trin 9 af 17

        Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.

        • 2 gulerødder
      • Trin 10 af 17

        Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 17

        Tag stegepanden af varmen og læg oksekødsfyldet over på en tallerken.

      • Trin 12 af 17

        Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.

      • Trin 13 af 17

        Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

        Se metodefilm om at blende suppe.

      • Trin 14 af 17

        Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.

      • Trin 15 af 17

        Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1/2 citron
      • Trin 16 af 17

        Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.

        • 1 dl mælk
      • Trin 17 af 17

        Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Suppe:

          • 250 g. store kartofler (ca. 2 stk.)
          • 10 g. smør
          • 4 dl vand
          • ½ hønsebouillonterning
          • 1 dl mælk
          • ½ citron
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Oksekødsfyld:

          • 150 g. oksekød i strimler eller tern
          • ½ tsk. tørret basilikum
          • ½ citron
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 gulerødder
          • 1 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 teskeer
          • 2 spiseskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 2 grydeskeer
          • 1 stor kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 stegepande
          • 1 tallerken
          • 1 stavblender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
          4. Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.
          5. Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          6. Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.
          7. Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.
          8. Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
          9. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.
          10. Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
          11. Tag stegepanden af varmen og læg oksekødsfyldet over på en tallerken.
          12. Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.
          13. Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          14. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.
          15. Skær citronen over i to halve. Pres 1 spiseske citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          16. Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
          17. Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1955 kJ / 465 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 21 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Suppe:

            • 500 g. store kartofler (ca. 4 stk.)
            • 20 g. smør
            • 8 dl vand
            • 1 hønsebouillonterning
            • 2 dl mælk
            • 1 citron
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Oksekødsfyld:

            • 300 g. oksekød i strimler eller tern
            • 1 tsk. tørret basilikum
            • 1 citron
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 gulerødder
            • 2 spsk. olie
          • Trin 3 af 17

            Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

            • 500 g. store kartofler (ca. 4 stk.)
          • Trin 4 af 17

            Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 5 af 17

            Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 6 af 17

            Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.

            • 8 dl vand
            • 1 hønsebouillonterning
          • Trin 7 af 17

            Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.

            • 300 g. oksekød i strimler eller tern
            • 1 tsk. basilikum
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 8 af 17

            Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

            • 1 citron
          • Trin 9 af 17

            Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.

            • 4 gulerødder
          • Trin 10 af 17

            Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 17

            Tag stegepanden af varmen. Læg oksekødsfyldet over på en tallerken.

          • Trin 12 af 17

            Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.

          • Trin 13 af 17

            Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

            Se metodefilm om at blende suppe.

          • Trin 14 af 17

            Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.

          • Trin 15 af 17

            Skær citronen over i to halve. Pres 2 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 16 af 17

            Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.

            • 2 dl mælk
          • Trin 17 af 17

            Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Suppe:

              • 500 g. store kartofler (ca. 4 stk.)
              • 20 g. smør
              • 8 dl vand
              • 1 hønsebouillonterning
              • 2 dl mælk
              • 1 citron
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Oksekødsfyld:

              • 300 g. oksekød i strimler eller tern
              • 1 tsk. tørret basilikum
              • 1 citron
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 gulerødder
              • 2 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 teskeer
              • 2 spiseskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 2 grydeskeer
              • 1 stor kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 1 stegepande
              • 1 tallerken
              • 1 stavblender

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
              4. Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.
              5. Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              6. Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden, og kog det i 20 minutter.
              7. Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.
              8. Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
              9. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.
              10. Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
              11. Tag stegepanden af varmen. Læg oksekødsfyldet over på en tallerken.
              12. Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.
              13. Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              14. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.
              15. Skær citronen over i to halve. Pres 2 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              16. Hæld sødmælk i suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
              17. Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1955 kJ / 465 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 21 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Suppe:

                • 750 g. store kartofler (ca. 6 stk.)
                • 30 g. smør
                • 12 dl vand
                • 1 ½ hønsebouillonterning
                • 3 dl mælk
                • 1 citron
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Oksekødsfyld:

                • 450 g. oksekød i strimler eller tern
                • 1 ½ tsk. tørret basilikum
                • 1 citron
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 gulerødder
                • 3 spsk. olie
              • Trin 3 af 17

                Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

                • 750 g. store kartofler (ca. 6 stk.)
              • Trin 4 af 17

                Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 5 af 17

                Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 6 af 17

                Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden og kog det i 20 minutter.

                • 12 dl vand
                • 1 ½ hønsebouillonterning
              • Trin 7 af 17

                Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.

                • 450 g. oksekød i strimler eller tern
                • 1 ½ tsk. basilikum
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 8 af 17

                Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

                • 1 citron
              • Trin 9 af 17

                Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.

                • 6 gulerødder
              • Trin 10 af 17

                Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 17

                Tag stegepanden af varmen og hæld oksekødsfyldet over på en tallerken.

              • Trin 12 af 17

                Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.

              • Trin 13 af 17

                Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

                Se metodefilm om at blende suppe.

              • Trin 14 af 17

                Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.

              • Trin 15 af 17

                Skær citronen over i to halve. Pres 3 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 citron
              • Trin 16 af 17

                Tilsæt mælk til suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.

                • 3 dl mælk
              • Trin 17 af 17

                Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En springsuppe er eminent til dig, der elsker heste og ridebanespringning, eller som bare godt kan lide en god og fyldig suppe!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Suppe:

                  • 750 g. store kartofler (ca. 6 stk.)
                  • 30 g. smør
                  • 12 dl vand
                  • 1 ½ hønsebouillonterning
                  • 3 dl mælk
                  • 1 citron
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Oksekødsfyld:

                  • 450 g. oksekød i strimler eller tern
                  • 1 ½ tsk. tørret basilikum
                  • 1 citron
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 gulerødder
                  • 3 spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 teskeer
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 stor kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 tallerken
                  • 1 stavblender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
                  4. Kom smør i en gryde, og smelt det ved middel varme.
                  5. Hæld kartoflerne i gryden, og svits dem i cirka 3 minutter. Rør rundt imens. De må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  6. Hæld vand og hønsebouillon i gryden. Læg låg på gryden og kog det i 20 minutter.
                  7. Oksekødsfyld: Put oksekød, basilikum, salt og peber i en skål, og bland det sammen med en grydeske.
                  8. Skær citronen over i to halve, og pres 2 spiseske citronsaft ud over oksekødsblandingen. Rør rundt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
                  9. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i tern.
                  10. Hæld olie på en stegepande og varm den op. Læg gulerødderne på stegepanden, og steg dem i 2 minutter. Put oksekødet på stegepanden, og steg videre i 5 minutter. Rør rundt imens.
                  11. Tag stegepanden af varmen og hæld oksekødsfyldet over på en tallerken.
                  12. Tag suppen af varmen, og lad den køle lidt af.
                  13. Suppe: Stil gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender. Blend i cirka 2 minutter, indtil der ikke er flere klumper i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  14. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bring suppen i kog.
                  15. Skær citronen over i to halve. Pres 3 spiseskeer citronsaft ud af citronen, og hæld det i suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  16. Tilsæt mælk til suppen. Lad suppen koge i 2 minutter.
                  17. Anret suppen: Læg oksekødsfyldet i bunden af tallerknerne, og hæld suppen rundt om kødet. Velbekomme!