Spinatpandekager med edamame-bønner

Spinatpandekager med edamame-bønner

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Du kan stoppe alt muligt i en pandekagedej, så de får en flottere farve eller en helt ny smag. Her får du smukke, grønne pandekager, som stadig bare smager af pandekager. Selvom det er mad-pandekager, så er de stadig ret lækre med lidt marmelade i. Så måske du skal lave en stor portion, så der er nok?

        Opskriften giver cirka 7 store pandekager eller 11 små.

        Spinatpandekager med edamamebønner giver cirka 2,21 kg CO2/kg måltid.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 531 kJ / 137 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
        • 3 dl. mælk
        • 1 dl. edamame-bønner (optøede)
        • 2 æg
        • 60 g. hvedemel
        • 60 g. grahams-mel
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. sukker
        • 2 spsk. olie til stegning
      • Trin 3 af 7

        Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag. Optøet spinat fra frost er klar til brug.

        • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
      • Trin 4 af 7

        Kom mælk, edamame-bønner og spinat i en skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.

        • 3 dl. mælk
        • 1 dl. edamame-bønner (optøede)
      • Trin 5 af 7

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de andre æg.

        • 2 æg
      • Trin 6 af 7

        Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.

        • 60 g. hvedemel
        • 60 g. grahams-mel
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. sukker
      • Trin 7 af 7

        Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor pande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan stoppe alt muligt i en pandekagedej, så de får en flottere farve eller en helt ny smag. Her får du smukke, grønne pandekager, som stadig bare smager af pandekager. Selvom det er mad-pandekager, så er de stadig ret lækre med lidt marmelade i. Så måske du skal lave en stor portion, så der er nok?

        Opskriften giver cirka 7 store pandekager eller 11 små.

        Spinatpandekager med edamamebønner giver cirka 2,21 kg CO2/kg måltid.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. spinat (frisk eller optøet fra frost)
          • 3 dl. mælk
          • 1 dl. edamame-bønner (optøede)
          • 2 æg
          • 60 g. hvedemel
          • 60 g. grahams-mel
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. sukker
          • 2 spsk. olie til stegning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 dørslag 
          • 1 stor skål 
          • 1 stavblender 
          • 1 kop 
          • 1 stegepande 
          • 1 paletkniv 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hvis du bruger frisk spinat, så skyl den grundigt i et dørslag. Optøet spinat fra frost er klar til brug.
          4. Kom mælk, edamame-bønner og spinat i en skål og blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
          5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen til resten. Gør det samme med de andre æg.
          6. Kom hvedemel, grahamsmel, olie, salt og sukker i skålen. Blend igen med stavblenderen, til der ikke er nogen klumper.
          7. Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Hvis du bruger en stor pande, skal du komme 1 deciliter dej på panden. Hvis panden er lille, skal du kun bruge ½ deciliter dej. Vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig. Bag pandekagen 1-2 minutter på den ene side, til den er fin gylden. Vend den og bag den på den anden side. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage-bagning og kom olie på panden. Fortsæt, til du ikke har mere dej.