Spidskålssalat med bacon

Spidskålssalat med bacon

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin dejligt salte smag og sprøde konsistens. I denne opskrift er baconen med til at pifte spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 767 kJ / 183 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 28 %
        • Fedt: 47 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Salat:

        • 100 g. bacon i skiver
        • 250 g. spidskål
        • 1  forårsløg
        • ½ hovedsalat

        Dressing:

        • 10 g. peberrod
        • ½ citron
        • 1 dl græsk yoghurt 10%
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker

        Pynt:

        • 1 ½ spsk. græskarkerner
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 19

        Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.

        • 100 g. bacon i skiver
      • Trin 5 af 19

        Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.

      • Trin 6 af 19

        Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.

        • 1 ½ spsk. græskarkerner
      • Trin 7 af 19

        Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.

        • 250 g. spidskål
      • Trin 8 af 19

        Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.

      • Trin 9 af 19

        Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.

        • 1 forårsløg
      • Trin 10 af 19

        Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.

        • ¼ hovedsalat
      • Trin 11 af 19

        Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.

      • Trin 12 af 19

        Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet. Kom den revne peberrod i en lille skål.

        • 10 g. peberrod
      • Trin 13 af 19

        Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 14 af 19

        Bland citronsaft og peberrod med en ske.

        • 10 g. peberrod
      • Trin 15 af 19

        Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.

      • Trin 16 af 19

        Smag dressingen til med salt, peber og sukker.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 17 af 19

        Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.

      • Trin 18 af 19

        Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.

      • Trin 19 af 19

        Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin dejligt salte smag og sprøde konsistens. I denne opskrift er baconen med til at pifte spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Salat:

          • 100 g. bacon i skiver 
          • 250 g. spidskål
          • 1 forårsløg
          • ½ hovedsalat

          Dressing:

          • 10 g. peberrod
          • ½ citron
          • 1 dl græsk yoghurt 10%
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. sukker

          Pynt:

          • 1 ½ spsk. græskarkerner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 stegepande
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 ovnfast fad
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 lille skål
          • 1 citruspresser
          • 1 røreske
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.
          5. Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.
          6. Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.
          7. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.
          8. Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.
          9. Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.
          10. Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.
          11. Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.
          12. Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet. Kom den revne peberrod i en lille skål.
          13. Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          14. Bland citronsaft og peberrod med en ske.
          15. Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.
          16. Smag dressingen til med salt, peber og sukker.
          17. Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.
          18. Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.
          19. Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin salte smag og sprøde konsistens. Her pifter baconen spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 767 kJ / 183 kcal
            • Protein: 25 %
            • Kulhydrat: 28 %
            • Fedt: 47 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            Salat:

            • 200 g. bacon i skiver
            • 500 g. spidskål
            • 2 stk. forårsløg
            • ½ hovedsalat

            Dressing:

            • 20 g. peberrod
            • 1 citron
            • 2 dl græsk yoghurt 10%
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. sukker

            Pynt:

            • 3 spsk. græskarkerner
          • Trin 3 af 19

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 19

            Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.

            • 200 g. bacon i skiver
          • Trin 5 af 19

            Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.

          • Trin 6 af 19

            Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.

            • 3 spsk. græskarkerner
          • Trin 7 af 19

            Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.

            • 500 g. spidskål
          • Trin 8 af 19

            Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.

          • Trin 9 af 19

            Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.

            • 2 forårsløg
          • Trin 10 af 19

            Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.

            • ½ hovedsalat
          • Trin 11 af 19

            Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.

          • Trin 12 af 19

            Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet. Kom den revne peberrod i en lille skål.

            • 20 g. peberrod
          • Trin 13 af 19

            Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 14 af 19

            Bland citronsaft og peberrod med en ske.

            • 20 g. peberrod
          • Trin 15 af 19

            Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.

            • 2 dl græsk yoghurt 10%
          • Trin 16 af 19

            Smag dressingen til med salt, peber og sukker.

            • ¼ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. sukker
          • Trin 17 af 19

            Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.

          • Trin 18 af 19

            Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.

          • Trin 19 af 19

            Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin salte smag og sprøde konsistens. Her pifter baconen spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 200 g. bacon i skiver
              • 500 g. spidskål (ca. ½ spidskål)
              • 2 stk. forårsløg
              • ½ hovedsalat

              Dressing:

              • 20 g. peberrod
              • 1 citron
              • 2 dl græsk yoghurt 10%
              • ¼ tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 1 tsk. sukker

              Pynt:

              • 3 spsk. græskarkerner

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 bageplade
              • Bagepapir
              • 1 stegepande
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 ovnfast fad
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 lille skål
              • 1 citruspresser
              • 1 røreske
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.
              5. Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.
              6. Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.
              7. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.
              8. Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.
              9. Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.
              10. Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.
              11. Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.
              12. Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet. Kom den revne peberrod i en lille skål.
              13. Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              14. Bland citronsaft og peberrod med en ske.
              15. Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.
              16. Smag dressingen til med salt, peber og sukker.
              17. Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.
              18. Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.
              19. Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin dejligt salte smag og sprøde konsistens. I denne opskrift er baconen med til at pifte spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 767 kJ / 183 kcal
                • Protein: 25 %
                • Kulhydrat: 28 %
                • Fedt: 47 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                Salat:

                • 300 g. bacon i skiver
                • 750 g. spidskål
                • 3 forårsløg
                • 1 ½ hovedsalat

                Dressing:

                • 30 g. peberrod
                • 1 ½ citron
                • 3 dl græsk yoghurt 10%
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. sukker

                Pynt:

                • 4 ½ spsk. græskarkerner
              • Trin 3 af 19

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 19

                Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.

                • 300 g. bacon i skiver

                 

              • Trin 5 af 19

                Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.

              • Trin 6 af 19

                Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.

                • 4 ½ spsk. græskarkerner
              • Trin 7 af 19

                Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.

                • 750 g. spidskål
              • Trin 8 af 19

                Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.

              • Trin 9 af 19

                Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.

                • 3 forårsløg
              • Trin 10 af 19

                Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.

                • ¾ hovedsalat
              • Trin 11 af 19

                Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.

              • Trin 12 af 19

                Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet.

                • 30 g. peberrod
              • Trin 13 af 19

                Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 14 af 19

                Bland citronsaft og peberrod med en ske.

                • 30 g. peberrod
              • Trin 15 af 19

                Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.

                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 16 af 19

                Bland dressingen sammen med en ske.

              • Trin 17 af 19

                Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.

              • Trin 18 af 19

                Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.

              • Trin 19 af 19

                Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Bacon kan give de fleste andre ingredienser baghjul med sin dejligt salte smag og sprøde konsistens. I denne opskrift er baconen med til at pifte spidskålen op og gøre retten til sin helt egen. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Salat:

                  • 300 g. bacon i skiver
                  • 750 g. spidskål
                  • 3 forårsløg
                  • 1 ½ hovedsalat

                  Dressing:

                  • 30 g. peberrod
                  • 1 ½ citron
                  • 3 dl græsk yoghurt 10%
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ tsk. sukker

                  Pynt:

                  • 4 ½ spsk. græskarkerner

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir
                  • 1 stegepande
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 røreske
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Læg bagepapir på en bageplade. Læg baconskiverne i et lag på bagepapiret.
                  5. Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12 minutter, til de er sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen, og lad baconskiverne køle af.
                  6. Kom græskarkernerne på en kold stegepande. Tænd for varmen, og steg græskarkernerne i et par minutter, til de er sprøde.
                  7. Skyl spidskålen, og skær stokken af. Flæk spidskålen i to med en stor kniv.
                  8. Læg spidskålen med skærefladen nedad, og skær spidskålen i meget tynde strimler.
                  9. Skyl forårsløget. Skær rod og top af. Skær forårsløgene i tynde skiver, og læg dem ned i fadet.
                  10. Skær stokken af hjertesalaten, og del den i blade. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hjertesalat.
                  11. Læg bladene i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Skyl bladene fri for jord. Lad bladene dryppe af på et rent viskestykke. Læg dem i fadet.
                  12. Dressing: Skræl peberroden. Riv den på den fine side af rivejernet.
                  13. Skær citronen over i to halve. Pres citronsaft ud af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  14. Bland citronsaft og peberrod med en ske.
                  15. Kom yoghurt i skålen med citronsaft og peberrod, og bland det sammen.
                  16. Bland dressingen sammen med en ske.
                  17. Hæld dressingen over salaten, og bland det sammen.
                  18. Hak eller klip baconskiverne i tern på 1 x 1 centimeter. Bland baconternene i spidskålssalaten.
                  19. Drys græskarkerner over spidskålssalaten. Server straks. Velbekomme.