Spicy limabønne-spread

Spicy limabønne-spread

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Okay, den er crazy den her. Vi ved det godt! Men men men. Det smager simpelthen bare så p…. godt! Du bliver nødt til lige at give det en chance, selvom det sikkert er helt nyt for dig! Spread er super godt som fyld i sandwiches, madpandekager eller på rugbrød. Du kan også bruge det som dip til chips eller grøntsags-stave.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 230 g. lima-bønner (1 brik/dåse)
        • 1 gulerod
        • 2 fed hvidløg
        • 1 citron
        • 1 spsk. sesam-frø
        • ½-1 tsk. chili 
        • 2 spsk. feta
        • 3 spsk. olie
        • 2 spsk. vand
        • 2 knivspids salt
        • 2 knivspids peber
        • 1 dl. persille 
      • Trin 3 af 11

        Klip brikken med lima-bønner op over vasken med en saks. Hæld lima-bønnerne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.

        • 230 g. lima-bønner (1 brik/dåse)
      • Trin 4 af 11

        Skræl og skyl guleroden. Skær den i mindre stykker. Kom gulerødder og 6 deciliter vand i en lille gryde. Læg låg på og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad gulerods-stykkerne koge 20-25 minutter. De skal være helt møre. Hæld vand og gulerødder i et dørslag, og lad dem dryppe af.

        • 1 gulerod
      • Trin 5 af 11

        Varm en stegepande op ved middel varme. Kom sesam-frøene på den tørre pande og lad dem stege i cirka 3 minutter, til de er blevet gyldne men ikke brændte.

        • 1 spsk. sesam-frø
      • Trin 6 af 11

        Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 7 af 11

        Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 8 af 11

        Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien groft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili. Smag på et lille stykke. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge ½ teske hakket chili. Hvis den mest smager af rød peber, så skal du bruge 1 teske.

        ½-1 tsk. chili 

         

      • Trin 9 af 11

        Kom lima-bønner, kogte gulerødder, hvidløg, 2 spiseskeer citronsaft, sesam-frø, chili, feta, olie, vand, salt og peber i en blender. Blend, til spreaden er cremet og uden klumper.

        • 2 spsk. feta
        • 3 spsk. olie
        • 2 spsk. vand
        • 2 knivspids salt
        • 2 knivspids peber
      • Trin 10 af 11

        Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. persille 
      • Trin 11 af 11

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Rør den i spreaden, Smag til med salt, peber, citronsaft og chili.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Okay, den er crazy den her. Vi ved det godt! Men men men. Det smager simpelthen bare så p…. godt! Du bliver nødt til lige at give det en chance, selvom det sikkert er helt nyt for dig! Spread er super godt som fyld i sandwiches, madpandekager eller på rugbrød. Du kan også bruge det som dip til chips eller grøntsags-stave.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 230 g. lima-bønner (1 brik/dåse)
          • 1 gulerod
          • 2 fed hvidløg
          • 1 citron
          • 1 spsk. sesam-frø
          • ½-1 tsk. chili 
          • 2 spsk. feta
          • 3 spsk. olie
          • 2 spsk. vand
          • 2 knivspids salt
          • 2 knivspids peber
          • 1 dl. persille 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 decilitermål 
          • 1 kartoffelskræller 
          • 1 lille gryde med låg 
          • 1 stegepande 
          • 1 paletkniv 
          • 1 saks 
          • 1 dørslag 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 citruspresser 
          • 1 plastikhandske eller en plastikpose
          • 1 blender
          • 1 lille skål 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Klip brikken med lima-bønner op over vasken med en saks. Hæld lima-bønnerne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
          4. Skræl og skyl guleroden. Skær den i mindre stykker. Kom gulerødder og 6 deciliter vand i en lille gryde. Læg låg på og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad gulerods-stykkerne koge 20-25 minutter. De skal være helt møre. Hæld vand og gulerødder i et dørslag, og lad dem dryppe af.
          5. Varm en stegepande op ved middel varme. Kom sesam-frøene på den tørre pande og lad dem stege i cirka 3 minutter, til de er blevet gyldne men ikke brændte.
          6. Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          8. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien groft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili. Smag på et lille stykke. Hvis den er meget stærk, skal du kun bruge ½ teske hakket chili. Hvis den mest smager af rød peber, så skal du bruge 1 teske.
          9. Kom lima-bønner, kogte gulerødder, hvidløg, 2 spiseskeer citronsaft, sesam-frø, chili, feta, olie, vand, salt og peber i en blender. Blend, til spreaden er cremet og uden klumper.
          10. Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Rør den i spreaden, Smag til med salt, peber, citronsaft og chili.