Spicy græskarsuppe

Spicy græskarsuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Tip: Server med lune græskarboller til. Find opskriften her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 4 fed hvidløg
        • 3 løg
        • ¼ - 2 røde chilier (afhænger af størrelse og styrke)
        • 1 hokkaido-græskar
        • 2 grøntsagsbouillon-terninger
        • 10-12 dl. vand
        • 1 citron
        • 2 knivspids salt
        • 2 knivspids peber
        • 1 dl. frisk persille
      • Trin 3 af 13

        Pil løg og hvidløg. Skær løgene i store stykker, og skær hvidløgsfeddene i skiver.

        • 4 fed hvidløg
        • 3 løg
      • Trin 4 af 13

        Skyl chilien. Skær dem over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på den. Vurdér, hvor stærk den er. Hvis den er meget stærk, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilien mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere.

        • ¼ - 2 røde chilier (afhænger af størrelse og styrke)
      • Trin 5 af 13

        Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder væk fra chilien med to fingre. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

      • Trin 6 af 13

        Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden. Læg græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær det midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Er der lidt grimme pletter på skrællen, kan du skære dem af.

        • 1 hokkaido-græskar
      • Trin 7 af 13

        Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og grøntsagsbouillon-terninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 10 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.

        • 2 grøntsagsbouillon-terninger
        • 10-12 dl. vand
      • Trin 8 af 13

        Læg låg på, og bring suppen i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme, og lad suppen koge i 20 minutter, til de er møre.

      • Trin 9 af 13

        Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, det kan godt sprøjte lidt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 10 af 13

        Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 11 af 13

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. frisk persille
      • Trin 12 af 13

        Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 knivspids salt
        • 2 knivspids peber
      • Trin 13 af 13

        Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér for eksempel med lune græskarboller til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Tip: Server med lune græskarboller til. Find opskriften her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 fed hvidløg
          • 3 løg
          • ¼ - 2 røde chilier (afhænger af størrelse og styrke)
          • 1 hokkaido-græskar
          • 2 grøntsagsbouillon-terninger
          • 10-12 dl. vand
          • 1 citron
          • 2 knivspids salt
          • 2 knivspids peber
          • 1 dl. frisk persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 stavblender
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil løg og hvidløg. Skær løgene i store stykker, og skær hvidløgsfeddene i skiver.
          4. Skyl chilien. Skær dem over på langs. Skær et lille stykke af, og smag på den. Vurdér, hvor stærk den er. Hvis den er meget stærk, skal du måske kun bruge ¼. Hvis chilien mest smager af rød peberfrugt, så kan du sagtens bruge mere.
          5. Tag en pose på den ene hånd, og skrab alle frø og hinder væk fra chilien med to fingre. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          6. Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær en skive af bunden. Læg græskarret med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær det midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Er der lidt grimme pletter på skrællen, kan du skære dem af.
          7. Tag en stor gryde. Kom græskar, hvidløg, løg, chili og grøntsagsbouillon-terninger i gryden. Hæld vand i, til grøntsagerne kun lige er dækkede. Start med 10 deciliter vand, og hæld eventuelt lidt mere i.
          8. Læg låg på, og bring suppen i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme, og lad suppen koge i 20 minutter, til de er møre.
          9. Stil gryden ned i håndvasken. Blend forsigtigt grøntsagerne med en stavblender, til suppen er cremet, og der ikke er flere klumper tilbage. Pas på, det kan godt sprøjte lidt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          10. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          12. Smag hokkaido-suppen til med citronsaft, salt, peber og eventuelt ekstra chili. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          13. Hæld den varme suppe i dybe tallerkener, og pynt med persille. Servér for eksempel med lune græskarboller til.