Spice cake fra Zanzibar

Spice cake fra Zanzibar

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        Zanzibar er kendt som krydderiernes ø, og der bliver bl.a. dyrket vanilje, kardemomme, kanel og nelliker, som de også kommer i denne krydderkage. Psst… der er også peber i, og det smager altså super godt! :)

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 860 kJ / 207 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 7,0 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 150 g. blødt smør
        • 3 æg
        • 2 dl. brun farin
        • 1 ½ banan
        • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
        • 2 ½ dl. mel
        • 2 tsk. kanel
        • 1 tsk. nelliker (stødt)
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. bagepulver
        • ½ dl. mælk
        • Evt. smeltet chokolade som overtræk
      • Trin 3 af 15

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 15

        Kom smør, æg og brun farin i en skål. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter.

        • 150 g. blødt smør
        • 3 æg
        • 2 dl. brun farin
      • Trin 5 af 15

        Skræl bananerne. Mos bananerne i en dyb tallerken med en gaffel.

        • 1 ½ banan
      • Trin 6 af 15

        Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.

      • Trin 7 af 15

        Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem i smørblandingen.

        • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
      • Trin 8 af 15

        Tag en skål. Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i skålen. Bland det sammen.

        • 2 ½ dl. mel
        • 2 tsk. kanel
        • 1 tsk. nelliker (stødt)
        • 1 tsk. kardemomme
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 15

        Sigt krydderi-melblandingen ned i smørblandingen med en si. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre, til alle melklumper er væk.

      • Trin 10 af 15

        Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 11 af 15

        Smør en rugbrøds-bageform med smør, og hæld dejen ned i formen.

      • Trin 12 af 15

        Kom kagen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.

      • Trin 13 af 15

        Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Tjek et par gange.

      • Trin 14 af 15

        Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen, og skærer i den.

      • Trin 15 af 15

        Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.

        • Evt. smeltet chokolade som overtræk
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        Zanzibar er kendt som krydderiernes ø, og der bliver bl.a. dyrket vanilje, kardemomme, kanel og nelliker, som de også kommer i denne krydderkage. Psst… der er også peber i, og det smager altså super godt! :)

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. blødt smør
          • 3 æg
          • 2 dl. brun farin
          • 1 ½ banan
          • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
          • 2 ½ dl. mel
          • 2 tsk. kanel
          • 1 tsk. nelliker (stødt)
          • 1 tsk. kardemomme
          • 1 knivspids peber
          • 1 tsk. bagepulver
          • ½ dl. mælk
          • Evt. smeltet chokolade som overtræk

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 dyb tallerken
          • 1 gaffel
          • 1 dejskraber
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 rugbrødsform

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Kom smør, æg og brun farin i en skål. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter.
          5. Skræl bananerne. Mos bananerne i en dyb tallerken med en gaffel.
          6. Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.
          7. Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud, og bland dem i smørblandingen.
          8. Tag en skål. Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i skålen. Bland det sammen.
          9. Sigt krydderi-melblandingen ned i smørblandingen med en si. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre, til alle melklumper er væk.
          10. Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.
          11. Smør en rugbrøds-bageform med smør, og hæld dejen ned i formen.
          12. Kom kagen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.
          13. Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Tjek et par gange.
          14. Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen, og skærer i den.
          15. Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.