1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Spice cake fra Zanzibar

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

5.

Kom smør og brun farin i skålen med æg, og pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter.

6.

Skræl bananerne, og mos dem i en dyb tallerken med en gaffel.

7.

Vend bananmosen i smørblandingen med en dejskraber.

8.

Flæk vaniljestangen på langs med en lille skarp kniv. Skrab vaniljekornene ud og bland dem i smørblandingen. Se videoen.

9.

Kom mel, kanel, nelliker, kardemomme, peber og bagepulver ned i en skål, og bland det sammen.

10.

Si melblandingen ned i smørblandingen. Vend det hele med en dejskraber. Sørg for at røre til alle melklumper er væk.

11.

Hæld til sidst mælken i dejen. Vend det godt sammen med dejskraberen.

12.

Smør en rugbrødsform med smør, eller kom bagepapir i, og hæld dejen ned i formen.

13.

Bag kagen i cirka 30 minutter.

14.

Tjek om kagen er færdig ved at stikke en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, skal den have 5 minutter mere. Se videoen.

15.

Når du har taget kagen ud af ovnen, skal den køle af, før du tager den ud af bageformen.

Topping:

16.

Du kan eventuelt overtrække kagen med smeltet chokolade.

Næringsindhold per portion

Energi: 10946 kJ / 2616 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 83 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min