Spanske tapas

Spanske tapas

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

        ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

        Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad."

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 125 g. champignon
        • 1 fed hvidløg
        • 1 ½ stængel persille
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ knivspids tørrede chiliflager
        • ½ spsk. citronsaft
        • 1 knivspids groft salt
      • Trin 3 af 12

        Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.

        • 125 g. champignon
      • Trin 4 af 12

        Pil hvidløg, og skær det i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 12

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 ½ stængel persille
      • Trin 6 af 12

        Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.

        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 7 af 12

        Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.

      • Trin 8 af 12

        Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids tørrede chiliflager
      • Trin 9 af 12

        Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka ½ spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.

        • ½ spsk. citronsaft
        • 1 knivspids groft salt
      • Trin 10 af 12

        Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.

      • Trin 11 af 12

        Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.

      • Trin 12 af 12

        Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

        ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

        Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad."

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. champignon
          • 1 fed hvidløg
          • 1 ½ stængel persille
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ knivspids tørrede chiliflager
          • ½ spsk. citronsaft
          • 1 knivspids groft salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skål
          • 1 stegepande
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken
          • 2 tandstikker

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.
          4. Pil hvidløg, og skær det i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          6. Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.
          7. Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.
          8. Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          9. Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka ½ spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.
          10. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.
          11. Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.
          12. Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

            ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

            Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad.”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 250 g. champignon
            • 2 fed hvidløg
            • 3 stængler persille
            • 3 spsk. olie
            • 1 knivspids tørrede chiliflager
            • 1 spsk. citronsaft
            • ¼ tsk. groft salt
          • Trin 3 af 12

            Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.

            • 250 g. champignon
          • Trin 4 af 12

            Pil hvidløg, og skær dem i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 5 af 12

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3 stængler persille
          • Trin 6 af 12

            Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 7 af 12

            Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.

          • Trin 8 af 12

            Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids tørrede chiliflager
          • Trin 9 af 12

            Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka 1 spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.

            • 1 spsk. citronsaft
            • ¼ tsk. groft salt
          • Trin 10 af 12

            Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.

          • Trin 11 af 12

            Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.

          • Trin 12 af 12

            Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

            ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

            Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad.”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 250 g. champignon
              • 2 fed hvidløg
              • 3 stængler persille
              • 3 spsk. olie
              • 1 knivspids tørrede chiliflager
              • 1 spsk. citronsaft
              • ¼ tsk. groft salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skål
              • 1 stegepande
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 paletkniv
              • 1 tallerken
              • 4 tandstikker

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.
              4. Pil hvidløg, og skær dem i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
              5. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              6. Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.
              7. Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.
              8. Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              9. Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka 1 spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.
              10. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.
              11. Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.
              12. Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

                ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

                Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad."

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 33 %
                • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 375 g. champignon
                • 3 fed hvidløg
                • 4 ½ stængler persille
                • 4 ½ spsk. olie
                • ½ tsk. tørrede chiliflager
                • 1 ½ spsk. citronsaft
                • ½ tsk. groft salt
              • Trin 3 af 12

                Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.

                • 375 g. champignon
              • Trin 4 af 12

                Pil hvidløg, og skær dem i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 5 af 12

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 4 ½ stængler persille
              • Trin 6 af 12

                Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.

                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 7 af 12

                Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.

              • Trin 8 af 12

                Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter.

                • ½ tsk. tørrede chiliflager
              • Trin 9 af 12

                Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka 1 ½ spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.

                • 1 ½ spsk. citronsaft
                • ½ tsk. groft salt
              • Trin 10 af 12

                Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.

              • Trin 11 af 12

                Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.

              • Trin 12 af 12

                Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

                ”Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

                Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Og selvom du måske ikke elsker svampe, tør jeg næsten garantere, at du kan lide den her ret. Men inden vi gik i gang med tapas, skulle vi lige have en bid morgenmad. Så den opskrift får du med i bonus, hvis du lover at smage på champignonerne. Opskriften hedder Arme riddere, og den kan du finde her: Spansk morgenmad."

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 375 g. champignon
                  • 3 fed hvidløg
                  • 4 ½ stængler persille
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • ½ tsk. tørrede chiliflager
                  • 1 ½ spsk. citronsaft
                  • ½ tsk. groft salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skål
                  • 1 stegepande
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 paletkniv
                  • 1 tallerken
                  • 6 tandstikker

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en lille skarp kniv. Skær roden af champignonerne, og vask dem helt rene for jord. Skær champignonerne i cirka 3 millimeter tykke skiver.
                  4. Pil hvidløg, og skær dem i helt tynde skiver. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  5. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  6. Sæt stegepanden på komfuret, og varm halvdelen af olien op ved høj varme.
                  7. Svits hvidløg i den varme olie. Rør lidt rundt med paletkniven, så de ikke brænder fast. Stykkerne skal lige begynde at tage farve.
                  8. Hæld resten af olien på stegepanden. Kom champignon og chili-flager på, og svits det hele i cirka 2 minutter.
                  9. Tag en citruspresser og en skarp kniv. Skær en citron over, og cirka 1 ½ spiseske citronsaft af citronen. Kom citronsaft og salt på stegepanden, og rør rundt.
                  10. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre på stegepanden i cirka 10 minutter.
                  11. Kom persille i gryden, og rør rundt. Smag til med citronsaft og salt.
                  12. Server på en tallerken og sæt et par tandstikker i, så de stegte champignon er lige til at hapse!