Spansk tortilla

Spansk tortilla

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

        ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!”

        Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1358 kJ / 325 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 19 %
        • Fedt: 73 %
        • Heraf mættet fedt: 3,93 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ stor bagekartoffel
        • ¼ løg
        • 1 ½ æg
        • ½ dl. olie
        • 1 tsk. groft salt 
      • Trin 3 af 18

        Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg halvdelen med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.

        • ½ stor bagekartoffel
      • Trin 4 af 18

        Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ løg
      • Trin 5 af 18

        Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.

        • ½ dl. olie
      • Trin 6 af 18

        Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.

      • Trin 7 af 18

        Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.

      • Trin 8 af 18

        Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.

      • Trin 9 af 18

        Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 1 ½ æg
      • Trin 10 af 18

        Tilsæt salt.

        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 11 af 18

        Bland det hele sammen med en røreske.

      • Trin 12 af 18

        Lad ægge-kartoffel-blandingen stå at trække i 10 minutter.

      • Trin 13 af 18

        Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.

      • Trin 14 af 18

        Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.

      • Trin 15 af 18

        Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.

      • Trin 16 af 18

        Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.

      • Trin 17 af 18

        Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.

      • Trin 18 af 18

        Server den, mens den er varm.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

        ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!”

        Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ stor bagekartoffel
          • ¼ løg
          • 1 ½ æg
          • ½ dl. olie
          • 1 tsk. groft salt 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 lille stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 røreskål
          • 1 teske 
          • 1 røreske
          • 1 paletkniv
          • 1 stor tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg halvdelen med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.
          4. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.
          6. Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.
          7. Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.
          8. Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.
          9. Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          10. Tilsæt salt.
          11. Bland det hele sammen med en røreske.
          12. Lad ægge-kartoffel-blandingen stå at trække i 10 minutter.
          13. Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.
          14. Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.
          15. Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.
          16. Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.
          17. Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.
          18. Server den, mens den er varm.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

            ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!” 

            Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1358 kJ / 325 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 19 %
            • Fedt: 73 %
            • Heraf mættet fedt: 3,93 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 stor bagekartoffel
            • ½ løg
            • 3 æg
            • 1 dl. olie
            • 2 tsk. groft salt 
          • Trin 3 af 18

            Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg den med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.

            • 1 stor bagekartoffel
          • Trin 4 af 18

            Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ løg
          • Trin 5 af 18

            Tag en stegepande. Kom 1 spiseske olie på, og den op ved høj varme.

            • 1 dl. olie
          • Trin 6 af 18

            Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.

          • Trin 7 af 18

            Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.

          • Trin 8 af 18

            Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.

          • Trin 9 af 18

            Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

            • 3 æg
          • Trin 10 af 18

            Tilsæt salt.

            • 2 tsk. groft salt 
          • Trin 11 af 18

            Bland det hele sammen med en røreske.

          • Trin 12 af 18

            Lad ægge-kartoffel-blandingen stå at trække i 10 minutter.

          • Trin 13 af 18

            Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.

          • Trin 14 af 18

            Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.

          • Trin 15 af 18

            Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.

          • Trin 16 af 18

            Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.

          • Trin 17 af 18

            Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.

          • Trin 18 af 18

            Server den, mens den er varm.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

            ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!” 

            Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 stor bagekartoffel
              • ½ løg
              • 3 æg
              • 1 dl. olie
              • 2 tsk. groft salt 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 målebæger
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 1 lille stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 røreskål
              • 1 teske 
              • 1 røreske
              • 1 paletkniv
              • 1 stor tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflen. Skær den over på midten, og læg den med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær den i 2-3 millimeter tykke skiver.
              4. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Tag en stegepande. Kom 1 spiseske olie på, og den op ved høj varme.
              6. Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.
              7. Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.
              8. Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.
              9. Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
              10. Tilsæt salt.
              11. Bland det hele sammen med en røreske.
              12. Lad ægge-kartoffel-blandingen stå at trække i 10 minutter.
              13. Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.
              14. Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.
              15. Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.
              16. Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.
              17. Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.
              18. Server den, mens den er varm.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

                ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!” 

                Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1358 kJ / 325 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 19 %
                • Fedt: 73 %
                • Heraf mættet fedt: 3,93 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ stor bagekartoffel
                • ¾ løg
                • 4 ½ æg
                • 1 ½ dl. olie
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 3 af 18

                Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem over på midten, og læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær dem i 2-3 millimeter tykke skiver.

                • 1 ½ stor bagekartoffel
              • Trin 4 af 18

                Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • ¾ løg
              • Trin 5 af 18

                Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.

                • 1 ½ dl. olie
              • Trin 6 af 18

                Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.

              • Trin 7 af 18

                Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.

              • Trin 8 af 18

                Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.

              • Trin 9 af 18

                Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

                • 4 ½ æg
              • Trin 10 af 18

                Tilsæt salt.

                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 11 af 18

                Bland det hele sammen med en røreske.

              • Trin 12 af 18

                Lad ægge-kartoffel-blandingen stå og trække i 10 minutter.

              • Trin 13 af 18

                Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.

              • Trin 14 af 18

                Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.

              • Trin 15 af 18

                Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.

              • Trin 16 af 18

                Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.

              • Trin 17 af 18

                Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.

              • Trin 18 af 18

                Server den, mens den er varm.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Galicien i Nordvestspanien:

                ”Efter at have kørt rundt en måned i Spanien og smagt på en fantastisk masse mad blev jeg til sidst nødt til at finde én, der kunne lære mig at lave den ret, som jeg har spist allermest: Tortilla! En lækker æggekage fyldt med kartoffel og en lille smule løg. Det er en ægte spansk klassiker, som findes rundt i hele landet, og som de spiser på alle tider af døgnet. Og så smager den endda godt både kold og varm. Prøv at tage et stykke med i madpakken, og der vil helt sikkert være en kammerat eller to, som bliver misundelig!” 

                Tip: Servér den eventuelt med en god tomatsalat eller noget lækkert skinke.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ stor bagekartoffel
                  • ¾ løg
                  • 4 ½ æg
                  • 1 ½ dl. olie
                  • 3 tsk. groft salt 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 målebæger
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 1 mellemstor stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 røreskål
                  • 1 teske 
                  • 1 røreske
                  • 1 paletkniv
                  • 1 stor tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem over på midten, og læg dem med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær dem i 2-3 millimeter tykke skiver.
                  4. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Tag en stegepande. Kom 1 spiseske af olien på, og den op ved høj varme.
                  6. Steg løgene i olien i 2 minutter. De må ikke blive brune. Kom de stegte løg i en skål.
                  7. Hæld cirka halvdelen af olien på stegepanden. Varm olien op, og kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i cirka 7-10 minutter, til de er blevet gyldne på begge sider. Vend dem en gang imellem, så de ikke brænder på.
                  8. Tag kartoflerne op af stegepanden med en gaffel, så du ikke får al olien med. Kom kartoflerne over i skålen med løgene.
                  9. Slå æggene ud i skålen med kartofler og løg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
                  10. Tilsæt salt.
                  11. Bland det hele sammen med en røreske.
                  12. Lad ægge-kartoffel-blandingen stå og trække i 10 minutter.
                  13. Hæld resten af olien på stegepanden, og tænd for middel varme.
                  14. Hæld ægge-kartoffel-blandingen på den varme stegepande. Lad den stege ved lav varme i cirka 5 minutter.
                  15. Vend tortillaen om. Få eventuelt hjælp af en voksen. Tag en tallerken, som er lidt større end stegepanden. Læg den over stegepanden, som et låg. Læg en hånd på midten af tallerken, og vend hurtigt stegepanden på hovedet, så tortillaen falder ud på tallerkenen. Sæt stegepanden tilbage på varmen, og lad tortillaen glide forsigtigt tilbage på panden fra tallerkenen, så tortillaen kan blive stegt på den anden side.
                  16. Lad den stege i cirka 5 minutter, til den er gylden og lysebrun.
                  17. Stik en lille kniv ned i midten af tortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud.
                  18. Server den, mens den er varm.