Spansk morgenmad

Spansk morgenmad

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

        "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

        Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ dl mælk
        • 2 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
        • 1 æg
        • 2 spsk. olie
        • 1 spsk. sukker
        • ½ tsk. stødt kanel
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.

      • Trin 4 af 16

        Hæld mælken i en flad skål eller et fad.

        • 1 ½ dl mælk
      • Trin 5 af 16

        Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.

        • 2 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
      • Trin 6 af 16

        Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 16

        Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.

      • Trin 8 af 16

        Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.

      • Trin 9 af 16

        Kom olie på en stegepande, og varm den op.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 10 af 16

        Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med det andet brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

      • Trin 11 af 16

        Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.

      • Trin 12 af 16

        Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.

      • Trin 13 af 16

        Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 14 af 16

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 15 af 16

        Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!

      • Trin 16 af 16

        Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.

        • ½ tsk. stødt kanel
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

        "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

        Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl mælk
          • 2 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
          • 1 æg
          • 2 spsk. olie
          • 1 spsk. sukker
          • ½ tsk. stødt kanel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 fladt fad eller tallerken
          • 2 røreskåle
          • 1 piskeris
          • 1 dyb tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spiseske
          • 1 paletkniv
          • Køkkenrulle 
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.
          4. Hæld mælken i en flad skål eller et fad.
          5. Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.
          6. Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          7. Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.
          8. Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.
          9. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
          10. Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med det andet brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          11. Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.
          12. Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.
          13. Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.
          14. Kom bagepapir på en bageplade.
          15. Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!
          16. Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

            "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

            Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 dl mælk
            • 4 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
            • 2 æg
            • 4 spsk. olie
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. stødt kanel
          • Trin 3 af 16

            Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.

          • Trin 4 af 16

            Hæld mælken i en flad skål eller et fad.

            • 3 dl mælk
          • Trin 5 af 16

            Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.

            • 4 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
          • Trin 6 af 16

            Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

            • 2 æg
          • Trin 7 af 16

            Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.

          • Trin 8 af 16

            Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.

          • Trin 9 af 16

            Kom olie på en stegepande, og varm den op.

            • 4 spsk. olie
          • Trin 10 af 16

            Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med de andre skiver brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

          • Trin 11 af 16

            Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.

          • Trin 12 af 16

            Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.

          • Trin 13 af 16

            Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.

            • 2 spsk. sukker
          • Trin 14 af 16

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 15 af 16

            Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!

          • Trin 16 af 16

            Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.

            • 1 tsk. stødt kanel
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

            "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

            Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 dl mælk
              • 4 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
              • 2 æg
              • 4 spsk. olie
              • 2 spsk. sukker
              • 1 tsk. stødt kanel

               

              Køkkenredskaber

              • 1 fladt fad eller tallerken
              • 2 røreskåle
              • 1 piskeris
              • 1 dyb tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spiseske
              • 1 paletkniv
              • Køkkenrulle 
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 teske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.
              4. Hæld mælken i en flad skål eller et fad.
              5. Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.
              6. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
              7. Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.
              8. Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.
              9. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
              10. Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med de andre skiver brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
              11. Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.
              12. Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.
              13. Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.
              14. Kom bagepapir på en bageplade.
              15. Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!
              16. Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

                "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

                Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2605 kJ / 622 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 33 %
                • Heraf mættet fedt: 5,15 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ dl mælk
                • 6 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
                • 3 æg
                • 6 spsk. olie
                • 3 spsk. sukker
                • 1 ½ tsk. stødt kanel
              • Trin 3 af 16

                Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.

              • Trin 4 af 16

                Hæld mælken i en flad skål eller et fad.

                • 4 ½ dl mælk
              • Trin 5 af 16

                Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.

                • 6 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
              • Trin 6 af 16

                Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

                • 3 æg
              • Trin 7 af 16

                Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.

              • Trin 8 af 16

                Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.

              • Trin 9 af 16

                Kom olie på en stegepande, og varm den op.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 10 af 16

                Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med de andre skiver brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

              • Trin 11 af 16

                Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.

              • Trin 12 af 16

                Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.

              • Trin 13 af 16

                Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.

                • 3 spsk. sukker
              • Trin 14 af 16

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 15 af 16

                Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!

              • Trin 16 af 16

                Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.

                • 1 ½ tsk. stødt kanel
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Nordspanien:

                "Spanien er tapas-land. Tapas er små lækre hapsere, som findes i alverdens udgaver. Det kan være så simpelt som en skive serranoskinke med lidt melon, en skål med oliven eller deres ’patatas bravas’, som er små, sprøde kartoffeltern med hvidløgsmayonnaise. Mums. 

                Fernando lærte mig at lave en tapas med champignon, hvidløg og persille. Den kan du finde her: Spansk tapas. Men inden vi lavede tapas, fik vi en lækker omgang morgenmad. Så den opskrift får du med som bonus, hvis du lover også at smage på champignonerne."

                Du skal bruge

                  Ingredienser:

                  • 4 ½ dl mælk
                  • 6 skiver lyst brød, gerne lidt tørt
                  • 3 æg
                  • 6 spsk. olie
                  • 3 spsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. stødt kanel

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 fladt fad eller tallerken
                  • 2 røreskåle
                  • 1 piskeris
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spiseske
                  • 1 paletkniv
                  • Køkkenrulle 
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 teske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 275 grader med grillfunktion.
                  4. Hæld mælken i en flad skål eller et fad.
                  5. Læg brødskiverne i blød i mælken. Lad skiverne suge mælk i cirka 5 minutter, og vend dem undervejs.
                  6. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med et piskeris. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
                  7. Hæld æggemassen over i en dyb tallerken.
                  8. Sæt stegepanden på komfuret, og tænd for middel varme.
                  9. Kom olie på en stegepande, og varm den op.
                  10. Vend en skive af det udblødte brød i æggemassen, så der er godt med æg over det hele, og kom brødskiven på stegepanden. Gør det samme med de andre skiver brød. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
                  11. Hold øje med brødskiverne, og vend dem, når de er blevet gyldne og lysebrune som en pandekage.
                  12. Når brødet er sprødt og gyldent på begge sider, tager du skiverne af stegepanden, og lægger dem på lidt køkkenrulle. Lad dem dryppe af i cirka 1 minut.
                  13. Drys skiverne med et fint lag sukker, så hele brødet bliver dækket.
                  14. Kom bagepapir på en bageplade.
                  15. Læg brødene på bagepladen, og stil bagepladen midt i ovnen. Bag brødene i cirka 2 minutter. Når sukkeret er smeltet og gyldent, er de færdige. Husk at holde øje med dem hele tiden - det kan gå stærkt!
                  16. Tag skiverne ud, og drys med lidt kanel. Så har du et super lækkert tilbehør til for eksempel en spansk søndagsbrunch.