Spaghetti med chili

Spaghetti med chili

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

        Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 25 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 løg
        • 2-3 persillerødder
        • 400 g. modne tomater (eller 1 dåse hele flåede tomater)
        • ½ tsk. tørret eller 1-2 kviste frisk oregano eller timian
        • 1 rød chili eller 1-2 tsk. knust sort peber (brug eventuelt lidt tørret chili)
        • ¼ dl olie
        • 3 liter vand
        • 1 spsk. salt
        • 200-300 g. tørret spaghetti eller anden pasta
        • 1 tsk. æble- eller vineddike
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 knivspids sukker
        • 50 g. parmesanost eller anden fast ost
      • Trin 3 af 15

        Pil løgene og hak dem.

        • 2 løg
      • Trin 4 af 15

        Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.

        • 2-3 persillerødder
      • Trin 5 af 15

        Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.

      • Trin 6 af 15

        Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.

        • 400 g modne tomater (eller 1 dåse hele flåede tomater)
        • 1/2-1 rød chili eller 1-2 tsk knust peber (eller eventuelt tørret chili)
        • 1/2 tsk tørret eller 1-2 kviste frisk oregano eller timian
      • Trin 7 af 15

        Skær tomater i tern på ca. 1 x 1 centimeter.

      • Trin 8 af 15

        Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.

      • Trin 9 af 15

        Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.

        • 3-4 liter vand
        • 1 spsk salt

         

      • Trin 10 af 15

        Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.

        • 1/4 dl olie

         

      • Trin 11 af 15

        Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

      • Trin 12 af 15

        Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.

        • Salt
        • Peber
        • Oregano
        • 1 tsk æble- eller vineddike
        • Et lille drys sukker

         

      • Trin 13 af 15

        Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.

      • Trin 14 af 15

        Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 

        • 200-300 g fuldkornsspaghetti
      • Trin 15 af 15

        Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!

        • 50 g parmesanost eller anden fast ost
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

        Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 løg
          • 2-3 persillerødder
          • 400 g. modne tomater (eller 1 dåse hele flåede tomater)
          • ½ tsk. tørret eller 1-2 kviste frisk oregano eller timian
          • 1 rød chili eller 1-2 tsk. knust sort peber (brug eventuelt lidt tørret chili)
          • ¼ dl olie
          • 3 liter vand
          • 1 spsk. salt
          • 200-300 g. tørret spaghetti eller anden pasta
          • 1 tsk. æble- eller vineddike
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 knivspids sukker

          Drys:

          • 50 g. parmesanost eller anden fast ost

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 store tykbundede gryder med låg
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 dørslag
          • 2 si/sigter
          • 1 rivejern
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 balje

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil løgene og hak dem.
          4. Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.
          5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.
          6. Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.
          7. Skær tomater i tern på ca. 1 x 1 centimeter.
          8. Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.
          9. Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.
          10. Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.
          11. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
          12. Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.
          13. Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.
          14. Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 
          15. Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

            Retten er nem at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 25 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            • 3-4 løg
            • 4-5 persillerødder
            • 750 g. modne tomater (eller 2 dåser hele flåede tomater)
            • 1 tsk. tørret eller 2-3 kviste frisk oregano eller timian
            • 1 -2 røde chilier eller 2-3 tsk. knust sort peber
            • ½ dl olie
            • 4-5 liter vand
            • 2 spsk. salt
            • 400-500 g. tørret spaghetti eller anden pasta
            • 1-2 tsk. æble- eller vineddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 ½ knivspids sukker
            • 100 g. parmesanost eller anden fast ost
          • Trin 3 af 15

            Pil løgene og hak dem.

            • 3-4 løg
          • Trin 4 af 15

            Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.

            • 4-5 persillerødder
          • Trin 5 af 15

            Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.

          • Trin 6 af 15

            Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.

            • 750 g modne tomater (eller 2 dåser hele flåede tomater)
            • ½-2 røde chilier eller 2-3 tsk knust peber
            • 1 tsk tørret eller 2-3 kviste frisk oregano eller timian
          • Trin 7 af 15

            Skær tomater i tern på ca. 1x1 centimeter.

          • Trin 8 af 15

            Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.

          • Trin 9 af 15

            Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.

            • 4-5 liter vand
            • 2 spsk salt

             

          • Trin 10 af 15

            Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.

            • ½ dl olie

             

          • Trin 11 af 15

            Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

          • Trin 12 af 15

            Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.

            • Salt
            • Peber
            • Oregano
            • 1-2 tsk æble- eller vineddike
            • Et lille drys sukker

             

          • Trin 13 af 15

            Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.

          • Trin 14 af 15

            Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 

            • 400-500 g fuldkornsspaghetti
          • Trin 15 af 15

            Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!

            • 100 g parmesanost eller anden fast ost
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

            Retten er nem at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3-4 løg
              • 4-5 persillerødder
              • 750 g. modne tomater (eller 2 dåser hele flåede tomater)
              • 1 tsk. tørret eller 2-3 kviste frisk oregano eller timian
              • 1 -2 røde chilier eller 2-3 tsk. knust sort peber
              • ½ dl olie
              • 4-5 liter vand
              • 2 spsk. salt
              • 400-500 g. tørret spaghetti eller anden pasta
              • 1-2 tsk. æble- eller vineddike
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 ½ knivspids sukker

              Drys:

              • 100 g. parmesanost eller anden fast ost

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 2 store tykbundede gryder med låg
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 dørslag
              • 2 si/sigter
              • 1 rivejern
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 balje

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil løgene og hak dem.
              4. Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.
              5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.
              6. Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.
              7. Skær tomater i tern på ca. 1x1 centimeter.
              8. Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.
              9. Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.
              10. Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.
              11. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
              12. Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.
              13. Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.
              14. Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 
              15. Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

                Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 25 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 4 - 6 løg
                • 6 - 7 persillerødder
                • 1125 g. modne tomater (eller 3 dåser hele flåede tomater)
                • 1 ½ tsk. tørret eller 4 - 6kviste frisk oregano eller timian
                • 2 - 4 røde chilier eller 3 - 4 tsk. knust sort peber
                • ¾ dl olie
                • 6 -7 ½ liter vand
                • 3 spsk. salt
                • 600-750 g. tørret spaghetti eller anden pasta
                • 2-3 tsk. æble- eller vineddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • ½ tsk. sukker
                • 150 g. parmesanost eller anden fast ost
              • Trin 3 af 15

                Pil løgene og hak dem.

                • 3-4 løg
              • Trin 4 af 15

                Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.

                • 4-5 persillerødder
              • Trin 5 af 15

                Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.

              • Trin 6 af 15

                Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.

                • 750 g modne tomater (eller 2 dåser hele flåede tomater)
                • ½-2 røde chilier eller 2-3 tsk knust peber
                • 1 tsk tørret eller 2-3 kviste frisk oregano eller timian
              • Trin 7 af 15

                Skær tomater i tern på ca. 1x1 centimeter.

              • Trin 8 af 15

                Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.

              • Trin 9 af 15

                Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.

                • 4-5 liter vand
                • 2 spsk salt

                 

              • Trin 10 af 15

                Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.

                • ½ dl olie

                 

              • Trin 11 af 15

                Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

              • Trin 12 af 15

                Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.

                • Salt
                • Peber
                • Oregano
                • 1-2 tsk æble- eller vineddike
                • Et lille drys sukker

                 

              • Trin 13 af 15

                Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.

              • Trin 14 af 15

                Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 

                • 400-500 g fuldkornsspaghetti
              • Trin 15 af 15

                Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!

                • 100 g parmesanost eller anden fast ost
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

                Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 - 6 løg
                  • 6 - 7 persillerødder
                  • 1125 g. modne tomater (eller 3 dåser hele flåede tomater)
                  • 1 ½ tsk. tørret eller 4 - 6kviste frisk oregano eller timian
                  • 2 - 4 røde chilier eller 3 - 4 tsk. knust sort peber
                  • ¾ dl olie
                  • 6 -7 ½ liter vand
                  • 3 spsk. salt
                  • 600-750 g. tørret spaghetti eller anden pasta
                  • 2-3 tsk. æble- eller vineddike
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • ½ tsk. sukker

                  Drys:

                  • 150 g. parmesanost eller anden fast ost

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 2 store tykbundede gryder med låg
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 dørslag
                  • 2 si/sigter
                  • 1 rivejern
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 balje

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil løgene og hak dem.
                  4. Skrub persillerødderne med en børste i en balje med vand. Skræl dem hvis de er grove.
                  5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.Her kan du se hvordan man skærer i tern.
                  6. Vask tomater, chili og oregano i koldt vand. Lad det hele dryppe af i et dørslag. Hvis du bruger flåede tomater, skal de dryppe af i en si.
                  7. Skær tomater i tern på ca. 1x1 centimeter.
                  8. Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.
                  9. Til spaghetti: Bring vand og salt i kog.
                  10. Til krydret tomatsovs: Steg løgene klare i en gryde med olie ca. 5 minutter. Steg hakket chili med de sidste minutter.
                  11. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
                  12. Kom lidt salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter til persillerødderne er møre.
                  13. Tilsæt lidt vand hvis tomatsovsen er for tyk.
                  14. Kog spaghettien, så den har bid. Lad den dryppe af i en si, og bland med grøntsagschili-tomatsovsen. 
                  15. Drys osten på, når du serverer maden. Værsgo og nyd!