Spaghetti med chili

Spaghetti med chili

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

        Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 25 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 løg
        • 2-3 persillerødder
        • 400 g. tomater 
        • 1-2 kviste frisk oregano eller timian
        • 1 rød chili 
        • 3 l. vand
        • 1 spsk. salt
        • 200-300 g. spaghetti (fuldkorn)
        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. æble- eller vineddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 knivspids sukker

        Drys:

        • 50 g. revet parmesanost
      • Trin 3 af 15

        Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 løg
      • Trin 4 af 15

        Skrub, eller skræl persillerødderne.

        • 2-3 persillerødder
      • Trin 5 af 15

        Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.

        • 2 - 3 persillerødder
      • Trin 6 af 15

        Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 kviste frisk oregano eller timian
      • Trin 7 af 15

        Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • 375 g. tomater
      • Trin 8 af 15

        Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ - 1 rød chili
      • Trin 9 af 15

        Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.

        • 3-4 l. vand
        • 1 spsk. salt
        • 200 - 250 g. spaghetti (fuldkorn)

         

      • Trin 10 af 15

        Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

      • Trin 11 af 15

        Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.

        • ½ spsk. olie

         

      • Trin 12 af 15

        Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

      • Trin 13 af 15

        Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.

        • ½ - 1 tsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 knivspids sukker
      • Trin 14 af 15

        Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.

      • Trin 15 af 15

        Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.

        • 50 g. revet parmesanost 
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

        Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 løg
          • 2-3 persillerødder
          • 400 g. tomater 
          • 1-2 kviste frisk oregano eller timian
          • 1 rød chili 
          • 3 l. vand
          • 1 spsk. salt
          • 200-300 g. spaghetti (fuldkorn)
          • ½ spsk. olie
          • 1 tsk. æble- eller vineddike
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 knivspids sukker

          Drys:

          • 50 g. revet parmesanost
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 grydeske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 store tykbundede gryder med låg
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 dørslag
          • 2 si/sigter
          • 1 rivejern
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 balje

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skrub, eller skræl persillerødderne.
          5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.
          6. Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          8. Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          9. Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.
          10. Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
          11. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.
          12. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
          13. Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.
          14. Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.
          15. Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

            Retten er nem at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 25 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            • 3-4 løg
            • 4-5 persillerødder
            • 750 g. tomater 
            • 2-3 kviste frisk oregano eller timian
            • 1 -2 røde chilier 
            • 4-5 l. vand
            • 2 spsk. salt
            • 400-500 g. spaghetti (fuldkorn)
            • ½ dl. olie
            • 1-2 tsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 ½ knivspids sukker

            Drys:

            • 100 g. revet parmesanost 
          • Trin 3 af 15

            Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 3-4 løg
          • Trin 4 af 15

            Skrub, eller skræl persillerødderne.

            • 4-5 persillerødder
          • Trin 5 af 15

            Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.

            • 3 - 4 persillerødder
          • Trin 6 af 15

            Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2-3 kviste frisk oregano eller timian
          • Trin 7 af 15

            Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 750 g. tomater
          • Trin 8 af 15

            Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 - 2 røde chilier
          • Trin 9 af 15

            Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.

            • 4-5 l. vand
            • 2 spsk. salt
            • 400 - 500 g. spaghetti (fuldkorn)

             

          • Trin 10 af 15

            Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

          • Trin 11 af 15

            Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.

            • 1 spsk. olie

             

          • Trin 12 af 15

            Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

          • Trin 13 af 15

            Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.

            • 1 - 2 tsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 ½ knivspids sukker

             

          • Trin 14 af 15

            Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.

          • Trin 15 af 15

            Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.

            • 100 g. revet parmesanost 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

            Retten er nem at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3-4 løg
              • 4-5 persillerødder
              • 750 g. tomater 
              • 2-3 kviste frisk oregano eller timian
              • 1 -2 røde chilier 
              • 4-5 l. vand
              • 2 spsk. salt
              • 400-500 g. spaghetti (fuldkorn)
              • 1 spsk. olie
              • 1-2 tsk. eddike
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 ½ knivspids sukker

              Drys:

              • 100 g. revet parmesanost 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 grydeske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 2 store tykbundede gryder med låg
              • 1 målebæger
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 dørslag
              • 2 si/sigter
              • 1 rivejern
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 balje

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skrub, eller skræl persillerødderne.
              5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.
              6. Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              7. Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              8. Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              9. Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.
              10. Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
              11. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.
              12. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
              13. Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.
              14. Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.
              15. Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

                Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3248 kJ / 773 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 25 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 4 - 6 løg
                • 6 - 7 persillerødder
                • 1125 g. tomater 
                • 4 - 6 kviste frisk oregano eller timian
                • 2 - 4 røde chilier 
                • 6 -7 ½ l. vand
                • 3 spsk. salt
                • 600-750 g. spaghetti (fuldkorn)
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2-3 tsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • ½ tsk. sukker

                Drys:

                • 150 g. revet parmesanost
              • Trin 3 af 15

                Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3-4 løg
              • Trin 4 af 15

                Skrub, eller skræl persillerødderne.

                • 4-5 persillerødder
              • Trin 5 af 15

                Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.

                • 6 - 8 persillerødder
              • Trin 6 af 15

                Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 2-3 kviste frisk oregano eller timian
              • Trin 7 af 15

                Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 1125 g. tomater
              • Trin 8 af 15

                Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili. g de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.

                • 1 ½ - 3 røde chilier
              • Trin 9 af 15

                Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.

                • 4-5 l. vand
                • 2 spsk. salt
                • 600 - 750 g. spaghetti (fuldkorn)
              • Trin 10 af 15

                Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

              • Trin 11 af 15

                Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.

                • 1 ½ spsk. olie

                 

              • Trin 12 af 15

                Tilsæt persillerødderne og tomaterne.

              • Trin 13 af 15

                Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.

                • 2 - 3 tsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 2 knivspidser sukker

                 

              • Trin 14 af 15

                Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.

              • Trin 15 af 15

                Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.

                • 100 g. revet parmesanost 
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Normalt går spaghetti og kødsovs hånd i hånd, men det behøver ikke altid være sådan. Her er en vegetarisk sovs, der giver den traditionelle kødsovs kamp til stregen!

                Retten er let at lave og smager dejligt, så prøv den og vurder, hvilken version du bedst kan lide?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 - 6 løg
                  • 6 - 7 persillerødder
                  • 1125 g. tomater 
                  • 4 - 6 kviste frisk oregano eller timian
                  • 2 - 4 røde chilier 
                  • 6 -7 ½ l. vand
                  • 3 spsk. salt
                  • 600-750 g. spaghetti (fuldkorn)
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 2-3 tsk. eddike
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • ½ tsk. sukker

                  Drys:

                  • 150 g. revet parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 2 store tykbundede gryder med låg
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 dørslag
                  • 2 si/sigter
                  • 1 rivejern
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 balje

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skrub, eller skræl persillerødderne.
                  5. Skær persillerødderne i terninger på 1x1 centimeter.
                  6. Kom koldt vand i en skål, og skyl oreganoen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak oreganoen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  7. Vask tomaterne, og skær dem i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  8. Vask chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili. g de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænderne grundigt.
                  9. Kom vand og salt i en stor gryde, og bring vandet i kog. Kom spaghettien i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvordan du koger spaghettien.
                  10. Stil et dørslag i håndvasken, og hæld vandet og pastaen i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
                  11. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom løgene og chilien på stegepanden, og steg i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune.
                  12. Tilsæt persillerødderne og tomaterne.
                  13. Kom salt, peber, æbleeddike, sukker og oregano på stegepanden. Lad det stege ved svag varme i 10 minutter, til persillerødderne er møre.
                  14. Tilsæt lidt vand, hvis tomatsovsen er for tyk.
                  15. Tag stegepanden væk fra varmen, og tilsæt den kogte pasta. Vend pastaen rundt i tomatsovsen, og server med revet ost.