Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3259 kJ / 779 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 løg
        • ½ fed hvidløg
        • 1 gulerod
        • 250 g. bladselleri
        • ½ spsk. olie til stegning
        • 250 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. oregano
        • ¼ tsk. paprika
        • 2 spsk. tomatpuré
        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • ½ tsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 200 g. spaghetti, fuldkorn
        • 1 tsk. salt
        • 2 spsk. parmesan
      • Trin 3 af 14

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 4 af 14

        Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

        • 1 gulerod
      • Trin 5 af 14

        Skyl bladselleri, og skær den i små tern.

        • 250 g. bladselleri
      • Trin 6 af 14

        Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

        • ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 7 af 14

        Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

        • 250 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. oregano
        • ¼ tsk. paprika
      • Trin 8 af 14

        Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.

        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 9 af 14

        Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.

      • Trin 10 af 14

        Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • ½ tsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 11 af 14

        Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

        • 200 g. spaghetti, fuldkorn
        • 1 tsk. salt
      • Trin 12 af 14

        Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.

      • Trin 13 af 14

        Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 2 spiseskefulde.

        • 2 spsk. parmesan
      • Trin 14 af 14

        Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 løg
          • ½ fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • 250 g. bladselleri
          • ½ spsk. olie til stegning
          • 250 g. hakket oksekød
          • ½ tsk. oregano
          • ¼ tsk. paprika
          • 2 spsk. tomatpuré
          • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
          • ½ tsk. eddike
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 200 g. spaghetti, fuldkorn
          • 1 tsk. salt
          • 2 spsk. parmesan

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 store gryder
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 rivejern

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
          5. Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
          6. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
          7. Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
          8. Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
          9. Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
          10. Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
          11. Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
          12. Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
          13. Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 2 spiseskefulde.
          14. Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3259 kJ / 779 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 26 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 løg
            • 1 fed hvidløg
            • 2 gulerødder
            • 500 g. bladselleri
            • 2 spsk. olie til stegning
            • 500 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. oregano
            • ½ tsk. paprika
            • 4 spsk. tomatpuré
            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 1 tsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 400 g. spaghetti, fuldkorn
            • 2 tsk. salt
            • 4 spsk. parmesan
          • Trin 3 af 14

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 4 af 14

            Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

            • 2 gulerødder
          • Trin 5 af 14

            Skyl bladselleri, og skær den i små tern.

            • 500 g. bladselleri
          • Trin 6 af 14

            Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 7 af 14

            Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

            • 500 g. hakket oksekød
            • 2 tsk. oregano
            • ½ tsk. paprika
          • Trin 8 af 14

            Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.

            • 4 spsk. tomatpuré
          • Trin 9 af 14

            Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.

          • Trin 10 af 14

            Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 1 tsk. eddike
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 11 af 14

            Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

            • 400 g. spaghetti, fuldkorn
            • 2 tsk. salt
          • Trin 12 af 14

            Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.

          • Trin 13 af 14

            Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 4 spiseskefulde.

            • 4 spsk. parmesan
          • Trin 14 af 14

            Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 løg
              • 1 fed hvidløg
              • 2 gulerødder
              • 500 g. bladselleri
              • 2 spsk. olie til stegning
              • 500 g. hakket oksekød
              • 2 tsk. oregano
              • ½ tsk. paprika
              • 4 spsk. tomatpuré
              • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
              • 1 tsk. eddike
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 400 g. spaghetti, fuldkorn
              • 2 tsk. salt
              • 4 spsk. parmesan

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 store gryder
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
              5. Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
              6. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
              7. Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
              8. Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
              9. Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
              10. Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
              11. Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
              12. Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
              13. Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 4 spiseskefulde.
              14. Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3259 kJ / 779 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 26 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 3 gulerødder
                • 750 g. bladselleri
                • 3 spsk. olie til stegning
                • 750 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. oregano
                • ¾ tsk. paprika
                • 6 spsk. tomatpuré
                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 1 ½ tsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 600 g. spaghetti, fuldkorn
                • 3 tsk. salt
                • 6 spsk. parmesan
              • Trin 3 af 14

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 4 af 14

                Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

                • 3 gulerødder
              • Trin 5 af 14

                Skyl bladselleri, og skær den i små tern.

                • 750 g. bladselleri
              • Trin 6 af 14

                Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 7 af 14

                Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.

                • 750 g. hakket oksekød
                • 3 tsk. oregano
                • ¾ tsk. paprika
              • Trin 8 af 14

                Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.

                • 6 spsk. tomatpuré
              • Trin 9 af 14

                Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.

              • Trin 10 af 14

                Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.

                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 1 ½ tsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 11 af 14

                Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.

                • 600 g. spaghetti, fuldkorn
                • 3 tsk. salt
              • Trin 12 af 14

                Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.

              • Trin 13 af 14

                Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 6 spiseskefulde.

                • 6 spsk. parmesan
              • Trin 14 af 14

                Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere COend spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 3 gulerødder
                  • 750 g. bladselleri
                  • 3 spsk. olie til stegning
                  • 750 g. hakket oksekød
                  • 3 tsk. oregano
                  • ¾ tsk. paprika
                  • 6 spsk. tomatpuré
                  • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                  • 1 ½ tsk. eddike
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 600 g. spaghetti, fuldkorn
                  • 3 tsk. salt
                  • 6 spsk. parmesan

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 store gryder
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 rivejern

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
                  5. Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
                  6. Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
                  7. Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
                  8. Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
                  9. Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
                  10. Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
                  11. Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
                  12. Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
                  13. Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 6 spiseskefulde.
                  14. Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.