Spaghetti bolognese
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3259 kJ / 779 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- ½ fed hvidløg
- 1 gulerod
- 250 g. bladselleri
- ½ spsk. olie til stegning
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. oregano
- ¼ tsk. paprika
- 2 spsk. tomatpuré
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. eddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 200 g. spaghetti, fuldkorn
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. parmesan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 1 løg
- ½ fed hvidløg
- 1 gulerod
- 250 g. bladselleri
- ½ spsk. olie til stegning
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. oregano
- ¼ tsk. paprika
- 2 spsk. tomatpuré
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. eddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 200 g. spaghetti, fuldkorn
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. parmesan
- Trin 3 af 14
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 1 gulerod
- Trin 5 af 14
Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- 250 g. bladselleri
- Trin 6 af 14
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- ½ spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 14
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. oregano
- ¼ tsk. paprika
- Trin 8 af 14
Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- 2 spsk. tomatpuré
- Trin 9 af 14
Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Trin 10 af 14
Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. eddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 11 af 14
Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 200 g. spaghetti, fuldkorn
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 14
Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Trin 13 af 14
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 2 spiseskefulde.
- 2 spsk. parmesan
- Trin 14 af 14
Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- ½ fed hvidløg
- 1 gulerod
- 250 g. bladselleri
- ½ spsk. olie til stegning
- 250 g. hakket oksekød
- ½ tsk. oregano
- ¼ tsk. paprika
- 2 spsk. tomatpuré
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- ½ tsk. eddike
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 200 g. spaghetti, fuldkorn
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 2 spiseskefulde.
- Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3259 kJ / 779 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 500 g. bladselleri
- 2 spsk. olie til stegning
- 500 g. hakket oksekød
- 2 tsk. oregano
- ½ tsk. paprika
- 4 spsk. tomatpuré
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 400 g. spaghetti, fuldkorn
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. parmesan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 500 g. bladselleri
- 2 spsk. olie til stegning
- 500 g. hakket oksekød
- 2 tsk. oregano
- ½ tsk. paprika
- 4 spsk. tomatpuré
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 400 g. spaghetti, fuldkorn
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. parmesan
- Trin 3 af 14
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 2 gulerødder
- Trin 5 af 14
Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- 500 g. bladselleri
- Trin 6 af 14
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 14
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- 500 g. hakket oksekød
- 2 tsk. oregano
- ½ tsk. paprika
- Trin 8 af 14
Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- 4 spsk. tomatpuré
- Trin 9 af 14
Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Trin 10 af 14
Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 11 af 14
Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 400 g. spaghetti, fuldkorn
- 2 tsk. salt
- Trin 12 af 14
Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Trin 13 af 14
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 4 spiseskefulde.
- 4 spsk. parmesan
- Trin 14 af 14
Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 500 g. bladselleri
- 2 spsk. olie til stegning
- 500 g. hakket oksekød
- 2 tsk. oregano
- ½ tsk. paprika
- 4 spsk. tomatpuré
- Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 1 tsk. eddike
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 400 g. spaghetti, fuldkorn
- 2 tsk. salt
- 4 spsk. parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 4 spiseskefulde.
- Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3259 kJ / 779 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 750 g. bladselleri
- 3 spsk. olie til stegning
- 750 g. hakket oksekød
- 3 tsk. oregano
- ¾ tsk. paprika
- 6 spsk. tomatpuré
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. eddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 600 g. spaghetti, fuldkorn
- 3 tsk. salt
- 6 spsk. parmesan
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 3 løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 750 g. bladselleri
- 3 spsk. olie til stegning
- 750 g. hakket oksekød
- 3 tsk. oregano
- ¾ tsk. paprika
- 6 spsk. tomatpuré
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. eddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 600 g. spaghetti, fuldkorn
- 3 tsk. salt
- 6 spsk. parmesan
- Trin 3 af 14
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- 3 gulerødder
- Trin 5 af 14
Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- 750 g. bladselleri
- Trin 6 af 14
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 14
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- 750 g. hakket oksekød
- 3 tsk. oregano
- ¾ tsk. paprika
- Trin 8 af 14
Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- 6 spsk. tomatpuré
- Trin 9 af 14
Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Trin 10 af 14
Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. eddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 11 af 14
Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- 600 g. spaghetti, fuldkorn
- 3 tsk. salt
- Trin 12 af 14
Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Trin 13 af 14
Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 6 spiseskefulde.
- 6 spsk. parmesan
- Trin 14 af 14
Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Direkte fra Bologna i Italien får du her klassikeren over dem alle! På dansk: spaghetti med kødsovs. Spaghetti med kødsovs giver cirka 18,6 kg CO2/kg måltid. Det er 15 gange mere CO2 end spaghetti med tomatsovs. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 løg
- 1 ½ fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 750 g. bladselleri
- 3 spsk. olie til stegning
- 750 g. hakket oksekød
- 3 tsk. oregano
- ¾ tsk. paprika
- 6 spsk. tomatpuré
- Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
- 1 ½ tsk. eddike
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 600 g. spaghetti, fuldkorn
- 3 tsk. salt
- 6 spsk. parmesan
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 2 store gryder
- 1 grydeske
- 1 dørslag
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
- Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
- Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut.
- Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet til det er brunet.
- Kom tomatpure i, og steg det af i cirka 1 minut.
- Kom gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
- Kom hakkede tomater og eddike i. Rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
- Spaghetti: Kom vand og salt i en stor gryde. Tænd for middel varme og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Klik på videoen og se, hvordan du koger pasta.
- Hæld vandet fra pastaen i et dørslag.
- Riv parmesanen på den fine side af rivejernet til du har cirka 6 spiseskefulde.
- Servér din kødsovs med pasta og revet parmesan.
-