Sortøjebønner

Sortøjebønner

Sortøjebønner er små, ovale bønner med en sort plet. De bliver også kaldt Black eyed peas. Sortøjebønner har en fin mild og rund smag. Når du skal bruge bønnerne, skal du først sætte dem i blød i minimum 10-12 timer. Kog dem herefter i 45-60 minutter i nyt friskt vand.

Sortøjebønner er flotte i en salat. Husk at der skal smæk på smagen når du bruger bønner ellers smager de melede. Brug derfor godt med chili, hvidløg, frisk ingefær og krydderier/friske krydderuter sammen med bønner.

Holdbarhed

6 måneder
I fryser
Et år
I køkkenskab

Opbevaring

Opbevar tørrede sortøjebønner tørt og mørkt i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Opbevar ikke sortøjebønner i direkte sollys. Når du har kogt bønnerne, skal du opbevare dem i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 4 dage. Kogte sortøjebønner kan du også komme i fryseren.