Sorbet med citron

Sorbet med citron

nightmare
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Lav din egen hjemmelavede limonadeis. Citron giver isen den helt rigtige limonade-is-smag og en hemmelig surprise ingrediens (du gætter det aldrig!) giver den flotte grønne farve uden at sabotere den lækre smag. Opskriften giver cirka 750 ml. sorbet.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 707 kJ / 169 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 97 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 dl. vand
        • 125 g. sukker
        • 2-3 citroner, økologiske 
        • 50 g. spinat
        • 33 g. pasteuriseret æggehvide
        • 3 spsk. flormelis
      • Trin 3 af 14

        Sirup: Kom vand i en gryde og bring det i kog ved middel varme.

        • 2 dl. vand
      • Trin 4 af 14

        Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.

        • 125 g. sukker
      • Trin 5 af 14

        Sæt gryden med sirup i køleskabet. Siruppen skal være så kold, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.

      • Trin 6 af 14

        Skyl citronerne, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • 2-3 citroner, økologiske 
      • Trin 7 af 14

        Skær citronerne over, og pres saften ud af dem, til du har 1 deciliter. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 8 af 14

        Skyl spinaten og lad den dryppe af i et rent viskestykke.

        • 50 g. spinat
      • Trin 9 af 14

        Kom sirup, citronsaft, citronskal og spinat i en blender. Blend det i mindst 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender. Massen skal være helt grøn, og der må ikke være nogen klumper i den. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender eller en stavblender. Kom den blendede sirup i en stor skål.

      • Trin 10 af 14

        Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive. Kom flormelis i, og pisk det hele til en god guf.

        • 33 g. pasteuriseret æggehvide
        • 3 spsk. flormelis
      • Trin 11 af 14

        Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i skålen med sirup med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.

      • Trin 12 af 14

        Kom den færdige blanding op i en plastikboks. Sæt låg på og stil boksen i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.

      • Trin 13 af 14

        Sorbet skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.

      • Trin 14 af 14

        Den grønne citronsorbet er meget blød og cremet i konsistensen og skal spises så snart, den er taget ud af fryseren.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav din egen hjemmelavede limonadeis. Citron giver isen den helt rigtige limonade-is-smag og en hemmelig surprise ingrediens (du gætter det aldrig!) giver den flotte grønne farve uden at sabotere den lækre smag. Opskriften giver cirka 750 ml. sorbet.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 dl. vand
          • 125 g. sukker
          • 2-3 citroner, økologiske 
          • 50 g. spinat
          • 33 g. pasteuriseret æggehvide
          • 3 spsk. flormelis

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citronpresser
          • 1 viskestykke
          • 1 blender
          • 2 mellem store skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 dejskraber
          • 1 plastikboks med tætsluttende låg til fryseren

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Sirup: Kom vand i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
          4. Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.
          5. Sæt gryden med sirup i køleskabet. Siruppen skal være så kold, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.
          6. Skyl citronerne, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          7. Skær citronerne over, og pres saften ud af dem, til du har 1 deciliter. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          8. Skyl spinaten og lad den dryppe af i et rent viskestykke.
          9. Kom sirup, citronsaft, citronskal og spinat i en blender. Blend det i mindst 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender. Massen skal være helt grøn, og der må ikke være nogen klumper i den. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender eller en stavblender. Kom den blendede sirup i en stor skål.
          10. Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du pisker æggehvider stive. Kom flormelis i, og pisk det hele til en god guf.
          11. Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i skålen med sirup med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.
          12. Kom den færdige blanding op i en plastikboks. Sæt låg på og stil boksen i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.
          13. Sorbet skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.
          14. Den grønne citronsorbet er meget blød og cremet i konsistensen og skal spises så snart, den er taget ud af fryseren.