Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sukkervand:

3.

Kom vand i en gryde og bring det i kog ved middel varme.

4.

Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.

5.

Sæt gryden med sukkervandet i køleskabet eller på køkkenbordet. Sukkervandet skal blive så koldt, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.

Citronpuré:

6.

Skyl citronerne, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres saften ud af dem, til du har 1 deciliter. Se videoen.

8.

Skyl spinaten og lad den dryppe af i et rent viskestykke.

9.

Kom sirup, citronsaft, citronskal og spinat i en blender. Blend det i mindst 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender. Massen skal være helt grøn, og der må ikke være nogen klumper i den. Kom den blendede sirup i en stor skål. Se videoen.

10.

Kom æggehviderne op i en stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Kom flormelis i, og pisk det hele til en god guf. Se videoen.

11.

Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i skålen med sirup med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.

Frys sorbeten:

12.

Kom den færdige blanding op i en plastikboks. Sæt låg på og stil boksen i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.

13.

Sorbet skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.

14.

Den grønne citronsorbet er meget blød og cremet i konsistensen og skal spises så snart, den er taget ud af fryseren.

Næringsindhold per portion

Energi: 707 kJ / 169 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 97 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 400 min

Arbejdstid: 15 min