Sød pizza med frugt

Sød pizza med frugt

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Pizza til dessert? Jo - den er god nok, og så er den til og med nem at lave. Hvis du ikke kan få friske abrikoser, kan du bruge ananas, fersken eller mango. Det er kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænsen.

        Opskriften er til 5 små pizzaer.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2146 kJ / 511 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 72 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær 
        • 2 dl lunkent vand
        • 1 ½ dl grahamsmel
        • 1 spsk. olivenolie
        • ½ tsk. groft salt
        • 2 spsk. sukker
        • 4 dl hvedemel
        • 15 abrikoser
        • 5 små bananer
        • 2-3 spsk. citronsaft
        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 23

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær 
      • Trin 4 af 23

        Hæld vand i skålen. Rør godt med et piskeris til gæren er opløst.

        • 2 dl lunkent vand
      • Trin 5 af 23

        Hæld grahamsmel i skålen. Rør godt rundt med en grydeske.

        • 1 ½ dl grahamsmel
      • Trin 6 af 23

        Tilsæt olivenolie, salt og sukker og rør rundt.

        • 1 spsk. olivenolie
        • ½ tsk. groft salt
        • 2 spsk. sukker
      • Trin 7 af 23

        Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt.

        • 4 dl hvedemel
      • Trin 8 af 23

        Kom lidt hvedemel på bordet og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 9 af 23

        Ælt dejen med hænderne indtil den er sammenhængende og slipper bordet.

      • Trin 10 af 23

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

      • Trin 11 af 23

        Lad dejen hæve 20-30 minutter.

      • Trin 12 af 23

        Skyl abrikoserne og skær dem i halve. Fjern stenene.

        • 15 abrikoser
      • Trin 13 af 23

        Tænd ovnen på 225 grader med varmluft.

      • Trin 14 af 23

        Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 15 af 23

        Drys lidt hvedemel på bordet. Del dejen i 5 lige store stykker og tril dem til kugler.

      • Trin 16 af 23

        Rul hver dejkugle til runde pizzaer med en diameter på ca. 20 cm. med en kagerulle.

      • Trin 17 af 23

        Læg pizzaerne på bagepapiret.

      • Trin 18 af 23

        Fordel de halverede abrikoser på pizzaerne. Pres citronen til du har 2-3 spiseskefulde citronsaft.

        • 2-3 spsk. citronsaft
      • Trin 19 af 23

        Skræl bananerne og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål sammen med citronsaft og vend det rundt.

        • 5 små bananer
        • 2-3 spsk. citronsaft
      • Trin 20 af 23

        Fordel bananskiverne på pizzaerne.

      • Trin 21 af 23

        Sæt bagepladerne i ovnen og bag pizzaerne i ca. 15 minutter.

      • Trin 22 af 23

        Hak chokoladen med en brødkniv.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 23 af 23

        Drys chokoladen over de varme pizzaer og nyd dem lune og friskbagte, eller lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pizza til dessert? Jo - den er god nok, og så er den til og med nem at lave. Hvis du ikke kan få friske abrikoser, kan du bruge ananas, fersken eller mango. Det er kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænsen.

        Opskriften er til 5 små pizzaer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Til 5 pizzaer

          Dej:
          • 25 g. gær 
          • 2 dl lunkent vand
          • 1 ½ dl grahamsmel
          • 1 spsk. olivenolie
          • ½ tsk. groft salt
          • 2 spsk. sukker
          • 4 dl hvedemel
          Fyld:
          • 15 abrikoser
          • 5 små bananer
          • 2-3 spsk. citronsaft
          • 100 g. mørk chokolade

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 grydeske
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 stk. bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kagerulle
          • 1 citruspresser
          • 2 bageriste

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej.
          4. Hæld vand i skålen. Rør godt med et piskeris til gæren er opløst.
          5. Hæld grahamsmel i skålen. Rør godt rundt med en grydeske.
          6. Tilsæt olivenolie, salt og sukker og rør rundt.
          7. Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt.
          8. Kom lidt hvedemel på bordet og vend dejen ud på bordet.
          9. Ælt dejen med hænderne indtil den er sammenhængende og slipper bordet.
          10. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
          11. Lad dejen hæve 20-30 minutter.
          12. Skyl abrikoserne og skær dem i halve. Fjern stenene.
          13. Tænd ovnen på 225 grader med varmluft.
          14. Læg bagepapir på to bageplader.
          15. Drys lidt hvedemel på bordet. Del dejen i 5 lige store stykker og tril dem til kugler.
          16. Rul hver dejkugle til runde pizzaer med en diameter på ca. 20 cm. med en kagerulle.
          17. Læg pizzaerne på bagepapiret.
          18. Fordel de halverede abrikoser på pizzaerne. Pres citronen til du har 2-3 spiseskefulde citronsaft.
          19. Skræl bananerne og skær dem i skiver. Kom skiverne i en skål sammen med citronsaft og vend det rundt.
          20. Fordel bananskiverne på pizzaerne.
          21. Sæt bagepladerne i ovnen og bag pizzaerne i ca. 15 minutter.
          22. Hak chokoladen med en brødkniv.
          23. Drys chokoladen over de varme pizzaer og nyd dem lune og friskbagte, eller lad dem køle af på en bagerist.