1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Grisekød>
  6. Snobrød med skinke og ost

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Se videoen.

4.

Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen. Rør godt.

5.

Kom hvedemel i lidt ad gangen, til du ikke kan røre mere og dejen ikke klistrer mere. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.

6.

Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

7.

Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.

Fyld:

8.

Skær osteskiverne i strimler på cirka 1 x 5 centimeter.

Form og bag snobrød:

9.

Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.

10.

Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og læg cirka 1 ½ spiseske skinkestrimler i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over skinkestrimlerne, så de er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen rundt om din snobrødspind.

11.

Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Når brødet er færdigt, tager du det af pinden med et rent viskestykke. Kom ost ned i hullet, mens brødet stadig er helt varmt, så osten smelter.

Næringsindhold per portion

Energi: 2096 kJ / 501 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 21 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min