Snobrød med skinke og ost

Snobrød med skinke og ost

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Verdens bedste kombination af to max livretter: pizza og snobrød! TIP: Du kan også pakke pesto, tomatsauce eller små stykker pølse, bacon eller ind i dejen på samme måde som med skinkestrimlerne.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2096 kJ / 501 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 21 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 5 dl. mælk
        • 25 g. gær
        • 1 spsk. sukker
        • 2 spsk. olie
        • 250 g. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • 475 g. hvedemel
        • Lidt ekstra hvedemel til bordet

        Fyld:

        • 1 pk. kogt skinke i strimler
        • 12 skiver ost
      • Trin 3 af 11

        Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Klik på videoen, og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

        • 5 dl. mælk
      • Trin 4 af 11

        Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen. Rør godt.

        • 25 g. gær
        • 1 spsk. sukker
        • 2 spsk. olie
        • 250 g. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 11

        Kom hvedemel i lidt ad gangen, til du ikke kan røre mere og dejen ikke klistrer mere. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.

        • 475 g. hvedemel
        • Lidt ekstra hvedemel til bordet
      • Trin 6 af 11

        Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dejen.

      • Trin 7 af 11

        Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.

      • Trin 8 af 11

        Skær osteskiverne i strimler på cirka 1 x 5 centimeter.

        • 12 skiver ost
      • Trin 9 af 11

        Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.

      • Trin 10 af 11

        Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og læg cirka 1 ½ spiseske skinkestrimler i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over skinkestrimlerne, så de er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen rundt om din snobrødspind.

        • 1 pk. kogt skinke i strimler
      • Trin 11 af 11

        Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Når brødet er færdigt, tager du det af pinden med et rent viskestykke. Kom ost ned i hullet, mens brødet stadig er helt varmt, så osten smelter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Verdens bedste kombination af to max livretter: pizza og snobrød! TIP: Du kan også pakke pesto, tomatsauce eller små stykker pølse, bacon eller ind i dejen på samme måde som med skinkestrimlerne.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 5 dl. mælk
          • 25 g. gær
          • 1 spsk. sukker
          • 2 spsk. olie
          • 250 g. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • 475 g. hvedemel
          • Lidt ekstra hvedemel til bordet

          Fyld:

          • 1 pk. kogt skinke i strimler
          • 12 skiver ost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 lille gryde 
          • 1 stor skål 
          • 1 røreske 
          • 1 viskestykke 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • Snobrødspinde 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Hæld mælken i en lille gryde. Lun mælken, til den er fingervarm. Klik på videoen, og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
          4. Hæld mælken op i en stor skål. Smuldr gæren ned i mælken. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen. Rør godt.
          5. Kom hvedemel i lidt ad gangen, til du ikke kan røre mere og dejen ikke klistrer mere. Når du ikke kan røre mere, så drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.
          6. Ælt dejen i 5-10 minutter. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dejen.
          7. Kom igen dejen op i røreskålen, dæk den til med et rent viskestykke og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.
          8. Skær osteskiverne i strimler på cirka 1 x 5 centimeter.
          9. Når den har hævet, så slå luften ud af dejen. Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud på bordet, og skær dejen i 8 lige store stykker.
          10. Rul hver dejklump til en lang pølse. Tryk den flad med fingrene, og læg cirka 1 ½ spiseske skinkestrimler i en stribe på langs (ikke helt ud til kanten). Fold dejen ind over skinkestrimlerne, så de er pakket godt ind i dej. Rul nu dejpølsen rundt om din snobrødspind.
          11. Bag snobrødet over bålet, som du plejer. Når brødet er færdigt, tager du det af pinden med et rent viskestykke. Kom ost ned i hullet, mens brødet stadig er helt varmt, så osten smelter.