Snemandspizza

Snemandspizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her er en opskrift, der giver dig lov til at lege med maden! Lav to pizzaer i forskellig størrelse, og pynt dem som en snemand med gulerodsnæse og knapper på maven.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3443 kJ / 823 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 24

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 3 ½ dl lunkent vand
        • 2 spsk. olie
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • Ca. 400 g. hvedemel

        Tomatsovs:

        • 1 fed hvidløg
        • 1 gulerod
        • ½ squash
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Fyld:

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
        • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
        • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
        • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)
      • Trin 3 af 24

        Dej: Tag en stor skål. Kom lunkent vand i skålen, og smuldr gæren i vandet. Rør rundt, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
        • 3 ½ dl lunkent vand
      • Trin 4 af 24

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør det sammen.

        • 2 spsk. olie
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 24

        Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan en ælte den med hænderne.

        • Ca. 400 g. hvedemel
      • Trin 6 af 24

        Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen glat og smidig med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 7 af 24

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens den hæver, kan du lave tomatsovsen.

      • Trin 8 af 24

        Tomatsovs: Tag et skærebræt. Pil, og hak hvidløget i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Stil gryden til side.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 9 af 24

        Skræl guleroden, og skyl squashen grundigt. Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet.

        • 1 gulerod
        • ½ squash
      • Trin 10 af 24

        Varm gryden op på middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré småsimre i 2 minutter, mens du rører.

      • Trin 11 af 24

        Rør den revne gulerod og squash ned i gryden. Lad det simre i yderligere 2 minutter.

      • Trin 12 af 24

        Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.

        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 24

        Snemand: Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 14 af 24

        Drys lidt mel på bordet, og vend pizzadejen ud på bordet.

      • Trin 15 af 24

        Del dejen i 2 dejklumper. Dejklump 1 skal cirka være dobbelt så stor som dejklump 2.

      • Trin 16 af 24

        Rul hver dejklump ud til en flad pizza med en kagerulle. Den lille dejklump skal være snemandens hoved, og den store dejklump skal være snemandens krop. Brug eventuelt en lille og en stor tallerken til at måle op med. Læg tallerkenerne på dejen, og skær med en kniv rundt om dem.

      • Trin 17 af 24

        Læg pizzadejen over på bagepladen, så kroppen (den store pizza) lige rører hovedet (den lille pizza).

      • Trin 18 af 24

        Tag en spatel eller en ske, og smør et tyndt lag tomatsovs på snemanden.

      • Trin 19 af 24

        Fordel ost og skinke oven på tomatsovsen.

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
      • Trin 20 af 24

        Skær de sorte oliven i skiver, og lav øjne og mund med dem.

        • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
      • Trin 21 af 24

        Fordel salami på snemanden som knapper.

        • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
      • Trin 22 af 24

        Skyl peberfrugt eller gulerod, og skær en lille næse ud.

        • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)
      • Trin 23 af 24

        Når din pizza ligner en snemand, er den klar til at komme i ovnen.

      • Trin 24 af 24

        Bag snemandspizzaen i cirka 15 minutter. Den skal være gylden i kanten, og osten skal være smeltet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en opskrift, der giver dig lov til at lege med maden! Lav to pizzaer i forskellig størrelse, og pynt dem som en snemand med gulerodsnæse og knapper på maven.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 3 ½ dl lunkent vand
          • 2 spsk. olie
          • 200 g. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • Ca. 400 g. hvedemel

          Tomatsovs:

          • 1 fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. tomatpuré
          • ½ dåse hakkede tomater
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Fyld:

          • 150 g. revet ost
          • 100 g. kogt skinke i strimler
          • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
          • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
          • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 lille tallerken
          • 1 stor tallerken
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Dej: Tag en stor skål. Kom lunkent vand i skålen, og smuldr gæren i vandet. Rør rundt, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør det sammen.
          5. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at du kan en ælte den med hænderne.
          6. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen glat og smidig med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens den hæver, kan du lave tomatsovsen.
          8. Tomatsovs: Tag et skærebræt. Pil, og hak hvidløget i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Stil gryden til side.
          9. Skræl guleroden, og skyl squashen grundigt. Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet.
          10. Varm gryden op på middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré småsimre i 2 minutter, mens du rører.
          11. Rør den revne gulerod og squash ned i gryden. Lad det simre i yderligere 2 minutter.
          12. Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.
          13. Snemand: Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          14. Drys lidt mel på bordet, og vend pizzadejen ud på bordet.
          15. Del dejen i 2 dejklumper. Dejklump 1 skal cirka være dobbelt så stor som dejklump 2.
          16. Rul hver dejklump ud til en flad pizza med en kagerulle. Den lille dejklump skal være snemandens hoved, og den store dejklump skal være snemandens krop. Brug eventuelt en lille og en stor tallerken til at måle op med. Læg tallerkenerne på dejen, og skær med en kniv rundt om dem.
          17. Læg pizzadejen over på bagepladen, så kroppen (den store pizza) lige rører hovedet (den lille pizza).
          18. Tag en spatel eller en ske, og smør et tyndt lag tomatsovs på snemanden.
          19. Fordel ost og skinke oven på tomatsovsen.
          20. Skær de sorte oliven i skiver, og lav øjne og mund med dem.
          21. Fordel salami på snemanden som knapper.
          22. Skyl peberfrugt eller gulerod, og skær en lille næse ud.
          23. Når din pizza ligner en snemand, er den klar til at komme i ovnen.
          24. Bag snemandspizzaen i cirka 15 minutter. Den skal være gylden i kanten, og osten skal være smeltet.