Snemandspizza

Snemandspizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her er en opskrift, der giver dig lov til at lege med maden! Lav to pizzaer i forskellig størrelse, og pynt dem som en snemand med gulerodsnæse og knapper på maven.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3443 kJ / 823 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 25

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 25

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 3 ½ dl. vand
        • 2 spsk. olie
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • Ca. 400 g. hvedemel

        Tomatsovs:

        • 1 fed hvidløg
        • 1 gulerod
        • ½ squash
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Fyld:

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
        • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
        • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
        • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)
      • Trin 3 af 25

        Dej: Smulr gæren i en stor skål.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 25

        Kom vandet i en lille gryde og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.

        • 3 ½ dl. vand
      • Trin 5 af 25

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør det sammen.

        • 2 spsk. olie
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 25

        Rør hvedemel i mens du rører dejen sammen, indtil den er så fast, at du kan en ælte den med hænderne.

        • Ca. 400 g. hvedemel
      • Trin 7 af 25

        Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen glat og smidig med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 25

        Læg dejen tilbage i skålen og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens den hæver, kan du lave tomatsovsen.

      • Trin 9 af 25

        Tomatsovs: Pil og hak hvidløget i tern. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 10 af 25

        Skræl guleroden. Skyl squashen. Riv gulerod og squash på den fine side af et rivejern.

        • 1 gulerod
        • ½ squash
      • Trin 11 af 25

        Varm gryden op ved middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré småsimre i 2 minutter, mens du rører.

      • Trin 12 af 25

        Rør den revne gulerod og squash i gryden. Lad det simre i 2 minutter mere.

      • Trin 13 af 25

        Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.

        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 14 af 25

        Snemand: Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 15 af 25

        Drys lidt mel på bordet og vend pizzadejen ud på bordet.

      • Trin 16 af 25

        Del dejen i 2 dejklumper. Dejklump 1 skal cirka være dobbelt så stor som dejklump 2.

      • Trin 17 af 25

        Rul hver dejklump ud til en flad pizza med en kagerulle. Den lille dejklump skal være snemandens hoved, og den store dejklump skal være snemandens krop. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud. Brug eventuelt en lille og en stor tallerken til at måle op med. Læg tallerkenerne på dejen, og skær med en kniv rundt om dem.

      • Trin 18 af 25

        Læg pizzadejen over på bagepladen, så kroppen (den store pizza) lige rører hovedet (den lille pizza).

      • Trin 19 af 25

        Smør et tyndt lag tomatsovs på snemanden.

      • Trin 20 af 25

        Fordel ost og skinke oven på tomatsovsen.

        • 150 g. revet ost
        • 100 g. kogt skinke i strimler
      • Trin 21 af 25

        Skær de sorte oliven i skiver og lav øjne og mund med dem.

        • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
      • Trin 22 af 25

        Fordel salami som knapper på snemanden.

        • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
      • Trin 23 af 25

        Skyl en peberfrugt eller gulerod, og skær en lille næse ud af den.

        • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)
      • Trin 24 af 25

        Når din pizza ligner en snemand, er den klar til at komme i ovnen.

      • Trin 25 af 25

        Bag snemandspizzaen i cirka 15 minutter. Den skal være gylden i kanten, og osten skal være smeltet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en opskrift, der giver dig lov til at lege med maden! Lav to pizzaer i forskellig størrelse, og pynt dem som en snemand med gulerodsnæse og knapper på maven.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 3 ½ dl. vand
          • 2 spsk. olie
          • 200 g. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • Ca. 400 g. hvedemel

          Tomatsovs:

          • 1 fed hvidløg
          • 1 gulerod
          • ½ squash
          • 1 spsk. olie
          • 2 spsk. tomatpuré
          • ½ dåse hakkede tomater
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Fyld:

          • 150 g. revet ost
          • 100 g. kogt skinke i strimler
          • Ca. 10 sorte oliven (til øjne og mund)
          • 4 skiver salami (til snemandens knapper)
          • ½ rød peberfrugt eller 1 gulerod (til næsen)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 rivejern
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 lille tallerken
          • 1 stor tallerken
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smulr gæren i en stor skål.
          4. Kom vandet i en lille gryde og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om vandet er fingervarmt.
          5. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør det sammen.
          6. Rør hvedemel i mens du rører dejen sammen, indtil den er så fast, at du kan en ælte den med hænderne.
          7. Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen glat og smidig med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Læg dejen tilbage i skålen og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens den hæver, kan du lave tomatsovsen.
          9. Tomatsovs: Pil og hak hvidløget i tern. Kom hvidløg, olie og tomatpuré i en lille gryde. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          10. Skræl guleroden. Skyl squashen. Riv gulerod og squash på den fine side af et rivejern.
          11. Varm gryden op ved middel varme. Lad hvidløg og tomatpuré småsimre i 2 minutter, mens du rører.
          12. Rør den revne gulerod og squash i gryden. Lad det simre i 2 minutter mere.
          13. Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Lad tomatsovsen små-simre i 5 minutter. Smag til, og tag gryden af varmen. Lad sovsen køle lidt af, før du kommer den på pizzaen.
          14. Snemand: Tænd ovnen på 225 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          15. Drys lidt mel på bordet og vend pizzadejen ud på bordet.
          16. Del dejen i 2 dejklumper. Dejklump 1 skal cirka være dobbelt så stor som dejklump 2.
          17. Rul hver dejklump ud til en flad pizza med en kagerulle. Den lille dejklump skal være snemandens hoved, og den store dejklump skal være snemandens krop. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud. Brug eventuelt en lille og en stor tallerken til at måle op med. Læg tallerkenerne på dejen, og skær med en kniv rundt om dem.
          18. Læg pizzadejen over på bagepladen, så kroppen (den store pizza) lige rører hovedet (den lille pizza).
          19. Smør et tyndt lag tomatsovs på snemanden.
          20. Fordel ost og skinke oven på tomatsovsen.
          21. Skær de sorte oliven i skiver og lav øjne og mund med dem.
          22. Fordel salami som knapper på snemanden.
          23. Skyl en peberfrugt eller gulerod, og skær en lille næse ud af den.
          24. Når din pizza ligner en snemand, er den klar til at komme i ovnen.
          25. Bag snemandspizzaen i cirka 15 minutter. Den skal være gylden i kanten, og osten skal være smeltet.