Smagekassen 2020

Smagekassen 2020

GoCook Smagekassen er en gratis skoleaktivitet – målrettet madkundskab i 4.-7. klasse. Hvert år er der omkring 150.000 tilmeldte børn. GoCook Smagekassen har eksisteret i 13 år, og hvert år med et nyt tema – i år er temaet danske æbler. 
 
Hovedparten af de æbler, der i dag sælges i butikkerne, er søde, udenlandske æbler. Mange børn kender slet ikke de lokale, danske, lidt syrlige æbler. Det vil vi – med årets tema – lave om på, og inviterer børnene til at blive klogere på danske æblers smag, bæredygtighed og til at følge produktionen af danske æbler fra jord til bord. Og så skal børnene naturligvis også lav mad med de danske æbler. De skal lave den italiensk inspirerede æggekage frittata med æg, kartofler, bacon og æble og søde æbleboller. Ligesom de efter endt undervisning ligeledes får et opskriftshæfte med hjem, så de forhåbentlig fortsætter med at lave mad derhjemme. 
 
Skal dit barn også være med, så tag fat i dit barns madkundskabslærer eller natur- og teknologilærer og fortæl om aktiviteten. Læreren kan tilmelde klassen via linket nedenfor. 
 
 
Til dig, som lærer: 
Hvad er GoCook Smagekassen?
  • - GoCook Smagekassen er et undervisningsforløb til 4-8 undervisningsgange og foregår i oktober og november måned. 
  • - Undervisningsmaterialer og smagekassen med råvarer til 24 elever er gratis.
  • - Læs om årets tema, som er danske æbler, ovenfor. 
  • - Du modtager undervisningsmaterialerne i uge 39 og kan gå i gang med det samme.
  • - Du henter en råvarekasse – smagekassen - i den lokale Coop-butik i den valgte uge (43, 44 eller uge 45). 
  • - Klasserne skal i 2020 bage æbleboller og en dansk version af italiensk æggekage: Frittata. Det er æg med kartofler, bacon og æble. 
 
Her kan læreren tilmelde sig dette års GoCook Smagekassen senest 5. sept.: skolekontakten.dk/
 

 

Andre nyheder