Smagekassen

Smagekassen

GOCOOK i ØKO-GRÆSKAR

Det er ikke småting 150.000 skolebørn og den økologiske GoCook smagekasse fra Coop har udrettet i løbet af øktober. De mange skolebørn har tilsammen lavet mad af 42.000 økologiske græskar fra Søris. Maden smagte dejligt, og samtidigt har de økologiske græskar sparet 2.100.000 liter grundvand for mødet med pesticider. Dyrkningen af 1 økologisk græskar i Danmark, sparer 50 liter grundvand for mødet med pesticider. Ifølge Naturstyrelsen dannes der i gennemsnit 1.500 m3 grundvand om året under 1 hektar drænet landbrugsareal (100 x 100 m).

Ud over de økologiske græskar er der 1 kg økologisk grahamsmel, 2 kg økologisk hvedemel, 1 kg økologiske risotto-ris  og 3 økologiske chili i hver ad de 6500 smagekasser til det tilsvarende antal skoleklasser. Hvad grundvandet har sparet af pesticider her er ikke taget med, da det er lidt sværere at beregne for disse typer af råvarer.

VÆR MED!

Prøv vores børnevenlige trin-for-trin retter på gocook.dk eller hent vores gratis GoCook kokkeskole-app. Så kan nybegynderen i køkkenet også være med.

HVAD ER GOCOOK SMAGEKASSEN?

GoCook Smagekassen er en gratis skoleaktivitet målrettet landets grundskoler fra 4.-7. klasse . 150.000 elever fra 80% af alle grundskoler i Danmark er med. Du kan se, hvilke skoler der er tilmeldt i år på det interaktive Danmarkskort

BAGGRUND FOR GOCOOK

Coops program GoCook har en mission om at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Kun 7 % af de danske børn er med i køkkenet i dag. Forskning fra Aalborg Universitet viser, at GoCook øger fagligheden i skolen og børnenes velvære og sundhed.

 

Andre nyheder