Slider-burgerboller

Slider-burgerboller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Ultra nuttede mini-burgerboller - også kaldet sliders. De er så kære! Så kan du lave verdens mest nuttede mini-burgere.

        Tip: Prøv en helt ny slags burger - veggie sliders! Find opskriften her på Veggie-sliders. Opskriften giver 18 sliders-burgerboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 481 kJ / 115 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 18 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 3 dl. mælk 
        • 25 g. gær (½ pakke) 
        • 1 spsk. sukker 
        • 1 spsk. olie
        • 100 g. grahams-mel 
        • 1 tsk. salt
        • 300 g. hvedemel 
        • 30 g. mel til æltning

        Før bagning:

        • 1 æg til pensling
        • ½ dl. sesam-frø 
      • Trin 3 af 13

        Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Mælken skal være lige så varm, som din lillefinger. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm. Hæld mælken over i en stor skål.

        • 3 dl. mælk 
      • Trin 4 af 13

        Smuldr gæren i mælken. Rør med en røreske, til gæren er opløst.

        • 25 g. gær (½ pakke) 
      • Trin 5 af 13

        Kom sukker, grahams-mel, salt og olie i og rør rundt.

        • 1 spsk. sukker 
        • 1 spsk. olie
        • 100 g. grahams-mel 
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 13

        Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet.

        • 300 g. hvedemel 
        • 30 g. mel til æltning

         

      • Trin 7 af 13

        Ælt dejen på køkkenbordet i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Drys lidt mere hvedemel på bordet, hvis dejen klistrer fast til dine hænder. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig.

      • Trin 8 af 13

        Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme.

      • Trin 9 af 13

        Del dejen i 18 lige store stykker. Form 18 små ens boller. Klik på videoen og se, hvordan du former boller.

      • Trin 10 af 13

        Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem til flade burgerboller, som er cirka 1 centimeter høje. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.

      • Trin 11 af 13

        Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 12 af 13

        Pensl burger-bollerne med æg og drys med sesam-frø. Klik på videoen og se, hvordan du pensler boller.

        • ½ dl. sesam-frø 
      • Trin 13 af 13

        Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du finder ud af, om bollerne er færdigbagte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ultra nuttede mini-burgerboller - også kaldet sliders. De er så kære! Så kan du lave verdens mest nuttede mini-burgere.

        Tip: Prøv en helt ny slags burger - veggie sliders! Find opskriften her på Veggie-sliders. Opskriften giver 18 sliders-burgerboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 3 dl. mælk 
          • 25 g. gær (½ pakke) 
          • 1 spsk. sukker 
          • 1 spsk. olie
          • 100 g. grahams-mel 
          • 1 tsk. salt
          • 300 g. hvedemel 
          • 30 g. mel til æltning

          Før bagning:

          • 1 æg til pensling
          • ½ dl. sesam-frø 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 viskestykke
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Mælken skal være lige så varm, som din lillefinger. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm. Hæld mælken over i en stor skål.
          4. Smuldr gæren i mælken. Rør med en røreske, til gæren er opløst.
          5. Kom sukker, grahams-mel, salt og olie i og rør rundt.
          6. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet.
          7. Ælt dejen på køkkenbordet i cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej. Drys lidt mere hvedemel på bordet, hvis dejen klistrer fast til dine hænder. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig.
          8. Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme.
          9. Del dejen i 18 lige store stykker. Form 18 små ens boller. Klik på videoen og se, hvordan du former boller.
          10. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem til flade burgerboller, som er cirka 1 centimeter høje. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
          11. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.
          12. Pensl burger-bollerne med æg og drys med sesam-frø. Klik på videoen og se, hvordan du pensler boller.
          13. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du finder ud af, om bollerne er færdigbagte.