Skumfiduser

Skumfiduser

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.

         

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver skumfiduser

          Energi-indhold pr. portion
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 15 blade husblas
          • 1 vaniljestang
          • 2 dl vand
          • 400 g. sukker
          • 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
          • 150 g. flormelis
        • Trin 3 af 15

          Kom husblassen i en skål med med så meget koldt vand,at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter.

          • 15 blade husblas
        • Trin 4 af 15

          Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland vaniljen med sukkeret. Klik på metodevideoen, og se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.

          • 1 vaniljestang
        • Trin 5 af 15

          Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde, og bring det i kog.

          • 2 dl vand
          • 400 g. sukker
        • Trin 6 af 15

          Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad termometer til at måle med), så sluk for kogepladen, og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.

        • Trin 7 af 15

          Tag imens husblassen op af vandet, og vrid vandet ud af bladene.

        • Trin 8 af 15

          Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt.

        • Trin 9 af 15

          Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.

        • Trin 10 af 15

          Kom sukkermassen op i en skål, og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.

        • Trin 11 af 15

          Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.

          • 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
        • Trin 12 af 15

          Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.

          • 150 g. flormelis

           

        • Trin 13 af 15

          Kom din skumfidusmasse ned i fadet, og drys resten af flormelissen ovenpå massen.

          • 150 g. flormelis

           

        • Trin 14 af 15

          Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.

        • Trin 15 af 15

          Klip skumfidusmassen til skumfiduser, drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer og server. Velbekomme!

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.

           

           

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 15 blade husblas
            • 1 vaniljestang
            • 2 dl vand
            • 400 g. sukker
            • 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
            • 150 g. flormelis

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 stor skål
            • 1 skærebræt
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 lille gryde
            • 1 røreske
            • 1 stegetermometer
            • 1 røremaskine
            • 1 fad med høj kant
            • 1 dejskraber
            • 1 saks

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Kom husblassen i en skål med med så meget koldt vand,at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter.
            4. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland vaniljen med sukkeret. Klik på metodevideoen, og se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.
            5. Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde, og bring det i kog.
            6. Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad termometer til at måle med), så sluk for kogepladen, og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.
            7. Tag imens husblassen op af vandet, og vrid vandet ud af bladene.
            8. Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt.
            9. Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.
            10. Kom sukkermassen op i en skål, og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.
            11. Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.
            12. Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.
            13. Kom din skumfidusmasse ned i fadet, og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
            14. Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.
            15. Klip skumfidusmassen til skumfiduser, drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer og server. Velbekomme!