Skumfiduser
hardBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2397 kJ / 573 kcal
- Kulhydrat: 100 %
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Micki laver skumfiduser
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2397 kJ / 573 kcal
- Kulhydrat: 100 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 15 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- 400 g. sukker
- 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
- 150 g. flormelis
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 stegetermometer
- 1 røremaskine
- 1 fad med høj kant
- 1 dejskraber
- 1 saks
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 15 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- 400 g. sukker
- 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
- 150 g. flormelis
- Trin 3 af 15
Kom husblassen i en skål med så meget koldt vand, at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter. Klik på videoen og se, hvordan du bruger husblas i retten.
- 15 blade husblas
- Trin 4 af 15
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Klik på videoen, og se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.
- 1 vaniljestang
- Trin 5 af 15
Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog.
- 2 dl vand
- 400 g. sukker
- Trin 6 af 15
Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad-termometer til at måle med), så sluk for kogepladen og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.
- Trin 7 af 15
Tag imens husblassen op af vandet og vrid vandet ud af bladene.
- Trin 8 af 15
Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt. Klik på videoen og se, hvordan du smelter husblassen i sukkermassen.
- Trin 9 af 15
Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.
- Trin 10 af 15
Kom sukkermassen op i en skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.
- Trin 11 af 15
Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.
- 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
- Trin 12 af 15
Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.
- 150 g. flormelis
- Trin 13 af 15
Kom din skumfidusmasse ned i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
- 150 g. flormelis
- Trin 14 af 15
Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.
- Trin 15 af 15
Klip skumfidusmassen til skumfiduser og drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer, og server.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du nogensinde haft munden fuld af herlig, blød, fluffy skumfidus og overvejet, hvordan man egentlig laver sådan en sukker-pude? Svaret er simpelt. Du skal bare bruge et ton sukker, en storm af luft og en masse maskin-power.
Du skal bruge
Ingredienser
- 15 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- 400 g. sukker
- 1 spsk. konditorfarver (blå eller rød)
- 150 g. flormelis
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 stegetermometer
- 1 røremaskine
- 1 fad med høj kant
- 1 dejskraber
- 1 saks
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom husblassen i en skål med så meget koldt vand, at det dækker alle bladene. Lad dem stå og trække i et par minutter. Klik på videoen og se, hvordan du bruger husblas i retten.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Klik på videoen, og se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang.
- Kom 2 deciliter vand, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog.
- Når sukkermassen er blevet 115 grader varm (brug et mad-termometer til at måle med), så sluk for kogepladen og lad sukkermassen køle af i to minutter, mens du fortsætter med resten af opskriften.
- Tag imens husblassen op af vandet og vrid vandet ud af bladene.
- Kom den udblødte husblas i sukkermassen, og rør rundt, indtil husblassen er smeltet helt. Klik på videoen og se, hvordan du smelter husblassen i sukkermassen.
- Lad sukkermassen køle af i endnu cirka 5 minutter.
- Kom sukkermassen op i en skål og pisk den med en håndmixer eller i en røremaskine. Den skal piskes i ret lang tid, i cirka 6-10 minutter, til den er tyk og sej.
- Når sukkermassen er næsten ved at være der, så kom 1 spiseske af din yndlingsfarve i. Pisk igen, til farven er rørt ud, og massen er blevet tyk og sej.
- Kom cirka halvdelen af flormelissen op i et fad med høj kant.
- Kom din skumfidusmasse ned i fadet og drys resten af flormelissen ovenpå massen.
- Lad nu skumfidusmassen køle af i cirka 10-15 minutter, eller til massen er blevet fast.
- Klip skumfidusmassen til skumfiduser og drys med lidt ekstra flormelis, hvis de klistrer, og server.
-