Skør spansk dessert

Skør spansk dessert

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mikkel besøger Spanien:

        ”I Spanien er de især kendte for at lave lækre tapas, som er nogle små, simple retter tilberedt af de fantastiske lokale råvarer, som man kan finde på markedet i hver eneste lille by. Jeg elsker tapas, for så når man at smage en masse forskellige retter i ét måltid. Det er da smart! Men spanierne kan også godt lide at ”lege” med maden og sætte den sammen på nye måder. Prøv for eksempel denne opskrift. Du bliver overrasket over, hvor godt det smager!

        Med denne dessert vil du helt sikkert overraske dine gæster, og der er næsten garanti for, at du vil være aftenens helt bagefter. Det er bare super godt og sjovt på samme tid!”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1913 kJ / 457 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 62 %
        • Heraf mættet fedt: 5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. flormelis
        • 1 knivspids salt
        • 1 æg
        • 50 g smør 
        • Skal fra en ½ usprøjtet lime
        • 600 g. chokoladeis
        • ½ dl olivenolie
        • ½ tsk. salt i flager
      • Trin 3 af 14

        Start med at lave kiksene. Stil en gryde på kogepladen. Varm den op.

      • Trin 4 af 14

        Kom smør i gryden, skru ned på middel varme, og lad smørret smelte. Det skal kun lige blive flydende.

        • 50 g smør
      • Trin 5 af 14

        Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.

        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. flormelis
        • 1 knivspids salt
      • Trin 6 af 14

        Slå ægget ud i en kop. Vask hænder.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 14

        Hæld ægget og det smeltede smør i blandingen.

      • Trin 8 af 14

        Rør det hele sammen.

      • Trin 9 af 14

        Vask limefrugten, og riv skallen fint på et rivejern.

        • Skal fra en ½ usprøjtet lime
      • Trin 10 af 14

        Kom den revne skal ned i dejen, og rør sammen igen.

      • Trin 11 af 14

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 12 af 14

        Tag en bageplade med bagepapir, og fordel små portioner af dejen med en teske rundt på bagepapiret. Smør dejen tyndt ud.

      • Trin 13 af 14

        Når ovnen er varm, sættes bagepladen ind. Bagetiden er cirka 12 minutter. Hold øje med kiksene. De skal kun lige blive gyldne i kanten. Når de er klar, tager du dem ud og sætter dem på køl, så de bliver helt sprøde.

      • Trin 14 af 14

        Nu skal desserten anrettes. Lave nogle fine kugler af isen, og fordel olivenolien henover. Drys med salt, og sæt til sidst kiksene ned i iskuglerne - to kiks per person. Resten lægges i kagedåsen til en anden dag.

        • 400 g. chokoladeis
        • ½ dl olivenolie
        • ½ tsk. salt i flager
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger Spanien:

        ”I Spanien er de især kendte for at lave lækre tapas, som er nogle små, simple retter tilberedt af de fantastiske lokale råvarer, som man kan finde på markedet i hver eneste lille by. Jeg elsker tapas, for så når man at smage en masse forskellige retter i ét måltid. Det er da smart! Men spanierne kan også godt lide at ”lege” med maden og sætte den sammen på nye måder. Prøv for eksempel denne opskrift. Du bliver overrasket over, hvor godt det smager!

        Med denne dessert vil du helt sikkert overraske dine gæster, og der er næsten garanti for, at du vil være aftenens helt bagefter. Det er bare super godt og sjovt på samme tid!”

        Du skal bruge

          Ingredienser: 

          Kiks:

          • 50 g. hvedemel
          • 50 g. flormelis
          • 1 knivspids salt
          • 1 æg
          • 50 g smør 
          • Skal fra en ½ usprøjtet lime

          Tilbehør:

          • 400 g. chokoladeis
          • ½ dl olivenolie
          • ½ tsk. salt i flager

           

          Køkkenredskaber

          • Køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 lille gryde
          • 1 skål
          • 1 piskeris
          • 1 kop
          • 1 rivejern
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 teske
          • 1 spiseske eller isske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Start med at lave kiksene. Stil en gryde på kogepladen. Varm den op.
          4. Kom smør i gryden, skru ned på middel varme, og lad smørret smelte. Det skal kun lige blive flydende.
          5. Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.
          6. Slå ægget ud i en kop. Vask hænder.
          7. Hæld ægget og det smeltede smør i blandingen.
          8. Rør det hele sammen.
          9. Vask limefrugten, og riv skallen fint på et rivejern.
          10. Kom den revne skal ned i dejen, og rør sammen igen.
          11. Tænd ovnen på 180 grader.
          12. Tag en bageplade med bagepapir, og fordel små portioner af dejen med en teske rundt på bagepapiret. Smør dejen tyndt ud.
          13. Når ovnen er varm, sættes bagepladen ind. Bagetiden er cirka 12 minutter. Hold øje med kiksene. De skal kun lige blive gyldne i kanten. Når de er klar, tager du dem ud og sætter dem på køl, så de bliver helt sprøde.
          14. Nu skal desserten anrettes. Lave nogle fine kugler af isen, og fordel olivenolien henover. Drys med salt, og sæt til sidst kiksene ned i iskuglerne - to kiks per person. Resten lægges i kagedåsen til en anden dag.