Sjove grøntsager

Sjove grøntsager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Grøntsager er sjove, man skal bare lige hjælpe dem lidt på vej. Her kan du lave en hel grøntsagsby med vikingeskibe, tomatmænd og farverige træer. Det er helt okay at lege med maden, så længe du husker at spise den, når du er færdig.

    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 29

        Mål alle ingredienser af

        • 1 agurk
        • 1 dl hvidløgsdressing
        • 2-3 gulerødder
        • 1 peberfrugt, evt. to halve i forskellig farve
        • 1 lille agurk
        • ½ blomkålshoved
        • Træspid/grillspid
        • 1 bladselleri, eller 5 stilke bladselleri
        • Isterninger
        • 10 aflange radiser
        • 1 aflang blommetomat
        • 1 gulerod
        • 2 store ærter eller tørrede bønner, fx hestebønner
        • 1 tyk skive agurk
        • 1 lille squash
        • 50 g ærter eller evt. friske hestebønner
        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 3 af 29

        Vask agurken. Skær den i tykke skiver på 2-3 cm.

        • 1 agurk
      • Trin 4 af 29

        Fjern eventuelt nogle af kernerne i midten af agurken med en teske, så der bliver en lille fordybning.

      • Trin 5 af 29

        Lav en hvidløgsdressing (se opskriften på hvidløgsdressing).

      • Trin 6 af 29

        Kom en teskefuld hvidløgsdressing i hver hver fordybning i agurkstykkerne.

        • 1 dl hvidløgsdressing

         

      • Trin 7 af 29

        Vask og skræl gulerødderne.

        • 2-3 gulerødder
      • Trin 8 af 29

        Høvl eller skræl tynde spåner af gulerødderne og læg dem på toppen af agurkestykkerne.

         

         

      • Trin 9 af 29

        Grøntsagsspid: Vask hænder. Skyl peberfrugten og skær den over. Fjern kernerne og stilken.

        • 1 peberfrugt, evt. to halve i forskellig farve
      • Trin 10 af 29

        Skær peberfrugten ud i terninger.

      • Trin 11 af 29

        Skyl agurken, og skær den ud i terninger.

        • 1 lille agurk
      • Trin 12 af 29

        Skyl blomkålen, og del dem i buketter.

        • ½ blomkålshoved
      • Trin 13 af 29

        Sæt peberfrugt, agurk og blomkål skiftevis på træspid.

      • Trin 14 af 29

        Bladsellerivifte: Vask hænder. Skær roden af bladselleristilkene. Skyl alle bladselleristilkene godt, og lad dem dryppe af.

        • 1 bladselleri
      • Trin 15 af 29

        Skær stilkene ud i stykker på ca. 10 centimeter.

      • Trin 16 af 29

        Skær 8-10 snit på ca. 9 centimeter i hver stilk. Skær snittene fra den ene ende af stilken næsten ned til den anden ende, men ikke helt igennem. Ca. 1 centimeter af stilken skal være hel.

      • Trin 17 af 29

        Hæld koldt vand i en skål og kom isterninger i.

        • Vand
        • Isterninger

         

         

      • Trin 18 af 29

        Læg bladselleristilkene i vandet i ca. 20 minutter og lad dem folde sig ud til en vifte.

      • Trin 19 af 29

        Radise-flag: Vask hænder. Skyl radiserne godt. Skær de grove blade af toppen af radiserne. Lad lidt af toppen sidde på.

        • 10 aflange radisser
      • Trin 20 af 29

        Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.

      • Trin 21 af 29

        Tomat-fyr: Vask hænder. Vask grøntsagerne i koldt vand. Lad dem dryppe af. 

        • 1 aflang blommetomat
        • 1 gulerod
        • 2 hestebønner
        • 1 tyk skive agurk
      • Trin 22 af 29

        Tør tomaten. Lav hår af gulerod med et juliennejern.

      • Trin 23 af 29

        Sæt ærterne på som øjne med små stykker tandstikker. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).

      • Trin 24 af 29

        Skær en skive agurk, og skær den over. Fjern kernerne og brug den halve agurkeskive til mund.

         

      • Trin 25 af 29

        Squash-skib: Vask hænder. Bælg ærter eller bønner. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).

        • 50 g ærter eller bønner
      • Trin 26 af 29

        Skyl squashen godt. Skær squashen over på langs. Fjern kernerne i squashen med en teske.

        • 1 lille squash
      • Trin 27 af 29

        Fyld squashen med ærter eller kolde kogte bønner.

        • Ærter eller bønner
      • Trin 28 af 29

        Skyl peberfrugten, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i så store stykker som muligt. Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspid og ned i squash-båden som sejl.

        • ½ rød peberfrugt

         

      • Trin 29 af 29

        Server agurk med gulerod, grøntsagsspid, bladsellerivifte, radise-flag, tomat-fyr og squash-skib på et stort fad.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøntsager er sjove, man skal bare lige hjælpe dem lidt på vej. Her kan du lave en hel grøntsagsby med vikingeskibe, tomatmænd og farverige træer. Det er helt okay at lege med maden, så længe du husker at spise den, når du er færdig.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Agurk med gulerod:

          • 1 stk agurk
          • 1 dl hvidløgsdressing
          • 2-3 gulerødder

          Grøntsagsspid:

          • 1 peberfrugt, evt. to halve i forskellig farve
          • 1 lille agurk
          • ½ stk blomkålshoved
          • Træspid/grillspid

          Bladsellerivifte:

          • 1 bladselleri, eller 5 stilke bladselleri
          • Isterninger

          Radise-flag:

          • 10 aflange radiser

          Tomat-fyr:

          • 1 aflang blommetomat
          • 1 gulerod
          • 2 store ærter eller tørrede bønner, fx hestebønner
          • 1 tyk skive agurk
          • Tandstikkere

          Squash-skib:

          • 1 lille squash
          • 50 g ærter eller evt. friske hestebønner
          • ½ rød peberfrugt
          • 1 træspyd/grillspyd

          Køkkenredskaber

          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 juliennejern
          • 1 teske
          • 1 mellem skål
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af
          3. Vask agurken. Skær den i tykke skiver på 2-3 cm.
          4. Fjern eventuelt nogle af kernerne i midten af agurken med en teske, så der bliver en lille fordybning.
          5. Lav en hvidløgsdressing (se opskriften på hvidløgsdressing).
          6. Kom en teskefuld hvidløgsdressing i hver hver fordybning i agurkstykkerne.
          7. Vask og skræl gulerødderne.
          8. Høvl eller skræl tynde spåner af gulerødderne og læg dem på toppen af agurkestykkerne.
          9. Grøntsagsspid: Vask hænder. Skyl peberfrugten og skær den over. Fjern kernerne og stilken.
          10. Skær peberfrugten ud i terninger.
          11. Skyl agurken, og skær den ud i terninger.
          12. Skyl blomkålen, og del dem i buketter.
          13. Sæt peberfrugt, agurk og blomkål skiftevis på træspid.
          14. Bladsellerivifte: Vask hænder. Skær roden af bladselleristilkene. Skyl alle bladselleristilkene godt, og lad dem dryppe af.
          15. Skær stilkene ud i stykker på ca. 10 centimeter.
          16. Skær 8-10 snit på ca. 9 centimeter i hver stilk. Skær snittene fra den ene ende af stilken næsten ned til den anden ende, men ikke helt igennem. Ca. 1 centimeter af stilken skal være hel.
          17. Hæld koldt vand i en skål og kom isterninger i.
          18. Læg bladselleristilkene i vandet i ca. 20 minutter og lad dem folde sig ud til en vifte.
          19. Radise-flag: Vask hænder. Skyl radiserne godt. Skær de grove blade af toppen af radiserne. Lad lidt af toppen sidde på.
          20. Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.
          21. Tomat-fyr: Vask hænder. Vask grøntsagerne i koldt vand. Lad dem dryppe af. 
          22. Tør tomaten. Lav hår af gulerod med et juliennejern.
          23. Sæt ærterne på som øjne med små stykker tandstikker. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).
          24. Skær en skive agurk, og skær den over. Fjern kernerne og brug den halve agurkeskive til mund.
             
          25. Squash-skib: Vask hænder. Bælg ærter eller bønner. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).
          26. Skyl squashen godt. Skær squashen over på langs. Fjern kernerne i squashen med en teske.
          27. Fyld squashen med ærter eller kolde kogte bønner.
          28. Skyl peberfrugten, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i så store stykker som muligt. Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspid og ned i squash-båden som sejl.
          29. Server agurk med gulerod, grøntsagsspid, bladsellerivifte, radise-flag, tomat-fyr og squash-skib på et stort fad.