Sjove grøntsager

Sjove grøntsager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Grøntsager er sjove, man skal bare lige hjælpe dem lidt på vej. Her kan du lave en hel grøntsagsby med vikingeskibe, tomatmænd og farverige træer. Det er helt okay at lege med maden, så længe du husker at spise den, når du er færdig.

    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienserne frem.

        Agurk med gulerod:

        • 1 agurk
        • 1 dl. hvidløgsdressing
        • 2-3 gulerødder

        Grøntsagsspid:

        • 1 peberfrugt, eller 2 halve peberfrugter i forskellig farve
        • 1 lille agurk
        • ½ blomkålshoved

        Bladsellerivifte:

        • 1 bladselleri
        • Isterninger

        Radise-flag:

        • 10 aflange radiser

        Tomat-fyr:

        • 1 blommetomat
        • 1 gulerod
        • 2 store ærter
        • 1 tyk skive agurk

        Squash-skib:

        • 1 lille squash
        • 50 g. ærter
        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 3 af 26

        Agurk med gulerod: Vask agurken. Skær den i 2-3 centimeter tykke skiver.

        • 1 agurk
      • Trin 4 af 26

        Fjern nogle af kernerne i midten af agurke-skiverne med en teske, så der bliver en lille fordybning.

      • Trin 5 af 26

        Kom en teskefuld hvidløgsdressing i fordybningen på agurke-skiverne.

        • 1 dl. hvidløgsdressing

         

      • Trin 6 af 26

        Skræl gulerødderne. Skær tynde skiver af gulerødderne med en tyndskræller.

        • 2-3 gulerødder
      • Trin 7 af 26

        Form gulerods-strimlerne til cirkler, og læg dem på agurke-skiverne. Brug hvidløgsdressingen som "lim".

         

         

      • Trin 8 af 26

        Grøntsagsspyd: Skyl peberfrugten. Skær den over, og fjern kernerne og stilken.

        • 1 peberfrugt, eller 2 halve peberfrugter i forskellig farve
      • Trin 9 af 26

        Skær peberfrugten ud i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

      • Trin 10 af 26

        Skyl agurken, og skær den ud i terninger.

        • 1 lille agurk
      • Trin 11 af 26

        Skyl blomkålen, og del den i buketter.

        • ½ blomkålshoved
      • Trin 12 af 26

        Sæt skiftevist peberfrugt, agurk og blomkål på træspyd.

      • Trin 13 af 26

        Bladsellerivifte: Skær roden af bladselleri-stilkene. Skyl alle stilkene, og lad dem dryppe af.

        • 1 bladselleri
      • Trin 14 af 26

        Skær bladselleri-stilkene ud i stave på cirka 10 centimeter.

      • Trin 15 af 26

        Skær 8-10 snit på langs af hver stilk. Lad cirka 1 centimeter af stilken skal være hel.

      • Trin 16 af 26

        Hæld koldt vand i en stor skål, og læg isterninger i vandet.

        • Vand
        • Isterninger

         

         

      • Trin 17 af 26

        Læg bladselleristilkene i isvandet i cirka 20 minutter, så de folder sig ud til en vifte.

      • Trin 18 af 26

        Radise-flag: Skyl radisserne, og skær de grove blade væk. Lad lidt af toppen blive siddende på.

        • 10 aflange radisser
      • Trin 19 af 26

        Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.

      • Trin 20 af 26

        Tomat-fyr: Skyl tomat, gulerod, ærter og agurk. Dub dem tørre.

        • 1 blommetomat
        • 1 gulerod
        • 2 hestebønner
        • 1 tyk skive agurk
      • Trin 21 af 26

        Skær guleroden i tynde strimler med en tyndskræller. Læg dem som hår to tomat-ansigtet.

      • Trin 22 af 26

        Sæt ærterne fast på tomaten som øjne med små stykker tandstikker.

      • Trin 23 af 26

        Skær en tyk skive agurk over. Fjern kernerne, og brug den halve agurkeskive til mund.

      • Trin 24 af 26

        Skyl squashen, og skær den over på langs. Fjern kernerne med en teske.

        • 1 lille squash
      • Trin 25 af 26

        Fyld squashen med ærter. Hvis du bruger frosne ærter, skal du tø dem op i en skål med kogende vand i 4-5 minutter.

        • 50 g. ærter
      • Trin 26 af 26

        Skyl peberfrugten, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i store stykker som. Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspyd, og sæt spyddet i squash-båden som et sejl.

        • ½ rød peberfrugt

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøntsager er sjove, man skal bare lige hjælpe dem lidt på vej. Her kan du lave en hel grøntsagsby med vikingeskibe, tomatmænd og farverige træer. Det er helt okay at lege med maden, så længe du husker at spise den, når du er færdig.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Agurk med gulerod:

          • 1 agurk
          • 1 dl. hvidløgsdressing
          • 2-3 gulerødder

          Grøntsagsspid:

          • 1 peberfrugt, eller 2 halve peberfrugter i forskellig farve
          • 1 lille agurk
          • ½ blomkålshoved

          Bladsellerivifte:

          • 1 bladselleri
          • Isterninger

          Radise-flag:

          • 10 aflange radiser

          Tomat-fyr:

          • 1 blommetomat
          • 1 gulerod
          • 2 store ærter
          • 1 tyk skive agurk

          Squash-skib:

          • 1 lille squash
          • 50 g. ærter
          • ½ rød peberfrugt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 juliennejern
          • 1 teske
          • 1 mellem skål
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Agurk med gulerod: Vask agurken. Skær den i 2-3 centimeter tykke skiver.
          4. Fjern nogle af kernerne i midten af agurke-skiverne med en teske, så der bliver en lille fordybning.
          5. Kom en teskefuld hvidløgsdressing i fordybningen på agurke-skiverne.
          6. Skræl gulerødderne. Skær tynde skiver af gulerødderne med en tyndskræller.
          7. Form gulerods-strimlerne til cirkler, og læg dem på agurke-skiverne. Brug hvidløgsdressingen som "lim".
          8. Grøntsagsspyd: Skyl peberfrugten. Skær den over, og fjern kernerne og stilken.
          9. Skær peberfrugten ud i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          10. Skyl agurken, og skær den ud i terninger.
          11. Skyl blomkålen, og del den i buketter.
          12. Sæt skiftevist peberfrugt, agurk og blomkål på træspyd.
          13. Bladsellerivifte: Skær roden af bladselleri-stilkene. Skyl alle stilkene, og lad dem dryppe af.
          14. Skær bladselleri-stilkene ud i stave på cirka 10 centimeter.
          15. Skær 8-10 snit på langs af hver stilk. Lad cirka 1 centimeter af stilken skal være hel.
          16. Hæld koldt vand i en stor skål, og læg isterninger i vandet.
          17. Læg bladselleristilkene i isvandet i cirka 20 minutter, så de folder sig ud til en vifte.
          18. Radise-flag: Skyl radisserne, og skær de grove blade væk. Lad lidt af toppen blive siddende på.
          19. Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.
          20. Tomat-fyr: Skyl tomat, gulerod, ærter og agurk. Dub dem tørre.
          21. Skær guleroden i tynde strimler med en tyndskræller. Læg dem som hår to tomat-ansigtet.
          22. Sæt ærterne fast på tomaten som øjne med små stykker tandstikker.
          23. Skær en tyk skive agurk over. Fjern kernerne, og brug den halve agurkeskive til mund.
          24. Skyl squashen, og skær den over på langs. Fjern kernerne med en teske.
          25. Fyld squashen med ærter. Hvis du bruger frosne ærter, skal du tø dem op i en skål med kogende vand i 4-5 minutter.
          26. Skyl peberfrugten, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i store stykker som. Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspyd, og sæt spyddet i squash-båden som et sejl.