Sigtebrød

Sigtebrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Sigtebrød er et gammeldags, klassisk franskbrød. Det har fået sit navn, fordi det bages af fint sigtemel. Bag dit sigtebrød i en brødform, så du kan skære flotte, firkantede skiver af det.

        Opskriften giver 1 sigtebrød.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 671 kJ / 160 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 80 %
        • Fedt: 9 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 4 dl. vand
        • 2 ½ dl. kærnemælk
        • 3 spsk. honning
        • 100 g. rugmel
        • 500 g. sigtemel
        • 20 g. salt
        • Ca. 150 g. hvedemel  
        • 1 spsk. olie
      • Trin 3 af 14

        Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 14

        Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 4 dl. vand
        • 2 ½ dl. kærnemælk
      • Trin 5 af 14

        Hæld vand og kærnemælk op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 14

        Kom honning, rugmel, sigtemel og salt i skålen. Rør det hele sammen.

        • 3 spsk. honning
        • 100 g. rugmel
        • 500 g. sigtemel
        • 20 g. salt
      • Trin 7 af 14

        Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Rør undervejs. Dejen skal være fast, og må ikke klistre til røreskeen.

        • Ca. 150 g. hvedemel
      • Trin 8 af 14

        Smør en brødform med olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 14

        Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, og form den til en pølse, der er lige så lang, som din brødform. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 14

        Kom dejen op i formen, og tryk den lidt ned, så den flyder ud til kanterne. Fyld kun formen halvt op.

      • Trin 11 af 14

        Stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 1 time.

      • Trin 12 af 14

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Stil en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 13 af 14

        Stil brødet på bageristen i ovnen, og bag det i cirka 25 minutter. Bank på brødet. Hvis det føles fast og lyder hult, er det færdigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer om brødet er færdigt.

      • Trin 14 af 14

        Tag brødet ud af formen, og lad brødet køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sigtebrød er et gammeldags, klassisk franskbrød. Det har fået sit navn, fordi det bages af fint sigtemel. Bag dit sigtebrød i en brødform, så du kan skære flotte, firkantede skiver af det.

        Opskriften giver 1 sigtebrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 4 dl. vand
          • 2 ½ dl. kærnemælk
          • 3 spsk. honning
          • 100 g. rugmel
          • 500 g. sigtemel
          • 20 g. salt
          • Ca. 150 g. hvedemel  
          • 1 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 brødform
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål, og smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vand og kærnemælk op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Kom honning, rugmel, sigtemel og salt i skålen. Rør det hele sammen.
          7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Rør undervejs. Dejen skal være fast, og må ikke klistre til røreskeen.
          8. Smør en brødform med olie.
          9. Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, og form den til en pølse, der er lige så lang, som din brødform. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Kom dejen op i formen, og tryk den lidt ned, så den flyder ud til kanterne. Fyld kun formen halvt op.
          11. Stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 1 time.
          12. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Stil en bagerist i midten af ovnen.
          13. Stil brødet på bageristen i ovnen, og bag det i cirka 25 minutter. Bank på brødet. Hvis det føles fast og lyder hult, er det færdigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer om brødet er færdigt.
          14. Tag brødet ud af formen, og lad brødet køle af på en bagerist.