Showrisengrød

Showrisengrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2296 kJ / 547 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 24 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        • 75 g. knoldselleri (ca. ⅛ knoldselleri)
        • ½ fennikel
        • 1 ½ fed hvidløg
        • 125 g. røget mørbrad
        • 22 g. parmesanost
        • 50 g. frisk spinat
        • ½ grøntsagsbouillonterning
        • 3 ½ dl vand
        • 1 spsk. olie
        • 1 ½ dl grødris eller risottoris
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 23

        Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • 75 g. knoldselleri (ca.  knoldselleri)
      • Trin 4 af 23

        Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 75 g.

      • Trin 5 af 23

        Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.

        • ½ fennikel
      • Trin 6 af 23

        Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 23

        Skær den røgede mørbrad i små tern.

        • 125 g. røget mørbrad
      • Trin 8 af 23

        Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.

        • 22 g. parmesanost
      • Trin 9 af 23

        Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.

        • 50 g. frisk spinat
      • Trin 10 af 23

        Kom 3 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 3 ½ dl vand
      • Trin 11 af 23

        Kom en halv grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.

        • ½ grøntsagsbouillonterning
      • Trin 12 af 23

        Kom olie i en gryde, og varm det op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 13 af 23

        Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

      • Trin 14 af 23

        Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.

      • Trin 15 af 23

        Kom risene i gryden. Rør rundt.

        • 1 ½ dl grødris eller risottoris
      • Trin 16 af 23

        Kom cirka 1 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.

      • Trin 17 af 23

        Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.

      • Trin 18 af 23

        Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.

      • Trin 19 af 23

        Kom kødet tilbage i gryden.

      • Trin 20 af 23

        Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.

      • Trin 21 af 23

        Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.

      • Trin 22 af 23

        Smag retten til med salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 23 af 23

        Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 75 g. knoldselleri (ca. ⅛ knoldselleri)
          • ½ fennikel
          • 1 ½ fed hvidløg
          • 125 g. røget mørbrad
          • 22 g. parmesanost
          • 50 g. frisk spinat
          • ½ grøntsagsbouillonterning
          • 3 ½ dl vand
          • 1 spsk. olie
          • 1 ½ dl grødris eller risottoris
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 rivejern
          • 1 balje
          • 1 viskestykke
          • 2 store gryder
          • 1 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 1 tallerken
          • 1 grydeske
          • 1 spiseske
          • 2 dybe tallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          4. Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 75 g.
          5. Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.
          6. Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Skær den røgede mørbrad i små tern.
          8. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.
          9. Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
          10. Kom 3 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          11. Kom en halv grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
          12. Kom olie i en gryde, og varm det op.
          13. Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
          14. Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.
          15. Kom risene i gryden. Rør rundt.
          16. Kom cirka 1 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
          17. Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
          18. Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
          19. Kom kødet tilbage i gryden.
          20. Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.
          21. Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.
          22. Smag retten til med salt og peber.
          23. Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2296 kJ / 547 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 58 %
            • Fedt: 24 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 23

            Mål alle ingredienserne af.

            • 150 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
            • 1 fennikel
            • 3 fed hvidløg
            • 250 g. røget mørbrad
            • 45 g. parmesanost
            • 100 g. frisk spinat
            • 1 grøntsagsbouillonterning
            • 7 dl vand
            • 2 spsk. olie
            • 3 dl grødris eller risottoris
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 23

            Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • 150 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
          • Trin 4 af 23

            Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 150 g.

          • Trin 5 af 23

            Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.

            • 1 fennikel
          • Trin 6 af 23

            Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 23

            Skær den røgede mørbrad i små tern.

            • 250 g. røget mørbrad
          • Trin 8 af 23

            Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.

            • 45 g. parmesanost
          • Trin 9 af 23

            Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.

            • 100 g. frisk spinat
          • Trin 10 af 23

            Kom 7 dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 7 dl vand
          • Trin 11 af 23

            Kom en grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.

            • 1 grøntsagsbouillonterning
          • Trin 12 af 23

            Kom olie i en gryde, og varm det op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 13 af 23

            Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

          • Trin 14 af 23

            Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.

          • Trin 15 af 23

            Kom risene i gryden. Rør rundt.

            • 3 dl grødris eller risottoris
          • Trin 16 af 23

            Kom cirka 2 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.

          • Trin 17 af 23

            Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.

          • Trin 18 af 23

            Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.

          • Trin 19 af 23

            Kom kødet tilbage i gryden.

          • Trin 20 af 23

            Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.

          • Trin 21 af 23

            Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.

          • Trin 22 af 23

            Smag retten til med salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 23 af 23

            Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 150 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
              • 1 fennikel
              • 3 fed hvidløg
              • 250 g. røget mørbrad
              • 45 g. parmesanost
              • 100 g. frisk spinat
              • 1 grøntsagsbouillonterning
              • 7 dl vand
              • 2 spsk. olie
              • 3 dl grødris eller risottoris
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 rivejern
              • 1 balje
              • 1 viskestykke
              • 2 store gryder
              • 1 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 1 tallerken
              • 1 grydeske
              • 1 spiseske
              • 4 dybe tallerkener

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              4. Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 150 g.
              5. Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.
              6. Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              7. Skær den røgede mørbrad i små tern.
              8. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.
              9. Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
              10. Kom 7 dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              11. Kom en grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
              12. Kom olie i en gryde, og varm det op.
              13. Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
              14. Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.
              15. Kom risene i gryden. Rør rundt.
              16. Kom cirka 2 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
              17. Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
              18. Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
              19. Kom kødet tilbage i gryden.
              20. Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.
              21. Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.
              22. Smag retten til med salt og peber.
              23. Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2296 kJ / 547 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 58 %
                • Fedt: 24 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 23

                Mål alle ingredienserne af.

                • 225 g. knoldselleri (ca. ¼ knoldselleri)
                • 1 ½ fennikel
                • 4 fed hvidløg
                • 375 g. røget mørbrad
                • 68 g. parmesanost
                • 150 g. frisk spinat
                • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
                • 10 ½ dl vand
                • 3 spsk. olie
                • 4 ½ dl grødris eller risottoris
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 23

                Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • 225 g. knoldselleri (ca. ¾ knoldselleri)
              • Trin 4 af 23

                Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 225 g.

              • Trin 5 af 23

                Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.

                • 1 ½ fennikel
              • Trin 6 af 23

                Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 7 af 23

                Skær den røgede mørbrad i små tern.

                • 375 g. røget mørbrad
              • Trin 8 af 23

                Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.

                • 68 g. parmesanost
              • Trin 9 af 23

                Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.

                • 150 g. frisk spinat
              • Trin 10 af 23

                Kom 10 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 10 ½ dl vand
              • Trin 11 af 23

                Kom 1 ½ grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.

                • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
              • Trin 12 af 23

                Kom olie i en gryde, og varm det op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 13 af 23

                Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

              • Trin 14 af 23

                Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.

              • Trin 15 af 23

                Kom risene i gryden. Rør rundt.

                • 4 ½ dl grødris eller risottoris
              • Trin 16 af 23

                Kom cirka 3 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.

              • Trin 17 af 23

                Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.

              • Trin 18 af 23

                Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.

              • Trin 19 af 23

                Kom kødet tilbage i gryden.

              • Trin 20 af 23

                Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.

              • Trin 21 af 23

                Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.

              • Trin 22 af 23

                Smag retten til med salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 23 af 23

                Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her har du et godt argument for at spise risengrød hele året rundt! Prøv denne showrisengrød; den ser både god ud, og smager fantastisk!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 225 g. knoldselleri (ca. ½ knoldselleri)
                  • 1 ½ fennikel
                  • 4 fed hvidløg
                  • 375 g. røget mørbrad
                  • 68 g. parmesanost
                  • 150 g. frisk spinat
                  • 1 ½ grøntsagsbouillonterning
                  • 10 ½ dl vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 4 ½ dl grødris eller risottoris
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 rivejern
                  • 1 balje
                  • 1 viskestykke
                  • 2 store gryder
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 1 tallerken
                  • 1 grydeske
                  • 1 spiseske
                  • 6 dybe tallerkener

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  4. Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 225 g.
                  5. Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern.
                  6. Pil hvidløget, og hak dem fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  7. Skær den røgede mørbrad i små tern.
                  8. Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.
                  9. Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
                  10. Kom 10 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  11. Kom 1 ½ grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
                  12. Kom olie i en gryde, og varm det op.
                  13. Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
                  14. Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.
                  15. Kom risene i gryden. Rør rundt.
                  16. Kom cirka 3 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
                  17. Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
                  18. Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
                  19. Kom kødet tilbage i gryden.
                  20. Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.
                  21. Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.
                  22. Smag retten til med salt og peber.
                  23. Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.