Selleribøffer med kartofler i tomat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2703 kJ / 646 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Selleribøffer:
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- ¼ dl. mel
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 æg
- 3 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 400 g. små kartofler
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2 ½ rosmarinkviste
- 1 dåse hakkede tomater
- ¼ dl. olie
- ½ laurbærblad
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Selleribøffer:
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- ¼ dl. mel
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 æg
- 3 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 400 g. små kartofler
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2 ½ rosmarinkviste
- 1 dåse hakkede tomater
- ¼ dl. olie
- ½ laurbærblad
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
- Trin 3 af 24
Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- ¼ knoldselleri
- Trin 4 af 24
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Trin 5 af 24
Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 6 af 24
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ dl. mel
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 7 af 24
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 24
Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Trin 9 af 24
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 10 af 24
Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 24
Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Trin 12 af 24
Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Trin 13 af 24
Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Trin 14 af 24
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Trin 15 af 24
Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Trin 16 af 24
Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- 400 g. små kartofler
- Trin 17 af 24
Pil, og hak løg og hvidløg.
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- 2 ½ rosmarinkviste
- Trin 19 af 24
Varm olien op i en stor gryde.
- ¼ dl. olie
- Trin 20 af 24
Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 21 af 24
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ laurbærblad
- 1 dl. vand
- Trin 22 af 24
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 23 af 24
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. persille
- Trin 24 af 24
Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Selleribøffer:
- ¼ knoldselleri
- 1 løg
- ¼ dl. mel
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 1 æg
- 3 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 400 g. små kartofler
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2 ½ rosmarinkviste
- 1 dåse hakkede tomater
- ¼ dl. olie
- ½ laurbærblad
- 1 dl. vand
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- Pil, og hak løg og hvidløg.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Varm olien op i en stor gryde.
- Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2703 kJ / 646 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Selleribøffer
- ½ knoldselleri
- 2 løg
- ½ dl. mel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 æg
- 6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat
- 800 g. små kartofler
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 5 rosmarinkviste
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl. olie
- 1 laurbærblad
- 2 dl. vand
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Selleribøffer:
- ½ knoldselleri
- 2 løg
- ½ dl. mel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 æg
- 6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 800 g. små kartofler
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 5 rosmarinkviste
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl. olie
- 1 laurbærblad
- 2 dl. vand
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
- Trin 3 af 24
Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- ½ knoldselleri
- Trin 4 af 24
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Trin 5 af 24
Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 løg
- Trin 6 af 24
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ dl. mel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 24
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 8 af 24
Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Trin 9 af 24
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 10 af 24
Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- 6 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 24
Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Trin 12 af 24
Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Trin 13 af 24
Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Trin 14 af 24
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Trin 15 af 24
Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Trin 16 af 24
Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- 800 g. små kartofler
- Trin 17 af 24
Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- 5 rosmarinkviste
- Trin 19 af 24
Varm olien op i en stor gryde.
- ½ dl. olie
- Trin 20 af 24
Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 21 af 24
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- 2 dl. vand
- Trin 22 af 24
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 23 af 24
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. persille
- Trin 24 af 24
Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Selleribøffer:
- ½ knoldselleri
- 2 løg
- ½ dl. mel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 æg
- 6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 800 g. små kartofler
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 5 rosmarinkviste
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl. olie
- 1 laurbærblad
- 2 dl. vand
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Varm olien op i en stor gryde.
- Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2703 kJ / 646 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Selleribøffer:
- ¾ knoldselleri
- 3 løg
- ¾ dl. mel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 æg
- 9 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 1200 g. små kartofler
- 1 ½ løg
- 3 fed hvidløg
- 7 ½ rosmarinkviste
- 3 dåser hakkede tomater
- ¾ dl. olie
- 1 ½ laurbærblad
- 3 dl. vand
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Trin 1 af 24
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 24
Find alle ingredienserne frem.
Selleribøffer:
- ¾ knoldselleri
- 3 løg
- ¾ dl. mel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 æg
- 9 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 1200 g. små kartofler
- 1 ½ løg
- 3 fed hvidløg
- 7 ½ rosmarinkviste
- 3 dåser hakkede tomater
- ¾ dl. olie
- 1 ½ laurbærblad
- 3 dl. vand
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
- Trin 3 af 24
Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- ¾ knoldselleri
- Trin 4 af 24
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Trin 5 af 24
Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- Trin 6 af 24
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ dl. mel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 7 af 24
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 8 af 24
Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Trin 9 af 24
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 10 af 24
Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- 9 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 24
Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Trin 12 af 24
Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Trin 13 af 24
Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Trin 14 af 24
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Trin 15 af 24
Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Trin 16 af 24
Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- 1200 g. små kartofler
- Trin 17 af 24
Pil, og hak løg og hvidløg.
- 1 ½ løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 18 af 24
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- 7 ½ rosmarinkviste
- Trin 19 af 24
Varm olien op i en stor gryde.
- ¾ dl. olie
- Trin 20 af 24
Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 21 af 24
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 ½ laurbærblad
- 3 dl. vand
- Trin 22 af 24
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 23 af 24
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ dl. persille
- Trin 24 af 24
Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Du skal bruge
Ingredienser
Selleribøffer:
- ¾ knoldselleri
- 3 løg
- ¾ dl. mel
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 3 æg
- 9 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
- 1200 g. små kartofler
- 1 ½ løg
- 3 fed hvidløg
- 7 ½ rosmarinkviste
- 3 dåser hakkede tomater
- ¾ dl. olie
- 1 ½ laurbærblad
- 3 dl. vand
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor skål
- 1 kop
- 1 røreske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
- Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
- Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
- Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
- Læg selleribøfferne på bagepladen.
- Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
- Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
- Pil, og hak løg og hvidløg.
- Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Varm olien op i en stor gryde.
- Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
- Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
-