Selleribøffer med kartofler i tomat

Selleribøffer med kartofler i tomat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

        Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2703 kJ / 646 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 50 %
        • Heraf mættet fedt: 5,2 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Selleribøffer:

        • ¼ knoldselleri
        • 1 løg
        • ¼ dl. mel
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 æg
        • 3 spsk. olie til stegning

        Kartofler i tomat:        

        • 400 g. små kartofler
        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 2 ½ rosmarinkviste
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ¼ dl. olie
        • ½ laurbærblad
        • 1 dl. vand
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ dl. persille
      • Trin 3 af 24

        Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri
      • Trin 4 af 24

        Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.

      • Trin 5 af 24

        Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 24

        Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ dl. mel
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 24

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.

        • 1 æg
      • Trin 8 af 24

        Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.

      • Trin 9 af 24

        Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 10 af 24

        Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.

        • 3 spsk. olie til stegning
      • Trin 11 af 24

        Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.

      • Trin 12 af 24

        Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.

      • Trin 13 af 24

        Læg selleribøfferne på bagepladen.

      • Trin 14 af 24

        Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.

      • Trin 15 af 24

        Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

      • Trin 16 af 24

        Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.

        • 400 g. små kartofler
      • Trin 17 af 24

        Pil, og hak løg og hvidløg.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 18 af 24

        Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

        • 2 ½ rosmarinkviste
      • Trin 19 af 24

        Varm olien op i en stor gryde.

        • ¼ dl. olie
      • Trin 20 af 24

        Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 21 af 24

        Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.

        • 1 dåse hakkede tomater
        • ½ laurbærblad
        • 1 dl. vand
      • Trin 22 af 24

        Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.

        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 23 af 24

        Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 24 af 24

        Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

        Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Selleribøffer:

          • ¼ knoldselleri
          • 1 løg
          • ¼ dl. mel
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 æg
          • 3 spsk. olie til stegning

          Kartofler i tomat:        

          • 400 g. små kartofler
          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 2 ½ rosmarinkviste
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ¼ dl. olie
          • ½ laurbærblad
          • 1 dl. vand
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • 1 røreske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          4. Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
          5. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          7. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.
          8. Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
          9. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          10. Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
          11. Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
          12. Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
          13. Læg selleribøfferne på bagepladen.
          14. Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.
          15. Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
          16. Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
          17. Pil, og hak løg og hvidløg.
          18. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
          19. Varm olien op i en stor gryde.
          20. Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          21. Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
          22. Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
          23. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          24. Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

            Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2703 kJ / 646 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 50 %
            • Heraf mættet fedt: 5,2 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 24

            Find alle ingredienserne frem.

            Selleribøffer:

            • ½ knoldselleri
            • 2 løg
            • ½ dl. mel
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 æg
            • 6 spsk. olie til stegning

            Kartofler i tomat:        

            • 800 g. små kartofler
            • 1 stort løg
            • 2 fed hvidløg
            • 5 rosmarinkviste
            • 2 dåser hakkede tomater
            • ½ dl. olie
            • 1 laurbærblad
            • 2 dl. vand
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. persille
          • Trin 3 af 24

            Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • ½ knoldselleri
          • Trin 4 af 24

            Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.

          • Trin 5 af 24

            Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 6 af 24

            Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ dl. mel
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 24

            Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.

            • 2 æg
          • Trin 8 af 24

            Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.

          • Trin 9 af 24

            Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 10 af 24

            Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.

            • 6 spsk. olie til stegning
          • Trin 11 af 24

            Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.

          • Trin 12 af 24

            Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.

          • Trin 13 af 24

            Læg selleribøfferne på bagepladen.

          • Trin 14 af 24

            Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.

          • Trin 15 af 24

            Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

          • Trin 16 af 24

            Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.

            • 800 g. små kartofler
          • Trin 17 af 24

            Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 stort løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 18 af 24

            Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

            • 5 rosmarinkviste
          • Trin 19 af 24

            Varm olien op i en stor gryde.

            • ½ dl. olie
          • Trin 20 af 24

            Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 21 af 24

            Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.

            • 2 dåser hakkede tomater
            • 1 laurbærblad
            • 2 dl. vand
          • Trin 22 af 24

            Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 23 af 24

            Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 24 af 24

            Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

            Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Selleribøffer:

              • ½ knoldselleri
              • 2 løg
              • ½ dl. mel
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 æg
              • 6 spsk. olie til stegning

              Kartofler i tomat:        

              • 800 g. små kartofler
              • 1 stort løg
              • 2 fed hvidløg
              • 5 rosmarinkviste
              • 2 dåser hakkede tomater
              • ½ dl. olie
              • 1 laurbærblad
              • 2 dl. vand
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 stor skål
              • 1 kop
              • 1 røreske
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              4. Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
              5. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              7. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.
              8. Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
              9. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
              10. Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
              11. Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
              12. Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
              13. Læg selleribøfferne på bagepladen.
              14. Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
              15. Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
              16. Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
              17. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              18. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
              19. Varm olien op i en stor gryde.
              20. Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              21. Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
              22. Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              23. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              24. Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

                Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2703 kJ / 646 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 50 %
                • Heraf mættet fedt: 5,2 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 24

                Find alle ingredienserne frem.

                Selleribøffer:

                • ¾ knoldselleri
                • 3 løg
                • ¾ dl. mel
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 æg
                • 9 spsk. olie til stegning

                Kartofler i tomat:        

                • 1200 g. små kartofler
                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 7 ½ rosmarinkviste
                • 3 dåser hakkede tomater
                • ¾ dl. olie
                • 1 ½ laurbærblad
                • 3 dl. vand
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 3 af 24

                Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri
              • Trin 4 af 24

                Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.

              • Trin 5 af 24

                Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 6 af 24

                Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ dl. mel
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 24

                Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.

                • 3 æg
              • Trin 8 af 24

                Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.

              • Trin 9 af 24

                Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 10 af 24

                Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.

                • 9 spsk. olie til stegning
              • Trin 11 af 24

                Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.

              • Trin 12 af 24

                Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.

              • Trin 13 af 24

                Læg selleribøfferne på bagepladen.

              • Trin 14 af 24

                Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.

              • Trin 15 af 24

                Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

              • Trin 16 af 24

                Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.

                • 1200 g. små kartofler
              • Trin 17 af 24

                Pil, og hak løg og hvidløg.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 18 af 24

                Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

                • 7 ½ rosmarinkviste
              • Trin 19 af 24

                Varm olien op i en stor gryde.

                • ¾ dl. olie
              • Trin 20 af 24

                Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 21 af 24

                Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.

                • 3 dåser hakkede tomater
                • 1 ½ laurbærblad
                • 3 dl. vand
              • Trin 22 af 24

                Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 23 af 24

                Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 24 af 24

                Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.

                Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Selleribøffer:

                  • ¾ knoldselleri
                  • 3 løg
                  • ¾ dl. mel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 æg
                  • 9 spsk. olie til stegning

                  Kartofler i tomat:        

                  • 1200 g. små kartofler
                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 7 ½ rosmarinkviste
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • ¾ dl. olie
                  • 1 ½ laurbærblad
                  • 3 dl. vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor skål
                  • 1 kop
                  • 1 røreske
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Selleribøffer: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  4. Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
                  5. Pil, og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, mel, salt og peber i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  7. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg.
                  8. Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
                  9. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
                  10. Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
                  11. Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
                  12. Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
                  13. Læg selleribøfferne på bagepladen.
                  14. Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
                  15. Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
                  16. Kartofler i tomat: Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte.
                  17. Pil, og hak løg og hvidløg.
                  18. Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
                  19. Varm olien op i en stor gryde.
                  20. Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  21. Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
                  22. Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
                  23. Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  24. Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.