Scones

Scones

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe. Opskriften er en grundopskrift på scones, som du kan vælge at pifte op med fx hakket chokolade, rosiner eller limesaft. Tip: Du kan tilsætte en håndfuld rosiner eller lidt hakket chokolade til dejen.

        Opskriften giver cirka 16 scones.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 736 kJ / 176 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 34 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time
          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 736 kJ / 176 kcal
          • Protein: 11 %
          • Kulhydrat: 53 %
          • Fedt: 34 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 11

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 11

          Find alle ingredienserne frem.

          • 100 g. smør
          • 100 g. fuldkornshvedemel
          • 300 g. hvedemel
          • 75 g. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 3 tsk. bagepulver
          • 2 æg
          • 2 dl. kærnemælk
          • 1 æg til pensling
        • Trin 3 af 11

          Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 4 af 11

          Skær smørret i store tern.

          • 100 g. smør
        • Trin 5 af 11

          Kom smør, fuldkornshvedemel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper tilbage.

          • 100 g. fuldkornshvedemel
          • 300 g. hvedemel

           

        • Trin 6 af 11

          Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.

          • 75 g. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 3 tsk. bagepulver
        • Trin 7 af 11

          Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg.

          • 2 æg

           

        • Trin 8 af 11

          Tilsæt kærnemælk og rør hurtigt dejen sammen med en dejskraber. Når du ikke kan røre mere, så vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Tilsæt eventuelt en skefuld mel mere, hvis dejen er meget våd.

          • 2 dl. kærnemælk

           

        • Trin 9 af 11

          Rul dejen ud til en firkant på cirka 30 x 20 centimeter. Skær dejen ud i 16 firkanter. Hvis kniven klistrer fast til dejen, så kom lidt mel på kniven. Kom dine scones på bagepladen. Klik på videoen og se, hvordan du skære sconesdejen ud i firkanter.

        • Trin 10 af 11

          Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl sconesene.

          • 1 æg til pensling

           

        • Trin 11 af 11

          Bag dine scones i cirka 15 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe. Opskriften er en grundopskrift på scones, som du kan vælge at pifte op med fx hakket chokolade, rosiner eller limesaft. Tip: Du kan tilsætte en håndfuld rosiner eller lidt hakket chokolade til dejen.

          Opskriften giver cirka 16 scones.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 100 g. smør
            • 100 g. fuldkornshvedemel
            • 300 g. hvedemel
            • 75 g. sukker
            • ½ tsk. salt
            • 3 tsk. bagepulver
            • 2 æg
            • 2 dl. kærnemælk
            • 1 æg til pensling

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 kop
            • 1 dejskraber
            • 1 kagerulle
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
            4. Skær smørret i store tern.
            5. Kom smør, fuldkornshvedemel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper tilbage.
            6. Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.
            7. Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg.
            8. Tilsæt kærnemælk og rør hurtigt dejen sammen med en dejskraber. Når du ikke kan røre mere, så vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Tilsæt eventuelt en skefuld mel mere, hvis dejen er meget våd.
            9. Rul dejen ud til en firkant på cirka 30 x 20 centimeter. Skær dejen ud i 16 firkanter. Hvis kniven klistrer fast til dejen, så kom lidt mel på kniven. Kom dine scones på bagepladen. Klik på videoen og se, hvordan du skære sconesdejen ud i firkanter.
            10. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl sconesene.
            11. Bag dine scones i cirka 15 minutter.