Scones

Scones

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe.

        Scones er hurtige at lave. Det vigtige trick er, at du kun rører dejen let sammen. Så får du luftige og sprøde scones. De smager bedst, når de er nybagte. Du kan dog lune dem, hvis du spiser dem senere.

        Opskriften giver cirka 16 scones.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 736 kJ / 176 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 34 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time
          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 736 kJ / 176 kcal
          • Protein: 11 %
          • Kulhydrat: 53 %
          • Fedt: 34 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • 100 g. koldt smør
          • 100 g. fuldkornshvedemel
          • 350 g. hvedemel
          • 75 g. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 5 tsk. bagepulver
          • 75 g. rosiner eller chokolade
          • 2 æg
          • 2 dl. kærnemælk
          • 1 æg til pensling
        • Trin 3 af 12

          Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

        • Trin 4 af 12

          Skær koldt smør i små tern.

          • 100 g. koldt smør
        • Trin 5 af 12

          Kom smør, fuldkornshvedemel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper af smør i dejen.

          • 100 g. fuldkornshvedemel
          • 350 g. hvedemel

           

        • Trin 6 af 12

          Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.

          • 75 g. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 5 tsk. bagepulver
        • Trin 7 af 12

          Tilsæt chokolade eller rosiner. Hak chokoladen groft, hvis du bruger chokolade. Rør let rundt.

          • 75 g. rosiner eller chokolade
        • Trin 8 af 12

          Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 2 æg

           

        • Trin 9 af 12

          Tilsæt kærnemælk og rør dejen let sammen med en dejskraber. Dejen skal blot hænge sammen. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

          • 2 dl. kærnemælk

           

        • Trin 10 af 12

          Klap eller rul dejen forsigtigt ud til en firkant på cirka 20 x 20 centimeter. Dejen skal være cirka 2 centimeter høj. Skær dejen ud i 16 firkanter. Kom dine scones på bagepladen. Klik på videoen og se, hvordan du skære sconesdejen ud i firkanter.

        • Trin 11 af 12

          Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl dine scones.

          • 1 æg til pensling

           

        • Trin 12 af 12

          Bag dine scones i cirka 15 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe.

          Scones er hurtige at lave. Det vigtige trick er, at du kun rører dejen let sammen. Så får du luftige og sprøde scones. De smager bedst, når de er nybagte. Du kan dog lune dem, hvis du spiser dem senere.

          Opskriften giver cirka 16 scones.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 100 g. koldt smør
            • 100 g. fuldkornshvedemel
            • 350 g. hvedemel
            • 75 g. sukker
            • ½ tsk. salt
            • 5 tsk. bagepulver
            • 75 g. rosiner eller chokolade
            • 2 æg
            • 2 dl. kærnemælk
            • 1 æg til pensling

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 kop
            • 1 dejskraber
            • 1 kagerulle
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
            4. Skær koldt smør i små tern.
            5. Kom smør, fuldkornshvedemel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper af smør i dejen.
            6. Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.
            7. Tilsæt chokolade eller rosiner. Hak chokoladen groft, hvis du bruger chokolade. Rør let rundt.
            8. Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            9. Tilsæt kærnemælk og rør dejen let sammen med en dejskraber. Dejen skal blot hænge sammen. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
            10. Klap eller rul dejen forsigtigt ud til en firkant på cirka 20 x 20 centimeter. Dejen skal være cirka 2 centimeter høj. Skær dejen ud i 16 firkanter. Kom dine scones på bagepladen. Klik på videoen og se, hvordan du skære sconesdejen ud i firkanter.
            11. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl dine scones.
            12. Bag dine scones i cirka 15 minutter.