Savoykål

Savoykål

Savoykål er en grøntsag. Savoykål er rundt som et hoved. Det består af mange krøllede mørkegrønne blade. Man kan spise savoykål rå, svitset eller kogt. Savoykål smager stærkt og lidt bittert. 

Smagen minder lidt om hvidkål. Du kan bruge hvidkål og spidskål i stedet for savoykål i en ret. Prøv opskriften på Wokket kål og æble.

Smag: Stærk og lidt bitter. 

Holdbarhed

8 måneder
I fryser
21 dage
I køleskab

Opbevaring

Opbevar savoykål i køleskabet. Kål kan holde sig i lang tid, helt op til 3 uger. Du kan komme kål i fryseren, men først skal du blanchere den. Det gør du ved at snitte kålen, og derfter koge den i to minutter. Kom koldt vand på kålen, og lad den dryppe af i en sigte. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose og i fryseren. Brug den optøede kål i for eksempel gryderetter eller supper.