Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

5.

Kom vand (og eventuelt kærnemælk) i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Hæld det op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt.

7.

Kom salt i skålen, og rør rundt.

8.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører dejen sammen.

9.

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

10.

Ælt dejen sammen til en stor bolle. Se videoen.

11.

Læg dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdsningsfilm.

12.

Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

Fyld:

13.

Læg kødet i en skål.

14.

Pil løget, og riv det på den fine side på et rivejern. Kom løget i skålen. Se videoen.

15.

Tilsæt sennep, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars. Se videoen.

16.

Kom lidt mel på hænderne, og form farsen til 16 aflange tynde pølser på cirka 7-8 centimeter. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Forme og bage:

17.

Rul dejen ud til en flad firkant på 30 x 30 centimeter. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter.

18.

Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.

19.

Luk dejen i enderne med fingrene, og læg rullerne på bagepladen.

20.

Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i cirka 15 minutter. Tænd imens ovnen på 225 grader.

21.

Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en rulle ud, skær den over, og tjek. Kødet må ikke være rosa.

22.

Lad brødene køle af på en bagerist.

Tomatsalsa:

23.

Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål. Se videoen.

24.

Pil, og hak løget meget fint. Se videoen.

25.

Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

26.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kerner og de hvide hinder ud. Se videoen.

27.

Hak chilien fint. Vask hænder.

28.

Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.

29.

Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen.

Næringsindhold per portion

Energi: 526 kJ / 125 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 21 %

Energiinformationen er for ét pølsehorn.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, rive

Løg, rive

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Tomat, hakke

Tomat, hakke

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min