Sausage rolls

Sausage rolls

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Sausage rolls er englændernes pølsebrød. I England bruger man ikke færdige pølser, når man laver pølsebrød, men i stedet små ruller af hakket kød. Det lyder lidt fjollet for os danskere, men de smager faktisk ret lækkert.

        Opskriften giver ca. 16 stk.   

         
        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 526 kJ / 125 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 21 %
        • Energiinformationen er for ét pølsehorn.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 35

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 35

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 2 ½ dl lunkent vand (evt. halvdelen kærnemælk)
        • 2 dl grahamsmel 
        • 1 tsk. groft salt
        • Ca. 3 ½ dl hvedemel 

        Fyld:

        • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
        • ½ løg
        • 1 tsk. sennep
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Tomatsalsa:

        • 4 tomater
        • 1 lille rødløg
        • 2 fed hvidløg 
        • ½ frisk rød chili
        • 1 tsk. honning 
        • ½ tsk. groft salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 35

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 35

        Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Til dej: Smuldr gæren i en stor røreskål.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 35

        Hæld vand (og eventuelt kærnemælk) op i skålen og rør til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.

        • 2 ½ dl lunkent vand (evt. halvdelen kærnemælk)
      • Trin 6 af 35

        Kom grahamsmel i skålen og rør med en grydeske.

        • 2 dl grahamsmel 
      • Trin 7 af 35

        Kom salt i skålen og rør rundt.

        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 8 af 35

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør det sammen.

        • Ca. 3 ½ dl hvedemel 
      • Trin 9 af 35

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 10 af 35

        Ælt dejen til den bliver ens og sammenhængende.

      • Trin 11 af 35

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdsningsfilm over skålen.

      • Trin 12 af 35

        Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.

      • Trin 13 af 35

        Til fyld: Læg kødet i en skål.

        • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
      • Trin 14 af 35

        Klik på filmen og se hvordan du ordner løg. Pil løget, og riv det meget fint på et rivejern. Put løget i skålen.

        • ½ løg
      • Trin 15 af 35

        Put sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.

        • 1 tsk. sennep
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 35

        Kom lidt mel på hænderne og form farsen til 16 aflange tynde pølser på ca. 7-8 cm.

        • 1 tsk. hvedemel
      • Trin 17 af 35

        Læg farspølserne på en tallerken.

      • Trin 18 af 35

        Vask hænderne.

      • Trin 19 af 35

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 20 af 35

        Rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm. med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 firkanter.

      • Trin 21 af 35

        Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.

      • Trin 22 af 35

        Luk dejen til med fingrene.

      • Trin 23 af 35

        Læg de færdige ruller på bagepladen.

      • Trin 24 af 35

        Vask hænder igen, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 25 af 35

        Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i ca. 15 minutter.

      • Trin 26 af 35

        Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, indtil de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en sausage rolle ud, skær den over og tjek. Kødet må ikke være rosa.

      • Trin 27 af 35

        Lad brødene køle af på en bagerist.

      • Trin 28 af 35

        Tomatsalsa: Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål.

        • 4 tomater
      • Trin 29 af 35

        Klik på filmen og se hvordan du hakker løg. Pil løget, og hak det meget fint.

        • 1 lille rødløg
         
      • Trin 30 af 35

        Klik på filmen og se hvordan du ordner hvidløg. Pil og knus hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 2 fed hvidløg 
         
      • Trin 31 af 35

        Klik på filmen og se hvordan du ordner chili. Skyl chilien, og skær den over på langs.

        • ½ frisk rød chili
      • Trin 32 af 35

        Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud.

      • Trin 33 af 35

        Hak chilien fint. Vask hænder.

      • Trin 34 af 35

        Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.

      • Trin 35 af 35

        Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen. Så er sausage rolls klar til servering. Værs'go!

        • 1 tsk. honning 
        • ½ tsk. groft salt 
        • 1 knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sausage rolls er englændernes pølsebrød. I England bruger man ikke færdige pølser, når man laver pølsebrød, men i stedet små ruller af hakket kød. Det lyder lidt fjollet for os danskere, men de smager faktisk ret lækkert.

        Opskriften giver ca. 16 stk.   

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 2 ½ dl lunkent vand (evt. halvdelen kærnemælk)
          • 2 dl grahamsmel 
          • 1 tsk. groft salt
          • Ca. 3 ½ dl hvedemel 

          Fyld: 

          • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
          • ½ løg
          • 1 tsk. sennep
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Tomatsalsa:

          • 4 tomater
          • 1 lille rødløg
          • 2 fed hvidløg 
          • ½ frisk rød chili
          • 1 tsk. honning 
          • ½ tsk. groft salt 
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bageplade
          • 2 store skåle
          • 1 mellem skål
          • 3 røreskeer
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 rivejern
          • 1 tallerken
          • 1 kagerulle
          • 1 viskestykke
          • 1 bagerist
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 teske

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Klik på filmen og se hvordan du laver en gærdej. Til dej: Smuldr gæren i en stor røreskål.
          5. Hæld vand (og eventuelt kærnemælk) op i skålen og rør til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
          6. Kom grahamsmel i skålen og rør med en grydeske.
          7. Kom salt i skålen og rør rundt.
          8. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt. Rør det sammen.
          9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          10. Ælt dejen til den bliver ens og sammenhængende.
          11. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdsningsfilm over skålen.
          12. Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
          13. Til fyld: Læg kødet i en skål.
          14. Klik på filmen og se hvordan du ordner løg. Pil løget, og riv det meget fint på et rivejern. Put løget i skålen.
          15. Put sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
          16. Kom lidt mel på hænderne og form farsen til 16 aflange tynde pølser på ca. 7-8 cm.
          17. Læg farspølserne på en tallerken.
          18. Vask hænderne.
          19. Tænd ovnen på 225 grader.
          20. Rul dejen ud til en firkant på 30 x 30 cm. med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 firkanter.
          21. Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.
          22. Luk dejen til med fingrene.
          23. Læg de færdige ruller på bagepladen.
          24. Vask hænder igen, når du har rørt ved råt kød.
          25. Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
          26. Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, indtil de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en sausage rolle ud, skær den over og tjek. Kødet må ikke være rosa.
          27. Lad brødene køle af på en bagerist.
          28. Tomatsalsa: Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål.
          29. Klik på filmen og se hvordan du hakker løg. Pil løget, og hak det meget fint.
          30. Klik på filmen og se hvordan du ordner hvidløg. Pil og knus hvidløget med en hvidløgspresser.
          31. Klik på filmen og se hvordan du ordner chili. Skyl chilien, og skær den over på langs.
          32. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud.
          33. Hak chilien fint. Vask hænder.
          34. Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.
          35. Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen. Så er sausage rolls klar til servering. Værs'go!