Sausage rolls

Sausage rolls

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Sausage rolls er englændernes pølsebrød. I England bruger man ikke færdige pølser til pølsebrød, men i stedet små ruller af hakket kød. Det lyder fjollet, men de smager lækkert!

        Opskriften giver cirka 16 sausage rolls.   

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 526 kJ / 125 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 21 %
        • Energiinformationen er for ét pølsehorn.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 2 ½ dl. vand (evt. halvdelen kærnemælk)
        • 2 dl. grahamsmel 
        • 1 tsk. salt
        • Ca. 3 ½ dl. hvedemel 

        Fyld:

        • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
        • ½ løg
        • 1 tsk. sennep
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Tomatsalsa:

        • 4 tomater
        • 1 lille rødløg
        • 2 fed hvidløg 
        • ½ frisk rød chili
        • 1 tsk. honning 
        • ½ tsk. groft salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 29

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 29

        Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 29

        Kom vand (og eventuelt kærnemælk) i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om det er lunkent. Hæld det op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

        • 2 ½ dl. vand (evt. halvdelen kærnemælk)
      • Trin 6 af 29

        Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt.

        • 2 dl. grahamsmel 
      • Trin 7 af 29

        Kom salt i skålen, og rør rundt.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 29

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører dejen sammen.

        • Ca. 3 ½ dl. hvedemel 
      • Trin 9 af 29

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 10 af 29

        Ælt dejen sammen til en stor bolle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 11 af 29

        Læg dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdsningsfilm.

      • Trin 12 af 29

        Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

      • Trin 13 af 29

        Til fyld: Læg kødet i en skål.

        • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
      • Trin 14 af 29

        Pil løget, og riv det på den fine side på et rivejern. Kom løget i skålen.

        • ½ løg
      • Trin 15 af 29

        Tilsæt sennep, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 tsk. sennep
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 29

        Kom lidt mel på hænderne, og form farsen til 16 aflange tynde pølser på cirka 7-8 centimeter. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

        • 1 tsk. hvedemel
      • Trin 17 af 29

        Rul dejen ud til en flad firkant på 30 x 30 centimeter. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter.

      • Trin 18 af 29

        Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.

      • Trin 19 af 29

        Luk dejen i enderne med fingrene, og læg rullerne på bagepladen.

      • Trin 20 af 29

        Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i cirka 15 minutter. Tænd imens ovnen på 225 grader.

      • Trin 21 af 29

        Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en rulle ud, skær den over, og tjek. Kødet må ikke være rosa.

      • Trin 22 af 29

        Lad brødene køle af på en bagerist.

      • Trin 23 af 29

        Tomatsalsa: Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål.

        • 4 tomater
      • Trin 24 af 29

        Pil, og hak løget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 lille rødløg
         
      • Trin 25 af 29

        Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du ordner hvidløg.

        • 2 fed hvidløg 
         
      • Trin 26 af 29

        Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kerner og de hvide hinder ud. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ frisk rød chili
      • Trin 27 af 29

        Hak chilien fint. Vask hænder.

      • Trin 28 af 29

        Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.

      • Trin 29 af 29

        Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen.

        • 1 tsk. honning 
        • ½ tsk. groft salt 
        • 1 knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sausage rolls er englændernes pølsebrød. I England bruger man ikke færdige pølser til pølsebrød, men i stedet små ruller af hakket kød. Det lyder fjollet, men de smager lækkert!

        Opskriften giver cirka 16 sausage rolls.   

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 2 ½ dl. vand (evt. halvdelen kærnemælk)
          • 2 dl. grahamsmel 
          • 1 tsk. salt
          • Ca. 3 ½ dl. hvedemel 

          Fyld: 

          • 400 g. hakket oksekød (8-10% fedt)
          • ½ løg
          • 1 tsk. sennep
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Tomatsalsa:

          • 4 tomater
          • 1 lille rødløg
          • 2 fed hvidløg 
          • ½ frisk rød chili
          • 1 tsk. honning 
          • ½ tsk. groft salt 
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bageplade
          • 2 store skåle
          • 1 mellem skål
          • 3 røreskeer
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 1 rivejern
          • 1 tallerken
          • 1 kagerulle
          • 1 viskestykke
          • 1 bagerist
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 teske

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Kom vand (og eventuelt kærnemælk) i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om det er lunkent. Hæld det op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
          6. Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt.
          7. Kom salt i skålen, og rør rundt.
          8. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører dejen sammen.
          9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          10. Ælt dejen sammen til en stor bolle. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Læg dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdsningsfilm.
          12. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
          13. Til fyld: Læg kødet i en skål.
          14. Pil løget, og riv det på den fine side på et rivejern. Kom løget i skålen.
          15. Tilsæt sennep, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          16. Kom lidt mel på hænderne, og form farsen til 16 aflange tynde pølser på cirka 7-8 centimeter. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          17. Rul dejen ud til en flad firkant på 30 x 30 centimeter. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter.
          18. Læg en farspølse på hvert stykke dej, og tril dejen omkring hver pølse.
          19. Luk dejen i enderne med fingrene, og læg rullerne på bagepladen.
          20. Læg et rent viskestykke over rullerne, og lad dem hæve i cirka 15 minutter. Tænd imens ovnen på 225 grader.
          21. Sæt bagepladen midt i oven, og bag rullerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Farsen skal også være gennembagt. Tag en rulle ud, skær den over, og tjek. Kødet må ikke være rosa.
          22. Lad brødene køle af på en bagerist.
          23. Tomatsalsa: Vask tomaterne, skær dem i små terninger, og hæld dem i en stor skål.
          24. Pil, og hak løget meget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          25. Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du ordner hvidløg.
          26. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kerner og de hvide hinder ud. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          27. Hak chilien fint. Vask hænder.
          28. Hæld løg, hvidløg og chili op i skålen til tomaterne. Vend det hele rundt.
          29. Smag salsaen til med honning, salt og peber. Bland det hele sammen.