Saras tarteletter

Saras tarteletter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time
        Sara pimper sin livret med gulerod:
         
        ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
        Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1967 kJ / 470 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 28 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 7,15 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 gulerødder (ca. 75 g.)
        • ½ dåse aspargessnitter
        • 225 g. kyllingebryst
        • ½ spsk. olie
        • 1 ¾ dl vand
        • ½ hønse-bouillonterning
        • 25 g. smør
        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 6 tarteletter
      • Trin 3 af 16

        Skyl, og skræl gulerødderne.

        • 1 gulerødder (ca. 75 g.)
      • Trin 4 af 16

        Skær guleroden i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.

      • Trin 5 af 16

        Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.

        • ½ dåse aspargessnitter
      • Trin 6 af 16

        Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.

        • 225 g. kyllingebryst
      • Trin 7 af 16

        Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 8 af 16

        Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.

      • Trin 9 af 16

        Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.

        • 1 ¾ dl vand
        • ½ hønse-bouillonterning
      • Trin 10 af 16

        Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.

      • Trin 11 af 16

        Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.

      • Trin 12 af 16

        Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.

        • 25 g. smør
        • ½ dl hvedemel
      • Trin 13 af 16

        Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.

      • Trin 14 af 16

        Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 16

        Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.

        • 6 tarteletter
      • Trin 16 af 16

        Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sara pimper sin livret med gulerod:
         
        ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
        Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 1 gulerødder (ca. 75 g.)
          • ½ dåse aspargessnitter
          • 225 g. kyllingebryst
          • ½ spsk. olie
          • 1 ¾ dl vand
          • ½ hønse-bouillonterning
          • 25 g. smør
          • ½ dl hvedemel
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 6 tarteletter

          Køkkenredskaber: 

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebræt
          • 1 dåseåbner
          • 1 stor skål
          • 1 si
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 piskeris
          • 1 teske
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl, og skræl gulerødderne.
          4. Skær guleroden i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
          5. Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.
          6. Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.
          7. Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.
          8. Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.
          9. Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.
          10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.
          11. Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.
          12. Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.
          13. Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.
          14. Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.
          15. Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.
          16. Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time
            Sara pimper sin livret med gulerod:
             
            ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
            Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1967 kJ / 470 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 28 %
            • Fedt: 49 %
            • Heraf mættet fedt: 7,15 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
            • 1 dåse aspargessnitter
            • 450 g. kyllingebryst
            • 1 spsk. olie
            • 3 ½ dl vand
            • 1 hønse-bouillonterning
            • 50 g. smør
            • 1 dl hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 12 tarteletter
          • Trin 3 af 16

            Skyl, og skræl gulerødderne.

            • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
          • Trin 4 af 16

            Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.

          • Trin 5 af 16

            Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.

            • 1 dåse aspargessnitter
          • Trin 6 af 16

            Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.

            • 450 g. kyllingebryst
          • Trin 7 af 16

            Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 16

            Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.

          • Trin 9 af 16

            Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.

            • 3 ½ dl vand
            • 1 hønse-bouillonterning
          • Trin 10 af 16

            Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.

          • Trin 11 af 16

            Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.

          • Trin 12 af 16

            Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.

            • 50 g. smør
            • 1 dl hvedemel
          • Trin 13 af 16

            Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.

          • Trin 14 af 16

            Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 16

            Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.

            • 12 tarteletter
          • Trin 16 af 16

            Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Sara pimper sin livret med gulerod:
             
            ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
            Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”

            Du skal bruge

              Ingredienser:

              • 2 gulerødder (ca. 150 g.)
              • 1 dåse aspargessnitter
              • 450 g. kyllingebryst
              • 1 spsk. olie
              • 3 ½ dl vand
              • 1 hønse-bouillonterning
              • 50 g. smør
              • 1 dl hvedemel
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 12 tarteletter

              Køkkenredskaber: 

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebræt
              • 1 dåseåbner
              • 1 stor skål
              • 1 si
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 1 piskeris
              • 1 teske
              • 1 serveringsfad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl, og skræl gulerødderne.
              4. Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
              5. Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.
              6. Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.
              7. Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.
              8. Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.
              9. Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.
              10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.
              11. Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.
              12. Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.
              13. Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.
              14. Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.
              15. Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.
              16. Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time
                Sara pimper sin livret med gulerod:
                 
                ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
                Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1967 kJ / 470 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 28 %
                • Fedt: 49 %
                • Heraf mættet fedt: 7,15 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
                • 1 ½ dåse aspargessnitter
                • 675 g. kyllingebryst
                • 1 ½ spsk. olie
                • 5 ¼ dl vand
                • 1 ½ hønse-bouillonterning
                • 75 g. smør
                • 1 ½ dl hvedemel
                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
                • 18 tarteletter
              • Trin 3 af 16

                Skyl, og skræl gulerødderne.

                • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
              • Trin 4 af 16

                Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.

              • Trin 5 af 16

                Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.

                • 1 ½ dåse aspargessnitter
              • Trin 6 af 16

                Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.

                • 675 g. kyllingebryst
              • Trin 7 af 16

                Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 16

                Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.

              • Trin 9 af 16

                Hæld vand, hønse-bouillonterning og vandet fra aspargesene ned i gryden.

                • 5 ¼ dl vand
                • 1 ½ hønse-bouillonterning
              • Trin 10 af 16

                Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.

              • Trin 11 af 16

                Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.

              • Trin 12 af 16

                Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.

                • 75 g. smør
                • 1 ½ dl hvedemel
              • Trin 13 af 16

                Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.

              • Trin 14 af 16

                Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 15 af 16

                Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.

                • 18 tarteletter
              • Trin 16 af 16

                Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Sara pimper sin livret med gulerod:
                 
                ”Jeg har min egen pony, så jeg rider meget og træner også til stævner. Efter en lang ridetur er det bedste jeg ved, at få min livret, tarteletter til aftensmad, min tarteletrekord er tre.
                Mit mål på GoCook Camp var at lære at lave retten helt selv og det kan jeg nu. Synes også jeg fik lært Gorm nogle nye tricks om hvor store kyllingestykkerne i sovsen skal være.”

                Du skal bruge

                  Ingredienser:

                  • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
                  • 1 ½ dåse aspargessnitter
                  • 675 g. kyllingebryst
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 5 ¼ dl vand
                  • 1 ½ hønse-bouillonterning
                  • 75 g. smør
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber
                  • 18 tarteletter

                  Køkkenredskaber: 

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebræt
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 stor skål
                  • 1 si
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 piskeris
                  • 1 teske
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl, og skræl gulerødderne.
                  4. Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
                  5. Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad dem dryppe af. Gem vandet fra aspargesene.
                  6. Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.
                  7. Kom olie i en gryde og varm op til middel varme.
                  8. Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.
                  9. Hæld vand, hønse-bouillonterning og vandet fra aspargesene ned i gryden.
                  10. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.
                  11. Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.
                  12. Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig.
                  13. Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.
                  14. Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber.
                  15. Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Se hvordan du gør på pakken.
                  16. Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.