Sandwich med to slags kål

Sandwich med to slags kål

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1565 kJ / 373 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

         

        • 85 g hvidkål
        • 85 g rødkål
        • 1/2 løg
        • 1 spsk rapseolie eller olivenolie
        • ½ tsk salt
        • 3 skiver groft sandwichbrød
        • 2 salatblade
        • 1/2 dl creme fraiche (9%)
        • 1 tsk sød sennep
      • Trin 3 af 16

        Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.

        • 85 g hvidkål
      • Trin 4 af 16

        Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.

        • 85 g rødkål
      • Trin 5 af 16

        Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.

        • 1/2 løg
      • Trin 6 af 16

        Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.

        • 1 spsk olie
      • Trin 7 af 16

        Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

        • 1/4 tsk salt
      • Trin 8 af 16

        Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

      • Trin 9 af 16

        Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

        • 1/4 tsk salt
      • Trin 10 af 16

        Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

      • Trin 11 af 16

        Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.

        • 1/2 dl cremefraiche (9%)
        • 1 tsk sød sennep
      • Trin 12 af 16

        Sandwich: Læg en skive brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på brødet. Fordel rødkål på brødet. 

        • 1 skive brød
      • Trin 13 af 16

        Skyl salatbladet, og lad det dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på sandwichen.

        • 1 salatblad
      • Trin 14 af 16

        Læg nu et nyt stykke brød over salaten på sandwichen. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødet. Læg hvidkålen på brødet. Læg et salatblad over hvidkålen.

        • 1 skive brød
        • 1 salatblad
      • Trin 15 af 16

        Smør nu resten af dressingen på den sidste skive brød.

        • 1 skive brød
      • Trin 16 af 16

        Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu sandwichen i to trekanter. 

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 85 g hvidkål
          • 85 g rødkål
          • 1/2 løg
          • 1 spsk rapseolie eller olivenolie
          • ½ tsk salt
          • 3 skiver groft sandwichbrød
          • 2 salatblade

          Til sennepsdressing

          • 1/2 dl creme fraiche (9%)
          • 1 tsk sød sennep

          Køkkenredskaber

          • 2 måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 spatel
          • 1 lille skål
          • 1 pande (teflon)
          • 1 køkkenvægt
          • 4 middagstallerkener
          • 1 målebæger

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.
          4. Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.
          5. Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.
          6. Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.
          7. Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
          8. Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
          9. Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
          10. Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
          11. Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.
          12. Sandwich: Læg en skive brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på brødet. Fordel rødkål på brødet. 
          13. Skyl salatbladet, og lad det dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på sandwichen.
          14. Læg nu et nyt stykke brød over salaten på sandwichen. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødet. Læg hvidkålen på brødet. Læg et salatblad over hvidkålen.
          15. Smør nu resten af dressingen på den sidste skive brød.
          16. Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu sandwichen i to trekanter. 
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1565 kJ / 373 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 33 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 170g hvidkål
            • 170 g rødkål
            • 1 løg
            • 1-2 spsk rapseolie eller olivenolie
            • ½ tsk salt
            • 6 skiver groft sandwichbrød
            • 4 salatblade
            • 1 dl creme fraiche (9%)
            • 2 tsk sød sennep
          • Trin 3 af 16

            Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.

            • 170 g hvidkål
          • Trin 4 af 16

            Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.

            • 170 g rødkål
          • Trin 5 af 16

            Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 16

            Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.

            • 1-2 spsk olie
          • Trin 7 af 16

            Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

            • 1/4 tsk salt
          • Trin 8 af 16

            Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

          • Trin 9 af 16

            Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

            • 1/4 tsk salt
          • Trin 10 af 16

            Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

          • Trin 11 af 16

            Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.

            • 1 dl cremefraiche (9%)
            • 2 tsk sød sennep
          • Trin 12 af 16

            Sandwich: Læg to skiver brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på hver skive brød. Fordel lidt rødkål på brødene. 

            • 2 skiver brød
          • Trin 13 af 16

            Skyl salatbladene, og lad dem dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på hver sandwich.

            • 4 salatblade
          • Trin 14 af 16

            Læg nu et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødene. Læg hvidkålen på brødene. Læg et salatblad over hvidkålen.

            • 2 skiver brød
          • Trin 15 af 16

            Smør nu resten af dressingen på de to sidste skiver brød.

            • 2 skiver brød
          • Trin 16 af 16

            Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu hver sandwich i to trekanter. 

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 170 g hvidkål
              • 170 g rødkål
              • 1 løg
              • 1-2 spsk rapsolie eller olivenolie
              • ½ tsk salt
              • 6 skiver groft sandwichbrød
              • 4 salatblade

              Til sennepsdressing

              • 1 dl creme fraiche (9%)
              • 2 tsk sød sennep

              Køkkenredskaber

              • 2 måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 spatel
              • 1 lille skål
              • 1 pande (teflon)
              • 1 køkkenvægt
              • 4 middagstallerkener
              • 1 målebæger

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.
              4. Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.
              5. Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.
              6. Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.
              7. Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
              8. Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
              9. Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
              10. Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
              11. Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.
              12. Sandwich: Læg to skiver brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på hver skive brød. Fordel lidt rødkål på brødene. 
              13. Skyl salatbladene, og lad dem dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på hver sandwich.
              14. Læg nu et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødene. Læg hvidkålen på brødene. Læg et salatblad over hvidkålen.
              15. Smør nu resten af dressingen på de to sidste skiver brød.
              16. Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu hver sandwich i to trekanter. 
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1565 kJ / 373 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 33 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                 

                • 250 g hvidkål
                • 250 g rødkål
                • 1 1/2 løg
                • 2 spsk rapsolie eller olivenolie
                • 1 tsk salt
                • 9 skiver groft sandwichbrød
                • 6 salatblade
                • 1 1/2 dl creme fraiche (9%)
                • 3 tsk sød sennep
              • Trin 3 af 16

                Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.

                • 250 g hvidkål
              • Trin 4 af 16

                Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.

                • 250 g rødkål
              • Trin 5 af 16

                Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.

                • 1 1/2 løg
              • Trin 6 af 16

                Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.

                • 2 spsk olie
              • Trin 7 af 16

                Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

                • 1/2 tsk salt
              • Trin 8 af 16

                Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

              • Trin 9 af 16

                Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 

                • 1/2 tsk salt
              • Trin 10 af 16

                Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.

              • Trin 11 af 16

                Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.

                • 1 1/2 dl cremefraiche (9%)
                • 3 tsk sød sennep
              • Trin 12 af 16

                Sandwich: Læg tre skiver brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på hver skive brød. Fordel lidt rødkål på brødene. 

                • 3 skiver brød
              • Trin 13 af 16

                Skyl salatbladene, og lad dem dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på hver sandwich.

                • 6 salatblade
              • Trin 14 af 16

                Læg nu et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødene. Læg hvidkålen på brødene. Læg et salatblad over hvidkålen.

                • 3 skiver brød
              • Trin 15 af 16

                Smør nu resten af dressingen på de tre sidste skiver brød.

                • 3 skiver brød
              • Trin 16 af 16

                Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu hver sandwich i to trekanter. 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 250 g hvidkål
                  • 250 g rødkål
                  • 1 1/2 løg
                  • 2 spsk rapsolie eller olivenolie
                  • 1 tsk salt
                  • 9 skiver groft sandwichbrød
                  • 6 salatblade

                  Til sennepsdressing

                  • 1 1/2 dl creme fraiche (9%)
                  • 3 tsk sød sennep

                  Køkkenredskaber

                  • 2 måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 spatel
                  • 1 lille skål
                  • 1 pande (teflon)
                  • 1 køkkenvægt
                  • 4 middagstallerkener
                  • 1 målebæger

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en tallerken.
                  4. Skyl rødkålen og skær den i meget tynde strimler. Læg den på en anden tallerken.
                  5. Pil løget. Del løget lige over. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel af løgskiverne på rødkålen, og den anden halvdel på hvidkålen.
                  6. Hæld olien på en pande. Varm olien godt op ved middel varme.
                  7. Kom hvidkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
                  8. Tag hvidkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
                  9. Kom rødkål, løg og salt på panden. Vend det rundt. Steg til det bliver let brunlig. 
                  10. Tag rødkålen af panden og læg den på en ren tallerken.
                  11. Til sennepsdressing: Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.
                  12. Sandwich: Læg tre skiver brød på et rent skærebræt. Smør ca. 1 spsk sennepsdressing på hver skive brød. Fordel lidt rødkål på brødene. 
                  13. Skyl salatbladene, og lad dem dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på hver sandwich.
                  14. Læg nu et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich. Smør 1 spsk sennepsdresing på brødene. Læg hvidkålen på brødene. Læg et salatblad over hvidkålen.
                  15. Smør nu resten af dressingen på de tre sidste skiver brød.
                  16. Læg den side med dressingen på salatbladet. Pres let på sandwichen. Del nu hver sandwich i to trekanter.