Sandkage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage. Smør formen, grib håndmixeren og voila - en kage er født!
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1137 kJ / 271 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 56 %
- Energiinformationen er for ét stykke kage.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
Til formen
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 sandkageform (1 ½ liter)
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 lille skål
- 1 si
- 1 dejskraber
- 1 træspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 3 af 19
Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det.
- 200 g. smør
- Trin 4 af 19
Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Trin 5 af 19
Tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 6 af 19
Smør en sandkageform (1 ½ liter) med smør. Brug et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
- 2 spsk. smør
- Trin 7 af 19
Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.
- 1 spsk. hvedemel
- Trin 8 af 19
Kom smør og sukker i en skål.
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- Trin 9 af 19
Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
- Trin 10 af 19
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene.
- 3 æg
- Trin 11 af 19
Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Trin 12 af 19
Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.
- Trin 13 af 19
Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Trin 14 af 19
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.
- 1 dl. mælk
- Trin 15 af 19
Hæld dejen i den smurte sandkageform.
- Trin 16 af 19
Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
- Trin 17 af 19
Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.
- Trin 18 af 19
Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Trin 19 af 19
Lad kagen køle af på en bagerist. Skær den herefter ud til servering. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage. Smør formen, grib håndmixeren og voila - en kage er født!
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. smør
- 150 g. sukker
- 3 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
Til formen:
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. hvedemel
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 bagerist
- 1 sandkageform (1 ½ liter)
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 lille skål
- 1 si
- 1 dejskraber
- 1 træspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det.
- Sæt en bagerist midt i ovnen.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Smør en sandkageform (1 ½ liter) med smør. Brug et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
- Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.
- Kom smør og sukker i en skål.
- Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene.
- Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.
- Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.
- Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.
- Hæld dejen i den smurte sandkageform.
- Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
- Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.
- Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Lad kagen køle af på en bagerist. Skær den herefter ud til servering. Velbekomme!
-