Sandkage

Sandkage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage. Smør formen, grib håndmixeren og voila - en kage er født!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1137 kJ / 271 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 56 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl. mælk
        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 3 af 19

        Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 19

        Sæt en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 5 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 6 af 19

        Smør en sandkageform (1 ½ liter) med smør. Brug et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.

        • 2 spsk. smør
      • Trin 7 af 19

        Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 8 af 19

        Kom smør og sukker i en skål.

        • 200 g. smør
        • 150 g. sukker
      • Trin 9 af 19

        Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

      • Trin 10 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene.

        • 3 æg
      • Trin 11 af 19

        Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.

        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 12 af 19

        Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.

      • Trin 13 af 19

        Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

      • Trin 14 af 19

        Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.

        • 1 dl. mælk
      • Trin 15 af 19

        Hæld dejen i den smurte sandkageform.

      • Trin 16 af 19

        Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.

      • Trin 17 af 19

        Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.

      • Trin 18 af 19

        Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 19 af 19

        Lad kagen køle af på en bagerist. Skær den herefter ud til servering. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Smør, sukker, æg, hvedemel, bagepulver og lidt mælk - mere skal der ikke til for at lave en lækker kage. Smør formen, grib håndmixeren og voila - en kage er født!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør
          • 150 g. sukker
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk

          Til formen:

          • 2 spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 sandkageform (1 ½ liter)
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag smørret ud af køleskabet og sæt det på køkkenbordet, så det når at blive blødt, til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist midt i ovnen.
          5. Tænd ovnen på 175 grader.
          6. Smør en sandkageform (1 ½ liter) med smør. Brug et lille stykke bagepapir til at smøre det ud.
          7. Drys den smurte form med 1 spiseske hvedemel.
          8. Kom smør og sukker i en skål.
          9. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer, til det bliver hvidt og luftigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          10. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene.
          11. Tag en lille skål. Hæld hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen. Tip: Du kan også blande 1 spiseskefuld stødte krydderier i melblandingen, f.eks. kanel.
          12. Stil en si over skålen med smør- og sukkermassen. Drys melblandingen igennem sien ned i dejen.
          13. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
          14. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend dejen rundt med en dejskraber undervejs.
          15. Hæld dejen i den smurte sandkageform.
          16. Sæt kagen midt i ovnen på bageristen.
          17. Bag kagen i 50-60 minutter. Kig til den undervejs.
          18. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          19. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær den herefter ud til servering. Velbekomme!