Salat med puy-linser

Salat med puy-linser

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvis linser er nye for dig, så skal du klart lære dem at kende i den her salat! Puy-linser er de mest lækre linser, du kan få fingre i. Og salaten er fyldt godt op med alle mulige andre lækre ting, som smager skønt sammen med linserne.

        Salat med puy-linser giver cirka 0,06 kg CO2/kg måltid. 

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2272 kJ / 543 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt: 8,0 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        Salat:

        • 125 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
        • 3 dl. vand
        • ¼ tsk. salt 
        • 2 forårsløg
        • 125 g. cherrytomater
        • 2 dl. frisk spinat
        • 1 rødløg

        Dressing:

        • ¼ citron 
        • ½ tsk. sennep
        • 1 spsk. eddike
        • 1 spsk. balsamico 
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt 
        • ½ knivspids peber 

        Tilbehør:

        • ½ fuldkorns-flute
        • 100 g. gedeost
      • Trin 3 af 13

        Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.

        • 125 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
        • 3 dl. vand
        • ¼ tsk. salt 
      • Trin 4 af 13

        Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.

      • Trin 5 af 13

        Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • ¼ citron 
      • Trin 6 af 13

        Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 7 af 13

        Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.

        • ½ tsk. sennep
        • 1 spsk. eddike
        • 1 spsk. balsamico 
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt 
        • ½ knivspids peber 
      • Trin 8 af 13

        Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.

        • 2 forårsløg
        • 125 g. cherrytomater
        • 2 dl. frisk spinat
      • Trin 9 af 13

        Pil og hak rødløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 rødløg

         

      • Trin 10 af 13

        Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.

      • Trin 11 af 13

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 12 af 13

        Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.

        • ½ fuldkorns-flute
      • Trin 13 af 13

        Skær brødet i skiver og smør gedeost på.

        • 100 g. gedeost

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis linser er nye for dig, så skal du klart lære dem at kende i den her salat! Puy-linser er de mest lækre linser, du kan få fingre i. Og salaten er fyldt godt op med alle mulige andre lækre ting, som smager skønt sammen med linserne.

        Salat med puy-linser giver cirka 0,06 kg CO2/kg måltid. 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Salat:

          • 125 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
          • 3 dl. vand
          • ¼ tsk. salt 
          • 2 forårsløg
          • 125 g. cherrytomater
          • 2 dl. frisk spinat
          • 1 rødløg

          Dressing:

          • ¼ citron 
          • ½ tsk. sennep
          • 1 spsk. eddike
          • 1 spsk. balsamico 
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt 
          • ½ knivspids peber 

          Tilbehør:

          • ½ fuldkorns-flute
          • 100 g. gedeost

           

          Køkkenredskaber 

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 1 dørslag 
          • 1 mellemstor gryde med låg 
          • 1 rivejern 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 citruspresser 
          • 1 lille skål 
          • 1 stor skål 
          • 1 bageplade 
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.
          4. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.
          5. Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          6. Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.
          8. Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
          9. Pil og hak rødløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          10. Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.
          11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          12. Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.
          13. Skær brødet i skiver og smør gedeost på.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Hvis linser er nye for dig, så skal du klart lære dem at kende i den her salat! Puy-linser er de mest lækre linser, du kan få fingre i. Og salaten er fyldt godt op med alle mulige andre lækre ting, som smager skønt sammen med linserne.

            Salat med puy-linser giver cirka 0,06 kg CO2/kg måltid. 

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2272 kJ / 543 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt: 8,0 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            Salat:

            • 250 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt 
            • 4 forårsløg
            • 250 g. cherrytomater
            • 4 dl. frisk spinat
            • 2 rødløg

            Dressing:

            • ½ citron 
            • 1 tsk. sennep
            • 2 spsk. eddike
            • 2 spsk. balsamico 
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber 

            Tilbehør:

            • 1 fuldkorns-flute
            • 200 g. gedeost
          • Trin 3 af 13

            Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.

            • 250 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt 

             

          • Trin 4 af 13

            Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.

          • Trin 5 af 13

            Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.

            • ½ citron 
          • Trin 6 af 13

            Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

          • Trin 7 af 13

            Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.

            • 1 tsk. sennep
            • 2 spsk. eddike
            • 2 spsk. balsamico 
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber 
          • Trin 8 af 13

            Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.

            • 4 forårsløg
            • 250 g. cherrytomater
            • 4 dl. frisk spinat

             

             

          • Trin 9 af 13

            Pil og hak rødløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 rødløg

             

          • Trin 10 af 13

            Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.

          • Trin 11 af 13

            Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

          • Trin 12 af 13

            Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.

            • 1 fuldkorns-flute
          • Trin 13 af 13

            Skær brødet i skiver og smør gedeost på.

            • 200 g. gedeost
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis linser er nye for dig, så skal du klart lære dem at kende i den her salat! Puy-linser er de mest lækre linser, du kan få fingre i. Og salaten er fyldt godt op med alle mulige andre lækre ting, som smager skønt sammen med linserne.

            Salat med puy-linser giver cirka 0,06 kg CO2/kg måltid. 

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Salat: 

              • 250 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
              • 6 dl. vand
              • ½ tsk. salt 
              • 4 forårsløg
              • 250 g. cherrytomater
              • 4 dl. frisk spinat
              • 2 rødløg

              Dressing:

              • ½ citron 
              • 1 tsk. sennep
              • 2 spsk. eddike
              • 2 spsk. balsamico 
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. salt 
              • 1 knivspids peber 

              Tilbehør:

              • 1 fuldkorns-flute
              • 200 g. gedeost

               

              Køkkenredskaber 

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 decilitermål 
              • 1 teske 
              • 1 spiseske 
              • 1 dørslag 
              • 1 mellemstor gryde med låg 
              • 1 rivejern 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 citruspresser 
              • 1 lille skål 
              • 1 stor skål 
              • 1 bageplade 
              • Bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.
              4. Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.
              5. Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river skal af en citron.
              6. Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              7. Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.
              8. Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
              9. Pil og hak rødløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              10. Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.
              11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
              12. Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.
              13. Skær brødet i skiver og smør gedeost på.