Salat med blomkåls-couscous

Salat med blomkåls-couscous

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 819 kJ / 196 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 62 %
        • Heraf mættet fedt: 1,7 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Blomkåls-couscous:

        • ¼ blomkål
        • ¼ citron (kun saften)
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt

        Syltede løg:

        • ½ rødløg
        • ¼ dl. eddike
        • ¼ dl. vand
        • ¼ dl. sukker

        Salat:

        • 1 håndfulde rucola
        • 1 gulerod
        • ½ avocado
      • Trin 3 af 20

        Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 20

        Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.

        • ¼ blomkål
      • Trin 5 af 20

        Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.

      • Trin 6 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.

      • Trin 7 af 20

        Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 8 af 20

        Hæld olie og salt over blomkålen.

        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
      • Trin 9 af 20

        Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.

      • Trin 10 af 20

        Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.

      • Trin 11 af 20

        Syltede løg: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.

        • ½ rødløg
      • Trin 12 af 20

        Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.

        • ¼ dl. eddike
        • ¼ dl. vand
        • ¼ dl. sukker
      • Trin 13 af 20

        Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.

      • Trin 14 af 20

        Lad de syltede løg trække i 15 minutter.

      • Trin 15 af 20

        Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

        • 1 håndfulde rucola
      • Trin 16 af 20

        Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.

      • Trin 17 af 20

        Skræl guleroden med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.

        • 1 gulerod
      • Trin 18 af 20

        Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

        • ½ avocado
      • Trin 19 af 20

        Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.

      • Trin 20 af 20

        Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Blomkåls-couscous:

          • ¼ blomkål
          • ¼ citron (kun saften)
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. salt

          Syltede løg:

          • ½ rødløg
          • ¼ dl. eddike
          • ¼ dl. vand
          • ¼ dl. sukker

          Salat:

          • 1 håndfulde rucola
          • 1 gulerod
          • ½ avocado

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 foodprocessor
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 citruspresser
          • 1 paletkniv
          • 2 store skåle
          • 1 lille gryde
          • 1 rent viskestykke
          • 1 serveringsfad
          • 1 tyndskræller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.
          5. Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.
          6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.
          7. Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.
          8. Hæld olie og salt over blomkålen.
          9. Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.
          10. Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.
          11. Syltede løg: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
          12. Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
          13. Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.
          14. Lad de syltede løg trække i 15 minutter.
          15. Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
          16. Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.
          17. Skræl guleroden med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.
          18. Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
          19. Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.
          20. Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 819 kJ / 196 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 62 %
            • Heraf mættet fedt: 1,7 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Blomkåls-couscous:

            • ½ blomkål
            • ½ citron (kun saften)
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt

            Syltede løg:

            • 1 rødløg
            • ½ dl. eddike
            • ½ dl. vand
            • ½ dl. sukker

            Salat:

            • 2 håndfulde rucola
            • 2 gulerødder
            • 1 avocado
          • Trin 3 af 20

            Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 20

            Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.

            • ½ blomkål
          • Trin 5 af 20

            Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.

          • Trin 6 af 20

            Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.

          • Trin 7 af 20

            Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 8 af 20

            Hæld olie og salt over blomkålen.

            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
          • Trin 9 af 20

            Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.

          • Trin 10 af 20

            Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.

          • Trin 11 af 20

            Syltede løg: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.

            • 1 rødløg
          • Trin 12 af 20

            Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.

            • ½ dl. eddike
            • ½ dl. vand
            • ½ dl. sukker
          • Trin 13 af 20

            Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.

          • Trin 14 af 20

            Lad de syltede løg trække i 15 minutter.

          • Trin 15 af 20

            Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

            • 2 håndfulde rucola
          • Trin 16 af 20

            Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.

          • Trin 17 af 20

            Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.

            • 2 gulerødder
          • Trin 18 af 20

            Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

            • 1 avocado
          • Trin 19 af 20

            Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.

          • Trin 20 af 20

            Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Blomkåls-couscous:

              • ½ blomkål
              • ½ citron (kun saften)
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. salt

              Syltede løg:

              • 1 rødløg
              • ½ dl. eddike
              • ½ dl. vand
              • ½ dl. sukker

              Salat:

              • 2 håndfulde rucola
              • 2 gulerødder
              • 1 avocado

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 foodprocessor
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 citruspresser
              • 1 paletkniv
              • 2 store skåle
              • 1 lille gryde
              • 1 rent viskestykke
              • 1 serveringsfad
              • 1 tyndskræller

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.
              5. Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.
              6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.
              7. Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.
              8. Hæld olie og salt over blomkålen.
              9. Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.
              10. Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.
              11. Syltede løg: Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
              12. Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
              13. Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.
              14. Lad de syltede løg trække i 15 minutter.
              15. Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
              16. Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.
              17. Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.
              18. Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
              19. Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.
              20. Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 819 kJ / 196 kcal
                • Protein: 6 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 62 %
                • Heraf mættet fedt: 1,7 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Blomkåls-couscous:

                • ¾ blomkål
                • ¾ citron (kun saften)
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt

                Syltede løg:

                • 1 ½ rødløg
                • ¾ dl. eddike
                • ¾ dl. vand
                • ¾ dl. sukker

                Salat:

                • 3 håndfulde rucola
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ avocado
              • Trin 3 af 20

                Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 20

                Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.

                • ¾ blomkål
              • Trin 5 af 20

                Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.

              • Trin 6 af 20

                Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.

              • Trin 7 af 20

                Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 8 af 20

                Hæld olie og salt over blomkålen.

                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 9 af 20

                Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.

              • Trin 10 af 20

                Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.

              • Trin 11 af 20

                Syltede løg: Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.

                • 1 ½ rødløg
              • Trin 12 af 20

                Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.

                • ¾ dl. eddike
                • ¾ dl. vand
                • ¾ dl. sukker
              • Trin 13 af 20

                Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.

              • Trin 14 af 20

                Lad de syltede løg trække i 15 minutter.

              • Trin 15 af 20

                Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

                • 3 håndfulde rucola
              • Trin 16 af 20

                Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.

              • Trin 17 af 20

                Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.

                • 3 gulerødder
              • Trin 18 af 20

                Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.

                • 1 ½ avocado
              • Trin 19 af 20

                Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.

              • Trin 20 af 20

                Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Blomkåls-couscous:

                  • ¾ blomkål
                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Syltede løg:

                  • 1 ½ rødløg
                  • ¾ dl. eddike
                  • ¾ dl. vand
                  • ¾ dl. sukker

                  Salat:

                  • 3 håndfulde rucola
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ avocado

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 foodprocessor
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 citruspresser
                  • 1 paletkniv
                  • 2 store skåle
                  • 1 lille gryde
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 serveringsfad
                  • 1 tyndskræller

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Blomkåls-couscous: Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.
                  5. Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.
                  6. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.
                  7. Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.
                  8. Hæld olie og salt over blomkålen.
                  9. Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.
                  10. Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.
                  11. Syltede løg: Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
                  12. Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
                  13. Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.
                  14. Lad de syltede løg trække i 15 minutter.
                  15. Salat: Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
                  16. Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.
                  17. Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen.
                  18. Skær acocadoen over, og fjern stenen. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en avocado.
                  19. Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.
                  20. Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.