Rugsurdej

Rugsurdej

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Brug en surdej, når du bager rugbrød. Du kan gemme surdejen længe i køleskabet. Så skal du bare tage den ud, og røre lidt mel i nogle dage før, du skal bruge den.

        Tip: Husk at det tager cirka 10 dage, at lave en surdej, så begynd i god tid, når du skal bage rugbrød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 446 kJ / 107 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 84 %
        • Fedt: 5 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 4

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 4

        Mål alle ingredienserne af.

        • 9 dl. vand
        • 3 dl. rugmel
        • 1 ¼ dl. grahamsmel
        • 2 ½ dl. hvedemel
      • Trin 3 af 4

        Tag et stort syltetøjsglas eller en bøtte med et tætsluttende låg. Kom alle ingredienserne i, og rør dem sammen med en gaffel.

        • 9 dl. vand
        • 3 dl. rugmel
        • 1 ¼ dl. grahamsmel
        • 2 ½ dl. hvedemel
      • Trin 4 af 4

        Stil rugsurdejen et lunt sted i cirka 10 dage, eller til den dufter af mørk øl. Rør rundt i rugsurdejen med en gaffel hver dag.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Brug en surdej, når du bager rugbrød. Du kan gemme surdejen længe i køleskabet. Så skal du bare tage den ud, og røre lidt mel i nogle dage før, du skal bruge den.

        Tip: Husk at det tager cirka 10 dage, at lave en surdej, så begynd i god tid, når du skal bage rugbrød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 9 dl. vand
          • 3 dl. rugmel
          • 1 ¼ dl. grahamsmel
          • 2 ½ dl. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 stort syltetøjsglas eller bøtte med låg
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et stort syltetøjsglas eller en bøtte med et tætsluttende låg. Kom alle ingredienserne i, og rør dem sammen med en gaffel.
          4. Stil rugsurdejen et lunt sted i cirka 10 dage, eller til den dufter af mørk øl. Rør rundt i rugsurdejen med en gaffel hver dag.