Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dag 1:

3.

Find alle ingredienserne til dag 1 frem.

4.

Kom vand i en lille gryde og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en finger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Kom hvedemel og rugmel i et stort sylteglas.

6.

Tilsæt det lunkne vand og rør dejen sammen med en gaffel, til den er jævn og uden klumper. Den skal ligne en tyk pandekagedej.

7.

Læg låget løst på glasset og stil glasset et lunt sted i 5-7 dage.

Dag 2:

8.

Rør rundt i surdejen med en gaffel. Læg låget løst på, og lad den stå et lunt sted til dagen efter.

Dag 3:

9.

Kom hvedemel, rugmel og 3 spiseskeer lunkent vand i surdejen. Lun vandet på samme måde som på dag 1.

10.

Rør dejen sammen, til den har samme tykkelse som før. Tilsæt mere vand, hvis dejen er for tyk.

11.

Læg igen låget løst på glasset, og lad den stå et lunt sted til dagen efter.

Dag 4:

12.

Rør i surdejen med en gaffel. Den skal begynde at boble lidt og lugte af øl.

Dag 5-7:

13.

Hvis dejen bobler og lugter lidt af øl, er surdejen klar. Ellers skal du røre i den med en gaffel, og lade den stå en dag mere.

Næringsindhold per portion

Energi: 3489 kJ / 834 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 83 %

Fedt: 5 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 785 min

Arbejdstid: 30 min